Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

dzień, który zaczął się marnie...czyli Živogošće 2017

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 09.12.2017 20:14

Ty nie wnikaj w to jak to robią busy bo zawału dostaniesz 8O
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 09.12.2017 20:25

beatabm napisał(a):Ty nie wnikaj w to jak to robią busy bo zawału dostaniesz 8O

ja spokojny jestem...targam w pracy 3 tonową, długą przyczepę za busem to się interesuję :papa:
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 09.12.2017 21:17

Po kilku minutach nacieszania :mrgreen: się samotnością na szczycie spotykam inną formę życia :) młody chłopak, Słowak...ubrany na biegowo...zaraz po nim Polak w podobnym stroju, z którym okrążyłem szczyt, pogadałem chwilę i każdy z nas poszedł w swoją stronę...obaj panowie wyruszyli z Makarskiej, na przebieżkę 8O szczun...i mieli całkiem niezły czas w porównaniu z moimi trzydziestomaparoma minutami samochodem :?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wzdłuż tych słupków przebiega szlak turystyczny...

Obrazek

a tą drogą w dole przyjechaliśmy...

Obrazek

cdn...
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 09.12.2017 21:19

Poszłabym tym szlakiem z przyjemnością ale noga Kapitana :roll: :roll: :roll:
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 09.12.2017 21:28

beatabm napisał(a):Poszłabym tym szlakiem z przyjemnością ale noga Kapitana :roll: :roll: :roll:

napełnij wodą i bierz ze sobą :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 09.12.2017 21:36

słoma79 napisał(a):napełnij wodą i bierz ze sobą :mrgreen:

Igła i nitka tu potrzebna, i kawałek gumki....recepturki :oczko_usmiech:
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 09.12.2017 21:42

beatabm napisał(a):
słoma79 napisał(a):napełnij wodą i bierz ze sobą :mrgreen:

Igła i nitka tu potrzebna, i kawałek gumki....recepturki :oczko_usmiech:

lepsze to niż niebieskie rękawiczki :mrgreen:
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 09.12.2017 23:46

słoma79 napisał(a):Na Jerzego, właściwie Sveti Jure czaiłem się już od zeszłego roku, kiedy pierwszy raz byliśmy w Chorwacji...liczyłem na to, że pogoda będzie na tyle łaskawa chociaż jeden dzień, żeby dało się wejść w klasycznym stylu plecakowym

Zaimponowałeś mnie tym pomysłem

:mrgreen:

Ciekawe, czy da się wejść i potem zjechać jakimś busem, bo iść w obie strony to mnie się nie chce :roll:
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 10.12.2017 23:54

ruzica napisał(a):Ciekawe, czy da się wejść i potem zjechać jakimś busem, bo iść w obie strony to mnie się nie chce :roll:

A ja bym wolał wjechać, a później zejść :mrgreen:
ale tak czy siak to w przyszłym roku planowany wjazd :D ....i chyba zjazd :roll:
....no nie zostawię skody na górze aby sobie zejść :mrgreen: :wink:
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 11.12.2017 17:48

lotnikwsk napisał(a):
ruzica napisał(a):Ciekawe, czy da się wejść i potem zjechać jakimś busem, bo iść w obie strony to mnie się nie chce :roll:

ale tak czy siak to w przyszłym roku planowany wjazd :D ....i chyba zjazd :roll:

Eee, ja akurat nienawidzę schodzić, więc liczę, że coś mnie zwiezie :wink:
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 11.12.2017 19:29

Szacun za wjazd na Sv. Jure.
Naoglądałem się filmików i powiem, że kur...ca by mnie chyba trafiła z tymi cofkami i mijankami :evil:
Ale o godz. 6 rano, po pustych serpentynach, kto wie :roll: warto przemyśleć :idea:
Naprawdę zazdroszczę zdobycia szczytu, widoki powalają 8O
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 12.12.2017 18:05

lotnikwsk napisał(a):

myślę, że można spróbować zabrać się z kimś kto ma wolne miejsce...zorganizowanych zjazdów nie ma, chyba, że przygarnie Cię jakiś bus z turystami z Makarskiej :mrgreen:
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 12.12.2017 18:12

Habanero napisał(a):Szacun za wjazd na Sv. Jure.
Naoglądałem się filmików i powiem, że kur...ca by mnie chyba trafiła z tymi cofkami i mijankami :evil:
Ale o godz. 6 rano, po pustych serpentynach, kto wie :roll: warto przemyśleć :idea:
Naprawdę zazdroszczę zdobycia szczytu, widoki powalają 8O

Konrad, wjeżdżając o 7 rano w górę, byłem pierwszy na szczycie i to w szczycie :mrgreen: sezonu 8) w górę, nie licząc koni mijanek 0 8O w dół chyba 3...z czego tylko jedna dość wąsko, reszta na zatoczkach...raz czekałem chwilę na dwa samochody, które widziałem jak jadą w górę jeden za drugim na serpentynach, miejsce szerokie więc mi było łatwiej...ogólnie bardzo przyjazna atmosfera, dziękowanie, kiwanie, pozdrowienia :papa: zasada mówi, że do najbliższej zatoczki, czy miejsca mijania powinien cofać jadący w górę, w końcu jemu łatwiej cofać :oczko_usmiech: ale są miejsca, że trzeba cofać pod górę...jak ogarnę wrzucanie filmów na YT to podrzucę link do mojego zjazdu :roll:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 12.12.2017 18:16

Też uważam, że wyjazd na Jure nie jest dużym problemem jak jedzie się rano oraz jest się codziennym kierowcą, który jeździ w każdym terenie, a nie tylko latem autostradami...
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 12.12.2017 18:36

piekara114 napisał(a):Też uważam, że wyjazd na Jure nie jest dużym problemem jak jedzie się rano oraz jest się codziennym kierowcą, który jeździ w każdym terenie, a nie tylko latem autostradami...

Święte słowa Becia :oczko_usmiech:

A kiedy z Kretą ruszysz, bo tu widzę dość duży problem :?: :smo:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

dzień, który zaczął się marnie...czyli Živogošće 2017 - strona 23
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies