Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

dzień, który zaczął się marnie...czyli Živogošće 2017

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 29.11.2017 19:50

Oooo rety! Ja dopiero dotarłam :( Nadrabiam zaległości forumowe w te jesienne wieczory, więc jak u Ciebie Makarska Riviera to muszę być i ja :hearts:
Co do drogich knajek w Trogirze przy rivie, to mieliśmy okazję przekonać się rok temu... natomiast w Splicie byliśmy w 2014, więc najwyższa pora na powtórkę :D
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 29.11.2017 20:28

Trogir...bezpowrotnie chyba minęły czasy kiedy w Trogirze można było bez najmniejszego problemu nocować w samiutkim centrum :roll:
Załączniki:
Negative0-08-08(3).jpg
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 29.11.2017 21:53

beatabm napisał(a):Trogir...bezpowrotnie chyba minęły czasy kiedy w Trogirze można było bez najmniejszego problemu nocować w samiutkim centrum :roll:
I zajadać przy samej rivie ... 8O kiedy to było :idea: :)
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 30.11.2017 08:21

gusia-s napisał(a):
beatabm napisał(a):Trogir...bezpowrotnie chyba minęły czasy kiedy w Trogirze można było bez najmniejszego problemu nocować w samiutkim centrum :roll:
I zajadać przy samej rivie ... 8O kiedy to było :idea: :)

I kawkę wypić po śniadaniu :roll:
Negative0-32-30A(3).jpg
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 30.11.2017 21:13

Kurde Kapitańska... nic się nie zmieniłaś...
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 30.11.2017 21:32

agata26061 cześć :papa:

pie...nie piszę...ja się tu męczę, nocki zarywam nad zdjęciami :mrgreen: a Kapitańska kawki na rivie spija :? przecież Wy już wszędzie byliście 8O aż się boję lodówkę otwierać :lool:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 30.11.2017 21:42

słoma79 napisał(a):agata26061 cześć :papa:

pie...nie piszę...ja się tu męczę, nocki zarywam nad zdjęciami :mrgreen: a Kapitańska kawki na rivie spija :? przecież Wy już wszędzie byliście 8O aż się boję lodówkę otwierać :lool:

Nie, no bez brawury, w Twojej lodówce jeszcze nie byliśmy, nie masz tam zimnego Piwoszu więc nie mam interesu :roll: :mrgreen:
Tak w ogóle co to za bunt z tym pisaniem??? Byle kawka Cię zniechęca??? 8O 8O 8O W Zivogosce nie byliśmy, muszę u Ciebie obejrzeć, przecież sam wiesz że tam za płytko dla nas :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 30.11.2017 21:46

beatabm napisał(a):
słoma79 napisał(a):agata26061 cześć :papa:

Nie, no bez brawury, w Twojej lodówce jeszcze nie byliśmy, nie masz tam zimnego Piwoszu więc nie mam interesu :roll: :mrgreen:
Tak w ogóle co to za bunt z tym pisaniem??? Byle kawka Cię zniechęca??? 8O 8O 8O W Zivogosce nie byliśmy, muszę u Ciebie obejrzeć, przecież sam wiesz że tam za płytko dla nas :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

będziemy...jak wrócimy z Trogiru :D ale to najwcześniej jutro...bo o 5 wachtę obejmuję i muszę iść szukać koi :wink: a w telewizorze 8O tak...tam...Wikingowie mi śmigają na wiosłach i machają mieczami :twisted:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 30.11.2017 21:50

słoma79
pie...nie piszę..

No to wiadomo,dlaczego nie piszesz :mrgreen: Jot i ogonek zgubiłeś :oczko_usmiech:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 30.11.2017 21:54

słoma79 napisał(a):
będziemy...jak wrócimy z Trogiru :D ale to najwcześniej jutro...bo o 5 wachtę obejmuję i muszę iść szukać koi :wink: a w telewizorze 8O tak...tam...Wikingowie mi śmigają na wiosłach i machają mieczami :twisted:

Wachta o 5 całkiem dobrze brzmi, to już nie psia :mrgreen:
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 30.11.2017 21:55

beatabm napisał(a):
słoma79 napisał(a):

Wachta o 5 całkiem dobrze brzmi, to już nie psia :mrgreen:

gastronomiczna :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 30.11.2017 21:59

słoma79 napisał(a):Wachta o 5 całkiem dobrze brzmi, to już nie psia :mrgreen:

gastronomiczna :mrgreen:[/quote]
To śniadanie na 7:30 poproszę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

PS: psia wachta jest od 24:00 do 4:00 na jednostkach z systemem wachtowym, np. na żaglowcach, nienawidziłam jej serdecznie :twisted:
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 30.11.2017 22:03

beatabm napisał(a):PS: psia wachta jest od 24:00 do 4:00 na jednostkach z systemem wachtowym, np. na żaglowcach, nienawidziłam jej serdecznie :twisted:

w ZHPie też...przynajmniej za moich czasów była, bo teraz to raczej kolonie są :?
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 03.12.2017 20:19

ostatnio trochę się opuściłem z relacją...więc postaram się delikatnie nadrobić...
po kilku godzinach spędzonych w Splicie postanowiliśmy podjechać do Trogiru, połazić po uliczkach, zjeść obiad, zrobić zakupy na targu...samochód zostawiamy na małym parkingu przy Put kapelice...nie za darmo ofkors :mrgreen: :oczko_usmiech:

Obrazek

i idziemy...tym razem odwrotnie niż rok temu, przez mostek...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jak już wiemy cycata Queen mieści się tu na luzie i jeszcze zostaje miejsce :twisted: zresztą ten granatowy jacht pojawiał się już w kilku relacjach z tego roku, zwłaszcza wyspiarskich :mrgreen:

Obrazek

rok temu ciężko było przejść...teraz pełen luz, i puste knajpki przy wodzie...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

czas zajrzeć głębiej...za mury...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

na koniec idziemy na lody lawendowe :hearts: i robimy zakupy na targu...

Obrazek

to nie koniec atrakcji na dziś...4 sierpnia 1995 roku rozpoczęła się akcja Burza, a 5 jest obchodzone jedno z najważniejszych świąt narodowych we współczesnej historii tego kraju...Dzień Zwycięstwa...wieczorem przyłączymy się do mieszkańców Živogošće w ich święcie...nawet porozmawiamy z gospodarzem na ten temat, chociaż wiem, że to ciężki temat do rozmów...Vjeko sam go zaczął i chyba dobrze...mnie jakoś nie wypadało pytać, a lubię historię...

cdn
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 03.12.2017 20:55

Trogir dane mi było odwiedzić tylko o zmroku czego niezmiernie żałuję :(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

dzień, który zaczął się marnie...czyli Živogošće 2017 - strona 19
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone