Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 07.07.2010 09:42

Hehehe nie wiem, bo to żona pakowała ;) ja się nie wcinałem bo "gdzie kucharek sześć..." ;)

Dostał walizkę na kółkach. Ważyła 10 kg 8O ledwo ją targał 8O :cry: jak on sobie z tym poradzi to ja nie wiem :devil:
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 07.07.2010 09:48

Cześć wszystkim w ten słoneczny dzień :lol:

Moja siedmolatka pojedzie w sierpniu pierwszy raz sama na 8 dni, tata to się chyba popłacze :wink:
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 07.07.2010 09:58

Leszek Skupin napisał(a):Wicie rozumicie, bo to pierwsze kolonie, więc przymiarki co ma zabrać, pakowanie, przepakowywanie... młody podekscytowany, my zdenerwowani.... ehh :D pojechał i już :D

renatalato napisał(a):Moja siedmolatka pojedzie w sierpniu pierwszy raz sama na 8 dni, tata to się chyba popłacze :wink:

Ja tam wim i rozumim (chociaż nie poznałam tego na własnej skórze) że to nerwy niezłe jak dziecko pierwszy raz samo jedzie na wakacje :) Nas ten lekki :wink: stresik też za jakiś czas dopadnie :D Dlatego - Trzymam za Was rodzice kciuki - dacie radę i Wasze Maluchy :wink: też :D :D :D

pozdrawiam wakacyjnie
:D
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 07.07.2010 10:09

Dzięki Magda, ja tam jakoś dam radę, gorzej z tatusiem, bo wiesz córeczka :) , a gdzie Ty się ostatnio ukrywasz kobieto 8O , mało Cię :wink:
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 07.07.2010 10:15

Kurcze - tatusiowi to jakiś znieczulacz trzeba niezwłocznie :wink: :D
renatalato napisał(a): a gdzie Ty się ostatnio ukrywasz kobieto 8O , mało Cię :wink:
:D Ja się zdecydowanie nie ukrywam - tylko wakacjuję. Właśnie przelotem jesteśmy w domu i w piątek dalej jadymy :wink:

pozdrawiam
:D
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 07.07.2010 11:08

No to miłego wakacjowania życzę :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.07.2010 11:08

Tymona napisał(a):Ja się zdecydowanie nie ukrywam - tylko wakacjuję. Właśnie przelotem jesteśmy w domu i w piątek dalej jadymy :wink:
pozdrawiam:D

Taka to pożyje!

A z tymi dziećmi to jest tak, że to rodzice mają najwięcej obiekcji, aby puścić dzieci same na kolonie. Mój kolega wysłał 6,5 letnią córkę na obóz baletowy. Żona jego o mało nie osiwiała, a córa wróciła i mówi, że dalej chce jechać, bo fajnie bez rodziców :D

Dzień Dobry wszytskim.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 07.07.2010 11:10

Serce w pasy napisał(a):Mój kolega wysłał 6,5 letnią córkę na obóz baletowy. Żona jego o mało nie osiwiała

Pewnie jeszcze jej powiedział, że dziecko "na balety" wysłał, a ty się dziwisz kobiecinie... :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.07.2010 11:21

Podsumujmy:
1. walizka - teraz dzieci nie wiedzą co to plecak ze stelażem.
2. lista - obowiązkowo w dwóch egzemlarzach.
3. rozłąka - kiedyś nim list doszedł, że "ja chcę wracać" to dobre dwa tygodnie mijały i już nie warto było zabierać a teraz - w dobie komórek za chwilę milion sms-ów "ratunku, pomocy, ja nie chcę..."
4. pierwszy raz - trzeba jakoś przetrwać.

:lol: :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.07.2010 11:31

Nie ma co robić z dzieci kaleki. My jakoś przeżyliśmy to i one przeżyją.

Dostałem kiedyś takiego fajnego maila w którym było porównane dzieciństwo obecnych 30-40latków oraz dzisiejszych dzieci.

Podsumowanie było takie: Boże jak nam się udało przeżyć? :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.07.2010 11:33

Serce w pasy napisał(a):Podsumowanie było takie: Boże jak nam się udało przeżyć? :wink:

To w wątku o PRL-u jest :D
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 07.07.2010 11:33

Serce w pasy napisał(a):
A z tymi dziećmi to jest tak, że to rodzice mają najwięcej obiekcji, aby puścić dzieci same na kolonie. Mój kolega wysłał 6,5 letnią córkę na obóz baletowy. Żona jego o mało nie osiwiała, a córa wróciła i mówi, że dalej chce jechać, bo fajnie bez rodziców :D

U mojej Kasi to się nazywa "Warsztaty Taneczne" :wink: , ale te balety bardziej mi się podobają :wink:

A tatuś szykuje dziecku pierwszą komórkę, coby kontakt mieć :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 07.07.2010 11:34

Jacek S napisał(a):Podsumujmy:
1. walizka - teraz dzieci nie wiedzą co to plecak ze stelażem.

Mnie to też ominęło. Najpierw były walizki, potem takie zwykłe plecaki,
potem worek żeglarski.
Jak już dorosłem do plecaka ze stelażem to okazało się,
że są passe i teraz robi się wewnętrzne stelaże, czy jakoś tak,
a potem to już się dorobiłem samochodu ... i oponki ... i kółek w walizkach :D

Kochane pieniążki, przyślijcie rodzice ...

Jasiu, wysyłam ci te pięćdziesiąt złotych, a na przyszłość pamiętaj:
pięćdziesiąt pisze się z jednym zerem ...
:lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.07.2010 11:43

renatalato napisał(a):A tatuś szykuje dziecku pierwszą komórkę, coby kontakt mieć :lol:

Lepiej niech jej domek na drzewie zrobi,a nie jakieś komórki na węgiel :D
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 07.07.2010 12:06

Wróciłam z podróży :wink:
temperatura dochodziła od -120 do -160 C (Antarktyda to betka :lol: )Obrazek... ale już stoje na własnych nogach :D
Dzień Dobry :D :D :D

Teraz lece sie zaaklimatyzowac.. :wink:
Pozdrawiam wszystkich :D Jola
chirurg też człowiek :wink:
Ostatnio edytowano 07.07.2010 12:13 przez Jolanda, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 643
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone