Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.06.2010 22:49

Olka to jest takie malutkie, że do bagażnika włożysz
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 24.06.2010 22:54

Serce w pasy napisał(a):Olka to jest takie malutkie, że do bagażnika włożysz

taaa Chyba nie wyobrażasz sobie jak wygląda środek mojego bagażnika w drodze na urlop:) Nie zabieram żywności , zgrzewek wody a i tak no mam wyraźne problemy:) Grabi , łopat i innych to juz nie wcisnę babcia wybaczy... obędzie się jakoś;) :D :D

Jedzie miś Szaruś, królik Danduśka zapewne ze znajomymi osprzęt i ubrania dla nich to już palca nie wcisniesz;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.06.2010 23:03

hahahhaha jak to mówią "gdyby nie Pani Krysia to nie byłoby gdzie palca włożyć" :D
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 24.06.2010 23:08

:twisted: :evil: Osobiście pakowania nie lubię:)
Mąż sapie i jęczy patrzy na mnie dość znacząco :oops:
Wiele rzeczy przemycam hyhy Źle znosi buty 8O 8O nie wiem "oszo chodzi" 8O 8O
To jest rażąca niesprawiedliwość Gabarytami jest 3 razy większy niż ja ...więc jedna jego koszulka moje trzy :roll: :roll: no to nadrabiam rzecz jasna bo co mam byc gorsza?:)
ghorgh
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ghorgh » 24.06.2010 23:17

Muliness napisał(a)::D :D :D
no to kolega Marcin tchnął we mnie optymizmem ;) Jestem za czarami , tańcami;) Generalnie bez względu na słońce i opady ...temperatury są trochę zbyt umiarkowane;)

Wyczytałam , że chłopaki na Grunwald się szykują;)
Pucują zbroje , ostrzą miecze:) Generalnie polecam to miejsce tylko podczas corocznych obchodów :) W normalnym szarym miesiącu będąc tam trzeba wykazać się dużą wyobraźnią Bo jest tam głównie dużo łąk i muzeum:)

O!!!
I dla tej jednej jedynej warto pisać :)
bo reszta mnie już olewa :roll:
a może na Grunwald jedźmy, na Grunwald!
"... jak ta wioska sie nazywa?
Bździochy..." a tk to było tutaj[url][/url]
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 24.06.2010 23:23

ghorgh napisał(a):Bździochy..."

Piotrek koniecznie wyruszaj na Bździochy:)
eee Marcin my tu solidarnie jedno pisze reszta popiera;)
Wszyscy są za tańcami;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.06.2010 23:25

Ja się oduczyłem brać dużo rzeczy(ale żona nadrabia). Prawie cały wyjazd chodzę w kąpielówkach. Na zwiedzanie biorę parę koszulek i tyle.
Krótkie gacie, jedną parę długich spodni(jakby zimno było). Buty: w sportowych jadę, a na miejscu sandały, nawet klaptonów nie zabieram. O butach do wody, za każdym razem zapominamy, orientujemy się jakieś 500km od domu :D Żarcia niewiele, (już pisałem). Jest jeden warunek! Wszystko musi się zmieścić do bagażnika niczego nie wożę wewnątrz samochodu. Fobia taka. Z biegiem lat żona też nabiera doświadczenia, że dużo rzeczy, które zabiera ze sobą na wszelki wypadek jest niepotrzebnych:) W razie wojny(załamania pogody) mamy kartę płatniczą, i możemy jechać do sklepu i zrobić zakupy, ale jeszcze nigdy nam się to nie zdarzyło. Dzicko ma swoją walizkę i też musi się do niej zmieścić. Ale się rozpisałem ho ho
ghorgh
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ghorgh » 24.06.2010 23:28

Muliness napisał(a):
ghorgh napisał(a):Bździochy..."

Piotrek koniecznie wyruszaj na Bździochy:)
eee Marcin my tu solidarnie jedno pisze reszta popiera;)
Wszyscy są za tańcami;)

ta droczę się jeno :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.06.2010 23:33

ghorgh napisał(a):ta droczę się jeno :)

aj ti ti ti niedobry :wink:
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 24.06.2010 23:43

Serce w pasy napisał(a):Ja się oduczyłem brać dużo rzeczy...

a ja się nie oduczę :D
i wcale nie biorę dużo;) Biorę te najpotrzebniejsze :D :D :D
Mam męski zawód ( podobno) :D
no to baba jakoś musi ze mnie wyłazić
Koleżanki napewno się ze mną zgodzą . Zabieramy tylko te potrzebne rzeczy :D :D :oops: :roll: aa , źe bagażniki za małe , butle z gazem się pałętają i walizki produkują wybitnie niefunkcjonalne to nie nasza wina;) :D
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 24.06.2010 23:44

ghorgh napisał(a):
ta droczę się jeno :)

jaa tyż :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.06.2010 23:53

Muliness napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):Ja się oduczyłem brać dużo rzeczy...

a ja się nie oduczę :D
i wcale nie biorę dużo;) Biorę te najpotrzebniejsze :D :D :D
Mam męski zawód ( podobno) :D
no to baba jakoś musi ze mnie wyłazić
Koleżanki napewno się ze mną zgodzą . Zabieramy tylko te potrzebne rzeczy :D :D :oops: :roll: aa , źe bagażniki za małe , butle z gazem się pałętają i walizki produkują wybitnie niefunkcjonalne to nie nasza wina;) :D
A po co ci 6 par butów? I tak będziesz chodzić w klapkach. 3 stroje kąpielowe? I tak używasz jednego cały wyjazd. 4 suknie wieczorowe? Do knajpy wszyscy chodzą w letnich ciuchach, będziesz się czuć niezręcznie. Cała apteka? Na miejscu też są. 150 koszulek? I tak będziesz chodzić w samym topie od stroju kąpielowego(gorąco)- zresztą 150 staników też Ci się nie przyda :D Itd Itd
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 24.06.2010 23:56

No ale do kościoła trza się odpicować :wink:
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 25.06.2010 00:07

Serce w pasy napisał(a):A po co ci 6 par butów? I tak będziesz chodzić w klapkach. 3 stroje kąpielowe? I tak używasz jednego cały wyjazd. 4 suknie wieczorowe? Do knajpy wszyscy chodzą w letnich ciuchach, będziesz się czuć niezręcznie. Cała apteka? Na miejscu też są. 150 koszulek? I tak będziesz chodzić w samym topie od stroju kąpielowego(gorąco)- zresztą 150 staników też Ci się nie przyda :D Itd Itd

...wcale nie 6 par tylko 3 plus te do kąpania :)
Sukni wieczorowych nie zabieram bo nie chodzę w takiej garderobie ale Koszulki i spodenki to bardzo ważna rzecz;)i najważniejsza z ważnych zaraz po bieliźnie a jak sobie wyobrażasz kombinacje przykładowo czerwona koszulka z zielonymi spodenkami i żółtymi butami bo ja strasznie;) sobie wyobrazam i bezwzględnie nie do przyjęcia;)
Zalezność jest dołująca czerwona koszulka pasuje tylko do określonych kolorystycznie dolnych częsci garderoby Nie można jej założyć z wszystkim:)i automatycznie zwiększa to liczbę ciuchów;)

:D :D :D :D :D :D :D :D :D
Ty możesz sobie chodzić w dowolnych spodenkach bez koszulki i prócz kosciołów nie będziesz wzbudzał kontrowersji ale no Panie chyba nie zaryzzykują przemieszczania sie w samych spodenkach hahahhaha

Niestety zrozumieć mnie może tylko druga kobieta:)

i takim to sposobem rozprawka i dyskusja na pół nocy;)

yyy tak mi się przypomniało:)
czemu panowie zabierają pianki , maszynki, balsamy przed po i cała tą waszą klamociarnię :D :D :D ?
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 25.06.2010 00:11

szary779 napisał(a):No ale do kościoła trza się odpicować :wink:

oo właśnie;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 591
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone