Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 03.01.2024 17:50

U mnie woda podrożała :wrong:

Jeszcze kilka podwyżek i zacznę więcej płacić za wodę i śmieci, niż czynszu... :ysz:

Dobry, bo czarna psica zaliczyła wizytę u weterynarza, który zdiagnozował i pomógł. Kamień z serducha :jupi:
Bidon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bidon » 04.01.2024 07:39

stachan napisał(a):U mnie woda podrożała :wrong:

No, nareszcie wzięli się za abstynentów! :lol:
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 04.01.2024 09:48

Od marca akcyza idzie w górę, to woda ognista również pójdzie podrożeje :niepowiem:

Ciężki ten rok będzie - na dniach cena za poniżej 6 złotych za litr benzyny będzie tylko wspomnieniem :ysz:

Dobry mimo wszystko :la:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 22.01.2024 20:58

Dobar dan svima, a właściwie Dobra večer... LIVE :verryhappy:

1705949399890_Easy-Resize.com.jpg
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 22.01.2024 21:03

te kiero napisał(a):Dobar dan svima, a właściwie Dobra večer... LIVE :verryhappy:

Vrsar :hearts: Ale pięknie! Baw się dobrze! :D
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 22.01.2024 23:16

Dobra većer, faktycznie wspaniały widok; miłego pobytu :jupi:
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 23.01.2024 01:26

Oooo czyżby to i nasz zeszłoroczny riva apartaments, który zimą kosztuje 40 e a latem 400 :oczy: :lool:
Bardzo zazdroszczę i bawcie się świetnie :hearts: Co w planach ?
Ja długo nie zawitam, miała być majówka, ale mąż się grubo połamał, więc najwcześniej sierpień na Brač, ale grzeją mnie jeszcze wspomnienia świąt z riwiery przy słońcu i 20 stopniach :hearts:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 23.01.2024 08:56

maslinka napisał(a):
te kiero napisał(a):Dobar dan svima, a właściwie Dobra večer... LIVE :verryhappy:

Vrsar :hearts: Ale pięknie! Baw się dobrze! :D

Dziękuję, trzeba dychnąć, moja Pani zachwycona po pierwszym spacerze i zachodzie słońca z Vidikovaca; w poprzednich razach na Istrii nie dotarliśmy do Vrsaru.

majeczka napisał(a):Dobra većer, faktycznie wspaniały widok; miłego pobytu :jupi:

Dzięki, pogled to najlepsze co mogło nam się przytrafić :tak:

wiolek_lp napisał(a):Oooo czyżby to i nasz zeszłoroczny riva apartaments, który zimą kosztuje 40 e a latem 400 :oczy: :lool:

No tak prawie 40Eur zimą :oczko: . Nie rozumiem jak ludzie mogą dać tyle kasy w lato za takie App oraz w tak głośnej latem lokalizacji :lol: a potem narzekania.
wiolek_lp napisał(a):Bardzo zazdroszczę i bawcie się świetnie :hearts: Co w planach ?

Stare kąty Istrii oraz parę nowych miejsc do których nie dotarliśmy, łącznie z Piranem.

wiolek_lp napisał(a):Ja długo nie zawitam, miała być majówka, ale mąż się grubo połamał, więc najwcześniej sierpień na Brač, ale grzeją mnie jeszcze wspomnienia świąt z riwiery przy słońcu i 20 stopniach :hearts:

Tak obserwowałem te temperatury pod koniec grudnia, szok.
Wczoraj było 11st ok.15tej. Kolejne dni ma być do 14tu st, zależy od pogody, a zobaczymy live. W każdym bądź razie wczoraj wystarczyła grubsza bluza na spacer, a do spania tylko nagrzaliśmy i cała noc bez grzania klimą.

Dobra trzeba wyjść z Rivy na Rivę :rotfl:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 23.01.2024 09:46

te kiero napisał(a):Dziękuję, trzeba dychnąć, moja Pani zachwycona po pierwszym spacerze i zachodzie słońca z Vidikovaca; w poprzednich razach na Istrii nie dotarliśmy do Vrsaru.

Dobro jutro. :)

Super. Korzystajcie z dobrego czasu. :papa:
Dla mnie ten rok zaczął się źle i pewnie w najbliższym czasie nigdzie nie wyjadę.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 23.01.2024 10:17

walp napisał(a):
te kiero napisał(a):Dziękuję, trzeba dychnąć, moja Pani zachwycona po pierwszym spacerze i zachodzie słońca z Vidikovaca; w poprzednich razach na Istrii nie dotarliśmy do Vrsaru.

Dobro jutro. :)

Dla mnie ten rok zaczął się źle i pewnie w najbliższym czasie nigdzie nie wyjadę.

Dzięki serdeczne.

W życiu nie zawsze świeci słońce, ale po burzy zwykle się rozpogadza.
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 23.01.2024 11:43

te kiero w grudniu mój mąż i średni syn "morsowali", temp powietrza była 20 stopni, wody 16 8)
Podczas 2 pobytów styczniowych pogoda nie była dla nas łaskawa, mało słońca widzieliśmy, i parasolki się przdały, ale to był i tak cudny czas :hearts: Piran też zwiedzaliśmy w deszczu, baaardzo mi się spodobał, chciałabym kiedyś na dłużej, bo byliśmy tylko kilka godzinek, z noclegiem w niedalekiej Izoli ;) Bawcie się :serduszka:

walp dla mnie już końcówka tamtego roku zwiastowała najgorsze :sm: w dzień wyjazdu na święta do Cro padło nam auto ( 95 % usterek wychodzi na kilka dni przed wyjazdem, i jesteśmy w stresie czy zdążymy naprawić, ale nigdy do tej pory nie w dzień wyjazdu :lool: ) Śmiałam się, że ktoś nam grubo musiał pożałować, bo to był nasz 5 wyjazd do Cro w 2023 :grzybki:
Niby naprawili, pojechaliśm i od połowy drogi okazało się, że nie naprawione, jakoś dotaszczyliśm się, kasując co chwile błędy na komputerku, no i z Cro auto wróciło na lawecie, za którą musiałam dopłacić 400 zł ( mam assistanca 1200km, a wyszło 1280km) W warsztacie mechanicy nie naprawili i musiałam już we własnym zakresie lawetować do innego, kolejne 350zł w du.e, w czwartek w końcu go mam odebrać i zostawić 8 koła za naprawę... :placze:
W między czasie mąż złamał nogę, miał operacje, więc mam 4 dzieci w domu :hahaha: a najmłodsze ze szkarlatyną na antybiotyku :glupek: Także mąż do wakacji na l4 i mogę zapomnieć o 10 rocznicy ślubu na majówce w Cro, którą planowałam od lat... Zresztą auto pochłonie już na nią fundusze :sm:

Ale... liczę, że będzie lepiej i odbije sobie, czego i Tobie życzę...

Sorki za OTT

Na miły dzień kilka zdjęć z grudniowej riwiery :hearts:
1706002842608_copy_600x1067.jpg

1706002842591_copy_600x1067.jpg

1706002842575_copy_600x1067.jpg

1706002842562_copy_600x1067.jpg

1706002842549_copy_600x1067.jpg

1706002842534_copy_600x1067.jpg

1706002842621_copy_600x1067.jpg
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 23.01.2024 13:40

wiolek_lp napisał(a): w dzień wyjazdu na święta do Cro padło nam auto ( 95 % usterek wychodzi na kilka dni przed wyjazdem, i jesteśmy w stresie czy zdążymy naprawić, ale nigdy do tej pory nie w dzień wyjazdu :lool: ) Śmiałam się, że ktoś nam grubo musiał pożałować, bo to był nasz 5 wyjazd do Cro w 2023 :grzybki:
Niby naprawili, pojechaliśm i od połowy drogi okazało się, że nie naprawione, jakoś dotaszczyliśm się, kasując co chwile błędy na komputerku, no i z Cro auto wróciło na lawecie, za którą musiałam dopłacić 400 zł ( mam assistanca 1200km, a wyszło 1280km) W warsztacie mechanicy nie naprawili i musiałam już we własnym zakresie lawetować do innego,

I tak szacun, że pomimo problemów z autem nie zniechęcasz się tak dalekimi wyjazdami z dziećmi. Mi kiedyś, 2 razy poważnie auto się zepsuło w drodze do Gdańska na lotnisko, na nowootwartej autostradzie... Przez kilka lat miałem traumę jeździć autostradami ;)
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 23.01.2024 14:09

te kiero napisał(a):Dobar dan svima, a właściwie Dobra večer... LIVE

Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę :oczko:

walp napisał(a):Dobro jutro. :)

Nie jesteś sam Waldku. U mnie podobnie. Też w tym roku nie mogę planować dalszych wyjazdów, najwyżej na działkę.
A miała być Rumunia... :oczy:

Dzień dobry.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 24.01.2024 08:48

wiolek_lp napisał(a):te kiero w grudniu mój mąż i średni syn "morsowali", temp powietrza była 20 stopni, wody 16 8)

Morsem nie jestem, ani nawet nie próbuję z uwagi na dość szybkie łapanie dolegliwości.
Jak dotykałem Jadrana, to wydaje się cieplejszy niż temp powietrza.

wiolek_lp napisał(a):Podczas 2 pobytów styczniowych pogoda nie była dla nas łaskawa, mało słońca widzieliśmy, i parasolki się przdały, ale to był i tak cudny czas :hearts: Piran też zwiedzaliśmy w deszczu, baaardzo mi się spodobał, chciałabym kiedyś na dłużej, bo byliśmy tylko kilka godzinek, z noclegiem w niedalekiej Izoli ;) Bawcie się :serduszka:

Pogody się obawiałem, ale już machnąłem ręką, im bliżej było tym temperatury na prognozach się podnosiły coraz wyżej.
Dziś mamy mieć 14st w Rovinj :tak:

greenrs napisał(a):
te kiero napisał(a):Dobar dan svima, a właściwie Dobra večer... LIVE

Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę :oczko:

Cześć, dziś zazdrościsz Ty mi, jutro ja Tobie, życie.
Czasem się układa, czasem nie.

Przeżyłem trudną końcówkę i początek roku, nadarzyła się okazja to pojechalim, choć urlop podpisany dopiero 1,5tyg przed.

Dobro jutro, coby w temacie
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 24.01.2024 09:20

te kiero napisał(a):W życiu nie zawsze świeci słońce, ale po burzy zwykle się rozpogadza.

Gorzej, kiedy burza trwa zbyt długo... no ale w końcu musi się rozpogodzić. 8)
wiolek_lp napisał(a):walp dla mnie już końcówka tamtego roku zwiastowała najgorsze (...)

Ale... liczę, że będzie lepiej i odbije sobie, czego i Tobie życzę...

Dziękuję i wzajemnie. 8)
greenrs napisał(a):Nie jesteś sam Waldku. U mnie podobnie. Też w tym roku nie mogę planować dalszych wyjazdów, najwyżej na działkę.
A miała być Rumunia... :oczy:

Oj pojechałoby się tu i tam... i do Rumunii wróciłbym chętnie. No cóż, na razie muszę żyć ze wzmożonym Wanderlust, czyli tęsknotą za podróżami. 8)

W grupie raźniej. :)
Dzień dobry wszystkim. :hut:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko