Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 01.12.2023 11:14

Dzień dobry Cro.pl ;)

Kiedyś w tym wątku było kilkanaście postów dziennie, teraz raptem kilka w miesiącu.
Wszystko ma swój czas, no ale żeby wątek nie umarł...

Właśnie wróciłem z ciekawych warsztatów w siedzibie Microsoft z Azure Open AI, czyli z zaawansowanych usług sztucznej inteligencji dostępnych w chmurze. Metody prompt engineeringu, procesy kognitywne, halucynacje modeli SI itd. :D

W tym zderzeniu z nowoczesnością - jak napisał Autor książki "Cyber pułapka", "człowiek znajduje się między marzeniem a planem, przezornością a odwagą" i gdzieś tam z tyłu głowy pozostaje pytanie: czy to świetlana przyszłość, czy może realne zagrożenie?

Z rzeczy bardziej przyziemnych, to oddałem głosy na 3. Top Wszech Czasów Radia 357. ;)

top_357s.jpg

Miłego weekendu. :papa:
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 01.12.2023 15:22

Również dzień dobry ;)
Słyszałem, że idą śnieżyce, niestety u nas śniegu tyle co kot napłakał, więc sanek w weekend chyba nie będzie.
Co do 357, to zdaje się, że dziś jest inauguracja Karpia ;). A wieczorem idę na koncert Proletaryatu.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 01.12.2023 15:25

To śnieżne dzień dobry!
Śnieżyce już były, część dróg biała od kilku dni.
Na jutro zapowiadane kolejne obfite opady.
I dobrze.
Jest zima to musi być śnieg :lol:
Ten weekend wolny od muzyki, trzeba odpocząć przed harówą :mg:
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 01.12.2023 18:46

Dobry wieczór :sm:

Jakby co to jeszcze kalendarze są:
kalendarze-scienne-cro-pl-2024-t57446.html
Zapraszam 8)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 02.12.2023 12:13

walp napisał(a):Dzień dobry Cro.pl ;)

Kiedyś w tym wątku było kilkanaście postów dziennie, teraz raptem kilka w miesiącu.
Wszystko ma swój czas, no ale żeby wątek nie umarł...

Dzień dobry.
U mnie cisza w oczekiwaniu na Kalendarz Cro.pl. Mam nadzieję, że Piter o mnie nie zapomniał ;)

Tak w ogóle to ostatnie dni - z powodu oderwania od rzeczywistości zarządzających w firmie - nie sprzyjają u mnie komentarzom.
Jedno wiem... na studiach MBA na pewno nie uczą, że na zimę trzeba zmienić opony na zimówki. Może potrzeba innych studiów do tej wyjątkowej wiedzy. Tego nie wiem :oczy:
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 02.12.2023 16:17

te kiero napisał(a):Dzień dobry.
U mnie cisza w oczekiwaniu na Kalendarz Cro.pl. Mam nadzieję, że Piter o mnie nie zapomniał ;)

Dzień dobry.

Nie zapomniałem, Twój kalendarz będzie wysłany prawdopodobnie w poniedziałek :hut:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 02.12.2023 20:30

Czyli jest nadzieja, że choć jeden poniedziałek zacznie się dobrze ;)

Gorsza sprawa, że sam musze jakiś sklecić kalendarz dla teściowy z własnych zasobów w jej klimacie, a nie chce mi się max :oczy:
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 03.12.2023 08:12

A jakie ma klimaty? :sm:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 03.12.2023 08:44

stachan napisał(a):A jakie ma klimaty? :sm:

Polne kwiaty, leśne runo itp najlepiej miejscowe.
Coś tam mam, muszę znaleźć tylko wenę i przepuścić online do wydruku.

Dzień dobry

15cm białego wczoraj, 10cm już dzisiaj (ocena po samochodzie), sporo tego, ostatnio tyle miałem na Podhalu na zakończenie zimy
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 04.12.2023 10:55

Trajgul napisał(a):Co do 357, to zdaje się, że dziś jest inauguracja Karpia ;).

Tak, tradycji stało się zadość. W nagraniu najnowszej wersji Karpia udział wzięli "Przyjaciele Pewnej Ryby 2023" z gościnnym udziałem Patronów, którzy wspólnie wylicytowali swój udział w piosence, w zeszłorocznej licytacji u Kuby Strzyczkowskiego.

te kiero napisał(a):Gorsza sprawa, że sam musze jakiś sklecić kalendarz dla teściowy z własnych zasobów w jej klimacie, a nie chce mi się max :oczy:

No to jest wyzwanie. Do dzieła zatem. I daj znać jak dzieło zostało odebrane. :mg:

Dzień dobry.
Nad Zalewem Koronowskim piękna, zimowa aura.
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 05.12.2023 18:12

te kiero napisał(a):Polne kwiaty, leśne runo itp najlepiej miejscowe.

Jak szanowna teściowa to runo rozpoznaje? Po mchu? :oczko_usmiech:

Dobry 8)

Czytałem przy obiedzie i postanowiłem się podzielić... Nie myślcie, że tylko Wasze życie nie jest usłane różami :jelen:

Z facebookowego pamiętnika Maryli:

Pojechałam dzisiaj do sklepu, żeby kupić wędzone żeberka.Pomyślałam zimno, to ugotuję sobie kapuśniak na żeberkach.Żeberek nie było, to kupiłam chociaż wędzony boczek.Obok była cukiernia, to ciasteczko, a potem pojechałam do Carrefoura,żeby sobie kupić chrupiącą bagietkę.A w Carrefourze to i to i tamto i do kasy.Pani pyta..kartą,jak zwykle? ja na to...a nie gotówką.(taka byłam z siebie zadowolona, że mam gotówkę).pani mówi..1254 zł. Otwieram portfel, myślę,chyba przesadziłam, nie mam chyba takiej gotówki.I od razu druga myśl..kartę zostawiłam w innej torebce. No fajnie .Ale obciach, kolejka do kasy coraz dłuższa.Pani mówi..niech pani daje tę kasę, będziemy liczyć.Liczymy,liczymy i wiecie co? miałam dokładnie 1254 zł.Jakieś czary? Co myślicie?
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 07.12.2023 10:33

stachan napisał(a):
te kiero napisał(a):Polne kwiaty, leśne runo itp najlepiej miejscowe.

Jak szanowna teściowa to runo rozpoznaje? Po mchu? :oczko_usmiech:

Człowiek lasu, lepiej nie pytać, bo historie usłyszane tysiąc razy trzeba będzie słyszeć tysiąc pierwszy :lol:

Już coś wrzuciłem na tapetę, robi się, także damy radę.

Dzień dobry

Im bliżej wyjazdu tym gorzej w robocie :ciska: i zdrowotnie :dumb:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 17.12.2023 11:10

Dzień dobry, no hallo

czasem taka niedziela handlowa to całkiem dobra jest, aczkolwiek nie wypowiadam się okiem osoby pracującej :?

po 1,5 m-cu pierwsze mycie białego auta, kosmos ile szorowania, lekko nie było, ale to w ramach relaksu się robi :sm:
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 17.12.2023 13:13

Dobry, bo snu dziś aż do 7:30 :diabelek:

Jutro moje białe odzyska kolor :verryhappy:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 01.01.2024 20:53

Dzień dobry

Nowy rok rozpoczęty od znalezienia w skrzynce podwyżek mediów, mogłem nie zaglądać do skrzynki, ale kiedyś trzeba było :roll:

Na szczęście pracodawca podniósł parę złociszy od stycznia, więc jest :spoko:

No i kalendarz dla teściowy w końcu ogarnięty :tak:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko