Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 21.08.2023 03:33

Rangi są powiązane z liczbą napisanych postów - tu nic nie zmieniałem. Odświeżyłem trochę kolory i sam wzór. Doszły trzy nowe (Koneser, Weteran Forum, Legenda Forum). Oczywiście wszystkie są ujednolicone w zakresie rozmiarów. Taki właśnie mały lifting :oczko:

Dobry. Czas do pracy :jupi:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 21.08.2023 05:30

anakin napisał(a):Nowe Waldek idzie :mg:

I dobrze, Grzegorz.
Ja, mimo, że jestem boomer, to jestem otwarty na zmiany*, bo "trzeba mieć otwarty umysł" i "umieć się dostosować" - jak piszą w innym poczytnym wątku. :)
*) pod warunkiem, że zmiany idą na lepsze :D

Dzień dobry wszystkim. :oczko:
Ciężki tydzień zapowiada się dla mnie.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 21.08.2023 08:25

walp napisał(a):
anakin napisał(a):Nowe Waldek idzie :mg:

I dobrze, Grzegorz.
Ja, mimo, że jestem boomer, to jestem otwarty na zmiany*, bo "trzeba mieć otwarty umysł" i "umieć się dostosować" - jak piszą w innym poczytnym wątku. :)
*) pod warunkiem, że zmiany idą na lepsze :D

Przy okazji można się również sporo nauczyć o ludziach, choć staram się nie wyciągać pochopnych wniosków, bo nie znam przyczyn takowego zachowania. Parafrazując pewne słowa: "ja się ciągle óczę"
walp napisał(a):Ciężki tydzień zapowiada się dla mnie.

Ja już w nd widziałem na mailu goopie pytania od managementu, które sygnalizują jak będzie.
Spraw się nie zatrzyma. Są i przejdą, ułoży się.

Dzień dobry, byle do piątku.
yarko2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarko2000 » 25.08.2023 09:41

Przy piątku - dzień doberek :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 25.08.2023 19:55

yarko2000 napisał(a):Przy piątku - dzień doberek :)

I dobry wieczór. Zleciało.
Wyoutowuje się na tydzień. Zobaczymy czy wytrzymam bez online, łącznie z navi - droga przeca znana i prosta, już kiedyś się udało 5dni.
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 26.08.2023 05:44

Wytrzymasz :niepowiem:

Ale miejmy nadzieję, że zatęsknisz :oczko:

Miłego out`u :nice:

Bry, zaczynam dwudniowy maraton z odnowieniem pomieszczenia gospodarczego - Bob budowniczy :zeby:
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 27.08.2023 08:25

Malowanie zakończone wczoraj o 20:50 - na jakiś czas mam dość remontów :diabelek:

Pociechą był fakt, że latem schnie błyskawicznie :cfaniak:

Dziś składam regały - wpada 12 mb dodatkowych półek :spoko:

Bry :jezykukos:
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 27.08.2023 09:08

Dobry, bo za tydzień o tej porze będziemy na Ticja Luka na Brać :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 13.09.2023 17:37

Dzień dobry

nie cała jedna strona Ostatnio poruszanych wątków w ciągu dnia... widać sezon wyjazdowy się skończył, jeszcze niedobitki pozostały i inne forumowe tematy. Może przy długich wieczorach będzie lepiej :|
Temcza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Temcza » 05.10.2023 12:15

Cześć ,
Czy ktoś może korzystał w Cro z e-recepty transgranicznej ?
W 2024 zamierzam spędzić 3 miesiące na Istrii i nie chciałbym ze sobą brać zapasu leków , szczególnie insuliny ( która musi być odpowiednio przechowywana i przewożona ).
Pozdrawiam i dzięki za wszelkie info .
yarko2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarko2000 » 05.10.2023 14:46

Musisz sprawdzić i dowiedzieć sie jak to jest z lekami w CRO. Znam przypadek z Włoch i Hiszpanii, gdzie na lek na serce (bez konkretów) tam idziesz i po prostu kupujesz w aptece, oczywiście cena o 150% wyższa niż w PL. A u nas aby dostać dokładnie ten lek, najpierw specjalista i konieczne badanie, dopiero później recepta i lek. Nie wiem, może w CRO, na to co potrzebujesz nie potrzeba recepty a zostanie kwestia ceny?
Temcza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Temcza » 05.10.2023 15:10

Od lipca nasze recepty są honorowane w 7 krajach UE w tym w Cro i chodzi mi czy ktoś korzystał z naszej recepty w aptekach Chorwackich i jaka jest procedura .Oczywiście wykup tylko z ważna recepta , dowodem lub paszportem .
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 08.10.2023 10:08

Dzień dobry

taka sytuacja z rana... kierowca BMW 7ki przywraca wiarę w ludzi: przy porannym spacerze rozprysnął kałużę przede mną - na szczęście przewidziałem możliwość ochlapania - przystanął, najmocniej przeprosił, bo nie zauważył kałuży. Miłe w dzisiejszych realiach.

Ps. Ale z drugiej strony, żeby nie zauważyć kałuży na całą ulicę...

Z rańca rześko i deszczowo, ale spacer przyjemny, teraz cieplej i słonecznie... niby nie marzec ale jak w garncu.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 28.10.2023 07:23

Dzień dobry

"Spomeny" ogarnięte, można ruszać w Beskid.
"Baterie" wczoraj zostały ostatecznie wyczerpane.
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 28.10.2023 09:23

Temcza napisał(a):Cześć ,
Czy ktoś może korzystał w Cro z e-recepty transgranicznej ?
W 2024 zamierzam spędzić 3 miesiące na Istrii i nie chciałbym ze sobą brać zapasu leków , szczególnie insuliny ( która musi być odpowiednio przechowywana i przewożona ).
Pozdrawiam i dzięki za wszelkie info .

Może to pomoże!
https://europa-eu.translate.goog/youreurope/citizens/health/prescription-medicine-abroad/prescriptions/index_hr.htm?_x_tr_sl=hr&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=hr&_x_tr_pto=wapp
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 5561
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone