Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 02.07.2023 20:07

Janusz Bajcer napisał(a):Dzień dobry - muszę Wam coś pokazać :lol: (dla zalogowanych na FB)

https://www.facebook.com/groups/1378563 ... 469518631/

To jest jakiś fotomontaż, to nie może być na serio :o
Janusz gratki za takie grzybobranie 8O
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 03.07.2023 07:44

Janusz Bajcer napisał(a):Na grzyby chodzę (z różną częstotliwością) 60 lat ... ale 60 prawdziwków praktycznie w jednym miejscu nie widziałem. :roll:

Nie mam możliwości podglądu, ale wierzę na słowo i gratuluję zbioru. :wink:

P.S.
Weekend był bardzo rozrywkowy, a w dodatku pierwszy raz odwiedził nas sympatyczny Nemo, rasy Welsh corgi pembroke. :)

Dzień dobry wszystkim.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 03.07.2023 14:50

Nie mam twarzoksiążki, ale miło byłoby zobaczyć Janusz. Gratulacje; jam nie grzybiarz, ale jak trafię rodzinkę to jest mega.
Trza było kosom przejechać.

Walp jak mi wypalą te Rowy, to mnie przez Twoje Koronowo GM poprowadzi :D
Śpieszyć mi się nie będzie, więc ominę płatną AmberOne ringiem Bydgoszczy. Zobaczym jak wyjdzie.

Dzień dobry

jeszcze 2 miechy do wyjazdu, trochę mnie zmartwiło, że znajomy, który wynajmuje kampera i nas bierze, nie wiedział co to AdBlue :| może być ciekawie :roll:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 04.07.2023 09:04

te kiero napisał(a):Walp jak mi wypalą te Rowy, to mnie przez Twoje Koronowo GM poprowadzi :D
Śpieszyć mi się nie będzie, więc ominę płatną AmberOne ringiem Bydgoszczy. Zobaczym jak wyjdzie.

Serdecznie zapraszam. :wink:

P.S.
7 lipca odbędzie się 89. notowanie Listy Piosenek Radia 357. Audycja będzie nadawana znad Zalewu Koronowskiego. :)

Dzień dobry.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.07.2023 18:54

Dzisiejsze grzybobranie - 56 sztuk, ale nie w jednym miejscu :wink: :lol:

IMG_20230704_125450.jpg

To będzie susz do uszek na wigilię

IMG_20230704_150214.jpg

To będzie zupa borowikowa na jutro

IMG_20230704_150244.jpg

To będzie marynowana zagrycha do kielicha

IMG_20230704_150306.jpg
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 06.07.2023 01:26

Janusz, złoty interes zaczniesz robić, gdy takie obfite zbiory będą... :wink:

Dobry, bo zaraz ruszam na wakacje. Znowu pyknie jak z bicza strzelił, ale ten pierwszy dzień zawsze najprzyjemniejszy :mrgreen:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 06.07.2023 06:48

stachan napisał(a):Dobry, bo zaraz ruszam na wakacje. Znowu pyknie jak z bicza strzelił, ale ten pierwszy dzień zawsze najprzyjemniejszy :mrgreen:

Sretan put, wywalić zegarek :wink:
Nie myśleć o powrocie :D

Zacząłem znowu częściej zaglądać na Cro.plę w robocie, bo dobrze robią te balsamy na oczy.
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 07.07.2023 08:06

Ja już zegarka od lat nie noszę, bo wiecznie mi czasu brakowało :oczko_usmiech:

Dojechalim szczęśliwie, więc trzeba zacząć używać :hut:

Ludzi mnóstwo - w porównaniu z ubiegłym rokiem :|
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 08.07.2023 20:11

Ach, co to był za wieczór, mówię Wam.
Wczoraj ekipa Radia 357 zawitała nad Zalew Koronowski i z pokładu tego houseboat'a była nadawana Lista Piosenek Radia 357.

1.jpg

Punktualnie o 19:00 Redaktor Łukawski rozpoczął 89. notowanie LP 357 i z głośników rozległy się nad zalewem dźwięki "The Look of Love".
Dla niewtajemniczonych: dźwięki tego utworu, przez długie lata służyły jako podkład do audycji Marka Niedźwieckiego w starej Trójce.

7.jpg

Wydarzenie było okazją do spotkania Patronów radia. Byli ludzie z całej Polski. Prezes Radia 357 - Paweł Sołtys - biegał z mikrofonem i łapał nasze dźwięki zachwytu. Można było oczywiście przekazywać pozdrowienia, więc pozdrowiłem m. in. najlepsze forum turystyczne w Polsce, czyli nasze forum.
Ktoś może słuchał?

11.jpg

Jako fotoreporter, zajrzałem też na zaplecze i porozmawiałem sobie z obsługą techniczną, a także z Czarną Heleną, czyli Helenką Wachowicz. Fani starej Trójki wiedzą, że to legenda tego radia. (siedzi w głębi na poniższym zdjęciu).
To Helena zadzwoniła do mnie w ubiegłym roku i zapytała, czy nie zechciałbym opowiedzieć na antenie Radia 357 o Dolinie Rzeki Brdy.

20.JPG

Dodatkową atrakcją były rejsy po Zalewie Koronowskim.

26.jpg

Dobra večer svima :papa:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 09.07.2023 14:34

No to widzę, że się działo. Chętnie bym co zanucił do tego mikrofonu live, już kiedyś przy podobnej plenerówce Eski miałem okazję :)

Dzień dobry

no i stachanie ogarnąłeś na urlopie to ustrojstwo :)
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 09.07.2023 18:55

Dobry, bo na urlopie, choć rano zadrżałem - mam ustawiony w przeglądarce krótki link do ostatnio poruszanych, ledwie kawę ekspres wypluł, ja klikam na link, a tu error 500... Pierwsze co, to przez myśl przeszło: a opłaciłeś serwer padalcze? 8O

Już mi kawa nie była potrzebna - tak mi ciśnienie skoczyło. Wlazłem na główną przez googla i połowa sukcesu - wisi, czyli linkowanie padło...

Nie ukrywam, że temat ogarnięty z pomocą Patryka (dziękuję!), bo ja tu z tym netem nie za wiele mogę, ale przyczyna wciąż nieznana, a raczej znana, lecz nic do niej nie pasuje. Czasem się coś po prostu wykokosi dla przekory.

Ja radia, wstyd przyznać, nie słucham. W aucie to raczej rozmówki lecą lub płyta ze składanką. Ale cieszę się, że załoga 357 robi dobrą robotę, na którą czekają inni. To bardzo fajne!
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 10.07.2023 10:52

Pierwszy raz po bardzo długiej przerwie zdecydowałem się pojechać do Cro wspólnie ze znajomymi.
W dodatku miał być kamper, więc ciekawa przygoda, której zawsze chciałem doświadczyć. Pomyślałem na próbę podczepimy się do kogoś.
Oczywiście wspólne koszty do podziału.

Do wyjazdu jeszcze nie doszło i nie dojdzie, jestem skutecznie wyleczony ze wspólnych wyjazdów. Może to i dobrze, że przed niż w trakcie :roll:

Mimo wszystko dzień dobry.
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 10.07.2023 12:30

No, to grubo poszło... Tak bywa - mawiają, że niedobre spółki :|

Faktycznie - lepiej przed. Kalendarz poprawię wieczorkiem przy kompie.

Wspólny wyjazd jest dobry na dwa auta i dwa osobne pokoje :idea:

Dobry, bo widziałem, że termin chyba utrzymujesz, a u nas wiater zelżał ;)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 10.07.2023 20:18

te kiero napisał(a):No to widzę, że się działo. Chętnie bym co zanucił do tego mikrofonu live, już kiedyś przy podobnej plenerówce Eski miałem okazję :)

Oj działo się. Zapiszemy to wydarzenie w koronowskich kronikach. :oczko_usmiech:
stachan napisał(a):Ja radia, wstyd przyznać, nie słucham.

Ach tam zaraz wstyd. Ja, dla przykładu, gazet nie czytam i się tego nie wstydzę. :oczko_usmiech:
stachan napisał(a):Ale cieszę się, że załoga 357 robi dobrą robotę, na którą czekają inni. To bardzo fajne!

Robią dobrą robotę, aczkolwiek muzycznie, ciągle brakuje im do Trójki. Żywię nadzieję, że się rozwiną.
te kiero napisał(a):Pierwszy raz po bardzo długiej przerwie zdecydowałem się pojechać do Cro wspólnie ze znajomymi.

Zawsze się tego wystrzegałem, chociaż podziwiam tych, którzy potrafią taki wyjazd zorganizować i cieszyć się wspólnie spędzonym czasem.

A weekend był nad polskim morzem.

1.JPG

3.jpg

2.JPG

4.jpg

Dobry wieczór. :wink:
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 11.07.2023 17:00

Wieczór :)

Ryba pyszna dziś... była. Czas na lody i spacer, aby to wszystko spalić :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 5557
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone