Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 26.06.2023 19:39

Ktoś może jest w Split ?
Jak tak to niesamowicie zazdroszczę bo zobaczyć to cudo na żywo bardzo rzadka sytuacja a zwłaszcza w Europie.
Najnowsze i najdroższe dziecko USA.
https://geekweek.interia.pl/militaria/n ... Id,6865014
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 27.06.2023 03:44

Jest niezwykle imponujących rozmiarów 8)

Ciekawe do kiedy będzie na Jadranie...? Mamy 9 DDW :mrgreen:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 27.06.2023 15:24

Dzień dobry na stronie nr 5555. :D

ChatGPT stworzony przez firmę technologiczną OpenAI, został uruchomiony w listopadzie 2022 roku i w mgnieniu oka zyskał olbrzymią popularność. Ponieważ ma bardzo szerokie spektrum zastosowań, postanowiłem sprawdzić, jak poradzi sobie z propozycją jednodniowej wycieczki na Kaszubach.

Zawęziłem obszar poszukiwania i zapytałem sztuczną inteligencję o miejsca zaliczane do kategorii „Piękno przyrody”. SI wskazała m. in. Lasy Mirachowskie. Tu bingo, bo bardzo mnie to miejsce interesuje. Poprosiłem więc o zaproponowanie pieszej trasy długości 15-20 km.
I tutaj sztuczna inteligencja już poległa, bo opis trasy był bardzo ogólny, na tyle ogólny, że nie wiedziałbym gdzie zacząć. Podała też błędne nazwy dwóch jezior, a Srebrną Górę pomyliła z Górą Zamkową.

Fajnie się gada z tym wstępnie wytrenowanym, nowatorskim narzędziem, ale na razie jednak będę planował sam. :D
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 27.06.2023 17:19

Mz to jeszcze nie ten poziom lub niedopracowane ustrojstwo ktoś chce nam wprowadzać.
Jednak im dalej w las... będzie tego więcej i lepszego, trzeba się oswajać.

Dzień dobry

kilka dni odsapnięcia poza miastem... kasa idzie jak woda :roll: ale autostradę zrobiłem objazdem :wink:
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 28.06.2023 03:29

U mnie byle dalej od AI... Gdy słyszę od córki, że największe matoły szkolne używają tego do pisania prac domowych, to zastanawiam się jak w dzisiejszych czasach odsiewać ziarno od plew? Kiedyś były egzaminy do szkół średnich (chyba dwa lata temu zakres zadań na maturze był niemal identyczny z zadaniami na egzaminie do szkoły średniej w latach 80-tych) oraz na studia - teraz byle głąb może zdobyć średnie czy tytuł magistra (tu wystarczy kasa, sam tytuł totalnie zdegradowany - nie znaczy nic). Koszmar!

Mimo wszystko dobry, bo trzeba wierzyć w ten zepsuty świat... :roll:

Ja mam plan na pińcet euro w dwanaście dni poza miastem - sam jestem ciekawy czy w tym roku mi się to uda :mrgreen:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 28.06.2023 05:37

te kiero napisał(a):Mz to jeszcze nie ten poziom lub niedopracowane ustrojstwo ktoś chce nam wprowadzać.
Jednak im dalej w las... będzie tego więcej i lepszego, trzeba się oswajać.

W niektórych tematach radzi sobie zadziwiająco dobrze, a tak jak piszesz, będzie sobie radzić coraz lepiej.

stachan napisał(a):U mnie byle dalej od AI...

Czytałem ostatnio, że pewien profesor University of Pennsylvania przeprowadził badania, które wykazały, że sztuczna inteligencja ChatGPT jest w stanie zdać egzamin końcowy dla programu MBA (Master of Business Administration) tej uczelni. 8O

Wczoraj miałem fajny chorwacki wieczór nad Brdą - DJ Janusz nadawał w CRR, a ja z ChatemGPT starałem się rozmawiać po chorwacku. :D

Dzień dobry wszystkim. :wink:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 28.06.2023 05:58

walp napisał(a):Czytałem ostatnio, że pewien profesor University of Pennsylvania przeprowadził badania, które wykazały, że sztuczna inteligencja ChatGPT jest w stanie zdać egzamin końcowy dla programu MBA (Mastežr of Business Administration) tej uczelni. 8O

Bardzo dobrze to ujęli... "zdać egzamin"... :D bo na przykładach ludzkich widzę, że odklejenie od rzeczywistości jest max i się pogłębia, ale "egzamin zdany" :wink:

Dzień dobry

stachan napisał(a):Ja mam plan na pińcet euro w dwanaście dni poza miastem - sam jestem ciekawy czy w tym roku mi się to uda :mrgreen:

50eur (w przeliczeniu) - PL kurort, marna kolejka na górę (bo żona nie chciała z buta), potem 2 kawy, 2x kawałek ciacha, 2x racuchy :) :hut: jest fajnie, ale paragonu grozy nie wstawiam :lol: ceny znałem (moja Pani nie) w takim miejscu to w PL spodziewane, ale i tak jak mawiał Pawlak: "toż to szok"
Chętnie wydam tyle i więcej w Cro na solidną porcję Lignje Pržene + Grejp... z widokiem na Jadran :hut:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 29.06.2023 19:34

Mam okazję na pobyt w Rowach nad Bałtykiem za bardzo niewielkie pieniądze, na jesieni. Słabo widzę jednak atrakcje w tamtym rejonie, gdyby pogoda nie dopisała.
Ktoś coś w okolicy do 70km? Ogrody pokazowe, pałace, ciekawe miasteczka, skanseny itp... Coś tam już palcem po mapie jeździłem, ale jest kiepsko.

Dzień dobry, z góry dzienks.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 29.06.2023 19:52

te kiero napisał(a):Mam okazję na pobyt w Rowach nad Bałtykiem za bardzo niewielkie pieniądze, na jesieni. Słabo widzę jednak atrakcje w tamtym rejonie, gdyby pogoda nie dopisała.

Niestety, ale ja mam tylko atrakcje na pogodę, np. wędrówka dookoła jez. Gardno, spacer plażą do zatopionego lasu koło Czołpina itp.
Jak pogoda nawala, to szkocka "woda życia", wdychanie jodu i medytacje. :oczko_usmiech:

Aha, można jeszcze ChatGPT zapytać. :mrgreen:

Dobry wieczór. Powoli vikend dolazi :wink:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 30.06.2023 06:18

Dzięki, na pogodę to mam sporo wędrówek, aż za dużo :D
Pewnie w niepogodę czymś się człowiek pobawi, coś poogląda, poczyta, ale mnie nosi :)
Dla mnie spacer w wietrzny i lekko deszczowy dzień nie problem, alem nie sam.

Może jeszcze Ktoś coś skrobnie. Goopio byłoby nie jechać na wyjazd tygodniowy za niecałe 2tys na 2os całość wyjazdu :lol:
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 01.07.2023 20:17

Dobry, choć męczący - wpadła nowa kabina z brodzikiem oraz kompakt zakupione w promocji kilka miesięcy temu... Już zapomniałem jakie są zalety remontu - te dwa ostatnie dni wrażeń zaspokoiły mnie emocjonalnie na najbliższy rok.

Ale przynajmniej w sypialni luźniej, bo kartony wyszły :wink:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 02.07.2023 06:24

stachan napisał(a):Ale przynajmniej w sypialni luźniej, bo kartony wyszły :wink:

:D
Poluźniło się, a ile ja razy o te paczki się walnąłem :)
Również - od majówki - na razie nie chce słyszeć o remontach.

Dzień dobry

wczoraj front niżowy sięgał jak widzę, aż do Cro i na Cro. Przestrzegałem bliskich.

Jak tak dalej pójdzie to w tym roku wiele osób zmieni zdanie o pewniaku pogody w Cro.
Oby była chociaż na Cro :roll: ale się nie zanosi.
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 02.07.2023 07:21

te kiero napisał(a):Poluźniło się, a ile ja razy o te paczki się walnąłem :)

Dokładnie :oczko_usmiech:

te kiero napisał(a):Jak tak dalej pójdzie to w tym roku wiele osób zmieni zdanie o pewniaku pogody w Cro.
Oby była chociaż na Cro :roll: ale się nie zanosi.

Od kilku dni śledzę posty w wątku pogodowym oraz prognozy i... zaczynam trząść portkami :|

Mimo wszystko dobry 8)
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 02.07.2023 07:29

Dzień dobry :D Piękny, słoneczny dzień się zapowiada.
Woda zimna jak w Bałtyku po wczorajszej wieczornej ulewie, ale poranna kąpiel właśnie zaliczona . Wczoraj cudowne plażowanie na pustej Vajii i 30 na terrmometrze.
Pozdrav z pomostu w zapomnianym przez świat Racisce :papa:
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 02.07.2023 07:38

Ktoś mnie widzi na web kamerze na pomoście :papa: :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 5555
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone