Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 17.02.2010 07:44

JacYamaha napisał(a): urwane zderzaki...

Też urwałem, taką czarną listwę od dołu na obrzeżu zderzaka :(

A dzisiaj nie mogłem wyjechać z osiedla, tyle błota pośniegowego międliło się pod kołami.
Bry
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.02.2010 07:54

weldon napisał(a):
Piotrek_B napisał(a): ...aktualnie na termometrze -15

Nie żartuj 8O

Za chwile bedzie +10 bo słonko ładnie grzeje ;-)
Tylko ta ilość zgromadzonego sniegu mnie przeraża.
Póki co już pogodziłem się z tym, że za jakiś czas bedę miał zamiast działki wokół domu pole ryżowe :-)
Ale.........byle do wiosny ;-)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.02.2010 08:06

Obrazek
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 17.02.2010 08:18

zima będzie do końca lutego :D
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 17.02.2010 08:25

Dzień dobry!
:lol: :lol:
Z dalekiego kraju bociany wracają
A zielone żabki w strachu uciekają
A dzieci się cieszą, a dzieci się śmieją
Że wróciła wiosna, że śniegi topnieją

:lol: :lol:
No, jeszcze niekoniecznie tak się dzieje, ale pomarzyć można, a co
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.02.2010 08:29

Marzyć wolno :wink:

A dzisiaj jest Światowy Dzień Kota!

Oto jeden z moich miauczuchów, Fruzia
oczywiście w odpowiedniej scenerii:

Obrazek
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 17.02.2010 08:30

Piotrek_B napisał(a):
dallas napisał(a):kawe po turecku szatana kiedys piłam niedobra, bo bez cukru a ja słodze

to raczej nie piłaś kawy po turecku bo ta akurat jest wg oryginalnego przepisu słodka :lol:

Kiedyś w Moskwie zamówiłem kawę po "warszawsku" ??? - podano mi kawę z cytryną !!!

...dla mnie zgroza !!!

Weldon - pewnie wie czy w Warszawie pija się takie wynalazki !? :)

Co do Turcji to spotkała mnie taka przygoda.

Będąc tam trampingiem gdzieś między Ankarą a Kapadocją zatrzymaliśmy się na krótki postój... gdzie Turcy poczęstowali nas właśnie kawą i herbatką.

Przyjaciółka w drodze rewanżu podarowała gospodarzowi polską "Inkę"

Turek wsypał ze 4 łyżeczki do ichniej szklaneczki , zalał wrzątkiem ... dodał cukru ... spróbował i wyraził swój zachwyt ....

..." very strong ...weeerrry stroooong neskafe" :)

...a oni na kawie się znają ...;) ...pewnie nie spał przez dwa dni ...;)

...dostał jeszcze 3 paczki !

Pozdrawiam
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.02.2010 08:40

mariusz-w napisał(a):Weldon - pewnie wie czy w Warszawie pija się takie wynalazki !? :)

Kilka kropli cytryny lub kilka ziarenek soli dodaję do kawy jak mnie kac męczy i łeb nap...la.
Lepsze niż AlkaPrim.
Myślę, że to by tłumaczyło te "kawę po warszawsku" :wink:

Natomiast pamiętam, jak, swego czasu, uczyliśmy wymianę z TPPR-u pić herbatę z torebki.
Woreczek do buzi, popić wrzątkiem, trochę cukru, połknąć.

Wiem, że wredne, ale jakbyście ich zobaczyli, jak im sznurki z gęby zwisały ... :D :D :D
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 17.02.2010 08:49

weldon napisał(a):Kilka kropli cytryny lub kilka ziarenek soli dodaję do kawy jak mnie kac męczy i łeb nap...la.

O to to to właśnie... ;)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 17.02.2010 10:23

dallas napisał(a):zima będzie do końca lutego :D

Dzień dobry a 01.03 ma być w Polsce południowej w nocy -19 a w dzień -7 :D ot taka złośliwość pogodowa :D

Dopiero co tak pokazywało w http://www.twojapogoda.pl/16dni.htm Teraz pokazuje co innego... :? eeeee nie miarodajna ta pogodynka :evil:

Trzeba zapisać i zobaczyć co pokażą za kilka dni :D

Polska północna 01.03 +1 w dzień i -2 w nocy :D

Przypilnujemy ich :devil:
Ostatnio edytowano 17.02.2010 10:28 przez Leszek Skupin, łącznie edytowano 1 raz
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 17.02.2010 10:26

Piotrek_B napisał(a):... za jakiś czas bedę miał zamiast działki wokół domu pole ryżowe :-)
...

Szczęściarz :twisted: ja będę miał bagno Shreka :D dosłownie :!:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.02.2010 13:29

Leszek Skupin napisał(a): ja będę miał bagno Shreka :D dosłownie :!:[/color][/i][/b]

...no jak zielony ..to pełną..buzią....

ehhh lepiej nic nie mówcie o śniegu..jestem po zrzucaniu z dachu w domu bo na kompa juz wczoraj kapało..jutro na działkę z chałupy pozwalać bo jak się ciepło zrobi....
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.02.2010 14:22

lubelski napisał(a):..jestem po zrzucaniu z dachu w domu bo na kompa juz wczoraj kapało..

Ja się boję.

Pod śniegiem, jak przyuważyłem jest lód, i to spory kloc, więc:

primo - możliwe, że dzięki tej czapie na ogrzewaniu przyoszczędzam,
secundo - może mi z dachem zejść, a pod chmurką, przy aurze dzisiejszej, płocho spać.

PS nikt z Was tu kotem nie dysponuje?!

Faktycznie, jakiegoś tematu o tych w swobodzie żyjących zwierzątkach na forum nie znalazłem,
a dziś, naprawdę, ich dzień. Warto docenić te mruczące lenie :wink:
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 17.02.2010 14:28

weldon napisał(a):PS nikt z Was tu kotem nie dysponuje?!

No jak nie, jak tak

Obrazek

Dzień bez święta dniem straconym ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.02.2010 14:43

te mruczące lenie

O,to chyba coś o mnie... :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko