Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 27.05.2016 20:29

Kiepura napisał(a):Wyraźnie napiszę, bo chyba nie dotarło. Kanał to inwestycja o istotnym,znaczeniu dla bezpieczeństwa państwa. Względy ekonomiczne i ekologiczne są tu trzeciorzędne.

No nie dotarło, do mnie nie dotarło. Jeszcze kilka tygodni temu, w programie III PR opanowanym przez PIS, podczas dyskusji,
podnoszono głównie kwestie ekonomiczne. Cały czas podkreślano rozwój gospodarczy Elbląga i regionu.
Poruszono, co prawda kwestie projektu "Bałtycka Ukraina", ale to również w kontekście gospodarczym, społecznym, politycznym
i ekologicznym. Słowem nie wspomniano o kwestiach militarnych. Dlatego chciałbym się dowiedzieć, na czym to miało by polegać?

Przecież nasza flota tam nie wpłynie. ORP "Kondor", czy ORP "Orzeł" nie zanurzą się, natomiast ORP "Tadeusz Kościuszko",
czy ORP "Xawery Czernicki" tam nie popływają. Średnia głębokość akwenu wynosi tylko 2,7 m. Jak będzie realizowana ta misja?
Qrzyk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Qrzyk » 27.05.2016 20:40

Dzień dobry,piątek w pracy,sobota też :cry: ale Riviera Makarska coraz bliżej :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.05.2016 21:06

Uff, właśnie skończyłem glinkowanie całej powłoki lakierniczej mojego folfo :P a jutro ciąg dalszy zmagań, nałożenie i zabezpieczenie lakieru powłoką ceramiczną i nie tylko :wink: przygotowanie ałta do sezonu letniego :P
Dzień dobrywieczór :P
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.05.2016 21:12

JackDaniels;) napisał(a):Uff, właśnie skończyłem glinkowanie

A jak grilowanie dorady z Lidla :?: dobra była :?:
Warto kupić, gdyby jeszcze w sklepie była :?:
z_byszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) z_byszek » 27.05.2016 21:21

Kiepura napisał(a): :lool: :lool: :lool:
Tyle komentarza.

:papa: :papa: :papa: :papa: :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.05.2016 21:33

Janusz Bajcer napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):Uff, właśnie skończyłem glinkowanie

A jak grilowanie dorady z Lidla :?: dobra była :?:
Warto kupić, gdyby jeszcze w sklepie była :?:

Powiem tak :P przygotowałem ją tak jak robi to nasz gospodarz w Primosten sól, pieprz, rozmaryn, oliwa :P dorada wyszła zaje***** niczym nie odbiegała smakiem tej w Chorwacji :P no tylko... klimat nie ten :oczko_usmiech:
Kupić zawsze warto, tak też dziś zrobiłem a jutro podczas woskowania będzie przerwa na grillowaną doradkę :wink:

Obrazek

Obrazek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.05.2016 21:46

Hvala - no to może kupię :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 28.05.2016 07:03

Dzień dobry.

Tereska i jacyś dziwnie znajomi ludzie wczoraj w Trogirze :)
Obrazek

Znaczy - mają gust 8)
pablos77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablos77 » 28.05.2016 08:02

dzien doberek o poranku :)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 28.05.2016 08:31

Kiepura napisał(a):Co do Areny, która Ci wyraźnie leży na wątrobie. Kosztowała 380 mln zł. Pikuś w porównaniu. Impreza leci za imprezą. W przeciwieństwie do dwóch wspomnianych przeze mnie inwestycji ta została zbudowana głównie ze środków miejskich Krakowa. A ponieważ o ile wiem nie jesteś podmiotem odprowadzającym podatki do kasy Krakowa to sam rozumiesz :papa:

Po pierwsze gdybyś zmył z siebie ten jadzik, to może przypomniałbyś sobie, jak chwaliłem krakowską halę.
Ja w przeciwieństwie do Twoich autonomicznych ciągot Kraków traktuję jak część swojej ojczyzny, więc jak coś tam powstanie, to super ( pomijam Włoszczowę i hiciowy peronik ).

Idąc Twoim tropem, to jeśli tunel powstał z środków samorządowych i europejskich, to Ty jako Krakowianin się nie dołożyłeś, więc w czym ból ?

Dzień dobry z deszczowego Gdańska.

Jutro sprawdzę czy ta pizza w ojczyźnie pizzy rzeczywiście taka wybitna.
:hut:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 28.05.2016 08:40

kaszubskiexpress napisał(a):
Dzień dobry z deszczowego Gdańska.

Jutro sprawdzę czy ta pizza w ojczyźnie pizzy rzeczywiście taka wybitna.
:hut:

Dzień dobry :P ,

u mnie chorwacki/italiański bezchmur :oczko_usmiech: ,
znaczy jutro już śmigacie 8O ,
zdjęć dużo napykaj :mrgreen: ,
super wyprawy życzę :mrgreen: ,
powiedz Italii, że też niedługo przybędę :oczko_usmiech: :papa:
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 28.05.2016 13:18

weldon napisał(a):Dzień dobry.

Tereska i jacyś dziwnie znajomi ludzie wczoraj w Trogirze :)
Obrazek

Znaczy - mają gust 8)

To teraz czekamy, na szybkie dołączenie, do CRO.PL :oczko_usmiech:
Dzień dobry :papa:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 28.05.2016 13:50

mysza73 napisał(a):znaczy jutro już śmigacie 8O ,
zdjęć dużo napykaj :mrgreen: ,
super wyprawy życzę :mrgreen: ,
powiedz Italii, że też niedługo przybędę :oczko_usmiech: :papa:

Startujemy jutro ok 20-ej.

Pozdrowię.

Pogodę w prognozach oprócz Gardy mamy chyba niezłą, więc może i kilka fotek się trafi..

Do "zobaczenia" za 2 tygodnie.
:papa:
z_byszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) z_byszek » 28.05.2016 15:06

Zagrzmiało, zahuczało i ani kropla nie spadła.
Dzień dobry.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 28.05.2016 17:50

Dzień dobry,

walp napisał(a):
Kiepura napisał(a):Wyraźnie napiszę, bo chyba nie dotarło. Kanał to inwestycja o istotnym,znaczeniu dla bezpieczeństwa państwa. Względy ekonomiczne i ekologiczne są tu trzeciorzędne.

No nie dotarło, do mnie nie dotarło.

Tutaj masz wyjaśnione

I tutaj

Nikt Ci wszystkiego w tej kwestii nie powie, a zwłaszcza na konferencji prasowej.
Przypomnienie zajęć z taktyki ze szkoły wojskowej wiele wyjaśni.

kaszubskiexpress napisał(a):Idąc Twoim tropem, to jeśli tunel powstał z środków samorządowych i europejskich, to Ty jako Krakowianin się nie dołożyłeś, więc w czym ból ?

Środki europejskie na infrastrukturę nie spadają z nieba.
Środki europejskie to nic innego niż nasza składka do UE z budżetu państwa przemielona przez brukselskich urzędników + niewielki bonus będący specyficzną pożyczką którą będziemy spłacać po 2020 r. Jakiś czas temu prowadziłem na ten temat długą dysputę z realistą. Tam wszystko szczegółowo objaśnione.
Tak, że wykazuje jedynie racjonalne zainteresowanie co robicie z moimi podatkami. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 4870
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone