Koszt planowany to ok 880 mln zł ( realny pewnie przekroczy miliard ).
Ta inwestycja to efekt "miłości" do Sowietów.
Kiepura napisał(a):Dzień dobry,
w kwestii przekopu kilka zdań. Rozwijać fabuły mi się za bardzo nie chce.Koszt planowany to ok 880 mln zł ( realny pewnie przekroczy miliard ).
Koszt tunelu pod Wisłą w Gdańsku to grubo ponad miliard. Koszt stadionu nad Wisłą po którym na co dzień hula wiatr to dwa miliardy. Oficjalnie.
Oczywiście zwrócą się już, już za chwileczkę...
kaszubskiexpress napisał(a):walp napisał(a):Z sarkazmem wspomniałem tym, że
Kuźwa to wklejaj jakieś emoty, bo myślałem, że Ci umysł wyprali.
Niech usprawiedliwieniem dla mnie będzie pora mojego wpisu.
kaszubskiexpress napisał(a):Już widzę Twój entuzjazm gdyby ten przekop miał się odbyć za poprzedniej władzy. Marnotrawstwo, kumoterstwo, kolesiostwo itd.
Kiepura napisał(a):No tak, po przekopaniu Kanału Korynckiego Peloponez stał się zupełnie nieatrakcyjny, a na skutek dzieła pana Ferdinanda de Lesseps życie w Afryce stało się nieznośne
Kiepura napisał(a):Koszt stadionu nad Wisłą po którym na co dzień hula wiatr to dwa miliardy.
kaszubskiexpress napisał(a):Już widzę Twój entuzjazm gdyby ten przekop miał się odbyć za poprzedniej władzy. Marnotrawstwo, kumoterstwo, kolesiostwo itd
Aha, zapomniałeś o hali w Krakowie. A sorry, przecież to u Ciebie.
weldon napisał(a):Od jakiegoś czasu dość regularnie bywam na Narodowym, m.in. z wycieczkami i muszę przyznać, że takiego obłożenia to nawet Złote Tarasy nie mają.
z_byszek napisał(a):To tam rozgrywane są zawodu "latających maczet"
Bywa, że rozgrywki przenoszą się również na miejskie osiedla.
Kiepura napisał(a):Całe szczęście kalendarium imprez na narodowym jest powszechnie dostępne, więc łatwo zweryfikować co się tam dzieje.
Kiepura napisał(a):Wyraźnie napiszę, bo chyba nie dotarło. Kanał to inwestycja o istotnym,znaczeniu dla bezpieczeństwa państwa.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko