Jak to w czasach dobrobyty poprzedniego ustroju powiedział mój kumpel, na pytanie, czy będzie pływał w Bałtyku:
- Nie, to Bałtyk będzie pływał we mnie.
Mrożony nie szkodzi
Miłośnikom rondów ... rond?
walp napisał(a):Zapowiadają oblężenie nadbałtyckich kurortów. Pomimo 20-procentowych podwyżek, podobno ciężko już coś znaleźć na tegoroczny sezon.
walp napisał(a):mervik napisał(a):...nie pękaj ...... w tym roku Bałtyk ma być ciepły
Trzymam za słowo, bo w jeden weekend pewnie wyskoczymy. Oby nie było tak jak w ubiegłym roku - często wisiała czerwona flaga,
z powodu możliwości wystąpienia hipotermii
W sierpniu 2015:
Statystycznie, na odcinku od Świnoujścia do Pogorzelicy i w Zatoce Puckiej jest lepiej. Tam udawało mi się zanurzać bez pianki.
Masz rację, to jest rejon dla morsów. W okolicach Rewala, Dźwirzyna, Kołobrzegu, czy Mielna, szczególnie mocno daje się we znaki zjawisko zwane upwellingiem, które polega na podnoszeniu się wód głębinowych na powierzchnię. Dzięki temu, polskie morsy, mogą korzystać z dobrodziejstwa naszego morza przez cały rok.mervik napisał(a):.....walp...Ty wybierasz najzimniejsze miejsce na Bałtyku
...to rejon dla morsów
greenrs napisał(a):pobyt w Borach Tucholskich. I wiem, że będzie fajnie... i woda ciepła też będzie
greenrs napisał(a):walp napisał(a):Zapowiadają oblężenie nadbałtyckich kurortów. Pomimo 20-procentowych podwyżek, podobno ciężko już coś znaleźć na tegoroczny sezon.
Historia zatoczyła koło
Znów będziemy spędzać urlop nad Bałtykiem, na Mazurach, w Beskidach... Kiedyś decydowały względy finansowo-paszportowe, teraz poczucie bezpieczeństwa.
kaszubskiexpress napisał(a):W tym roku będzie rządzić Chorwacja, Włochy i Polska.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko