Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 02.02.2016 07:54

Dzień dobry !!!
Rafał78 napisał(a):Dzień dobry i miły i udany....niech będzie :)

oby, oby ....
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 02.02.2016 07:57

Przed chwila było słońce, ale sie zmyło :wink:

Witam.
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 02.02.2016 08:00

Dzień dobry.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 02.02.2016 08:05

Dzień dobry.

Agencja "We are social" opublikowała doroczny raport (niestety wer. ang.) dotyczący użytkowników internetu, czyli nas. :)
Jest nas - polskich internautów - ponad 25 mln. (6% więcej niż w roku ubiegłym).

Obrazek

Większość odsłon w internecie, generują komputery stacjonarne i laptopy, ale ich udział systematycznie spada.
Rośnie natomiast liczba wejść z urządzeń mobilnych.

Ciekawostką jest, że krajami o największym udziale, są tutaj kraje afrykańskie. Prowadzi Nigeria (82% odsłon w sieci
z urządzeń mobilnych), a na szóstym miejscu jest ...
Polska (51% wejść ze smartfonów i tabletów, to 9% więcej niż w roku ubiegłym). Średnia dla świata wynosi 39% :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.02.2016 08:05

Dzień dobry :lol:

Początkiem lutego nieśmiało puka wiosna :wink:
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 02.02.2016 08:11

Dzień dobry...u mnie deszcz puka do okien :|
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 02.02.2016 08:38

walp napisał(a):Ciekawostką jest, że krajami o największym udziale, są tutaj kraje afrykańskie. Prowadzi Nigeria (82% odsłon w sieci z urządzeń mobilnych), a na szóstym miejscu jest ...
Polska (51% wejść ze smartfonów i tabletów, to 9% więcej niż w roku ubiegłym). Średnia dla świata wynosi 39% :wink:

Polska to pod tym względem dość specyficzny rynek. Od czasu popularyzacji telefonii komórkowej następuje równoczesny odwrót od telefonii stacjonarnej. Od kiedy operatorzy GSM znacznie obniżyli ceny, wielu (moich znajomych także) pozbyło się telefonów stacjonarnych.
W Niemczech np., gdzie często bywam, rezygnacja z telefonu stacjonarnego jest niezrozumiała. Tam mimo popularności telefonów komórkowych, posiadanie telefonu stacjonarnego jest niemal obowiązkowe w każdym domu a zwłaszcza firmie. Pośrednio tę tendencję można przenieść również na internet. Stąd może taki wynik Polski w przytoczonym rankingu.

Dzień dobry.

Trochę słońca ale wieje. Na termometrze +10 :)
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 02.02.2016 08:46

Właśnie mi sie przypomniało.
Czas leci, a ja nadal nie wiem czy pakować się w Windowsa 10 :roll:
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 02.02.2016 08:48

ASIULA HK napisał(a):Właśnie mi sie przypomniało.

Też mam ten dylemat
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.02.2016 08:49

greenrs napisał(a):Polska to pod tym względem dość specyficzny rynek.

A co się dziwić? Kiedy mieliśmy się przyzwyczaić do telefonów stacjonarnych, skoro przez kilkadziesiąt lat był to badziew koszmarny jakościowo i zacofany technologicznie, a jednocześnie towar luksusowy, dostępny dla wybranych?
Dużo ludzi nie ma bladego pojęcia o co chodzi z tym telefonem na kablu po prostu. Dokładnie to samo jest w Afryce. Raczej powiedziałbym, że Niemcy to specyficzny rynek - zacofany. Po co komu budowanie całej tej infrastruktury, okablowywanie budynków? :)

Kiedy w latach pięćdziesiątych budowali w Warszawie tunel pod Wisłą, problemy z tym związane opisywali na sympozjum w Stanach - Amerykanie nie mieli pojęcia o co chodzi. U nich wtedy, jak się budowało tunel, to się dzwoniło do firmy dysponującej odpowiednim sprzętem, a u nas kopano łopatami. Teraz my, jak chcemy telefon, to idziemy do sklepu, a oni ciągną kable :)

Wszyscy już na nogach? :)

Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.02.2016 08:59

Córka to jeden z najpiękniejszych prezentów, jakie może dać Ci życie...
Dzień dobry :P
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 02.02.2016 09:12

JackDaniels;) napisał(a):Córka to jeden z najpiękniejszych prezentów, jakie może dać Ci życie...

Znaczy... Można gratulować :?: :D

Andzia* napisał(a):

Też mam ten dylemat

Raczej nie ma innego wyjścia. Siódemka i ósemka za jakiś czas stracą wsparcie a co za tym idzie przestaną być bezpieczne. Desktopowa dziesiątka jest ok. Gorzej z tą mobilną. Ciągle boryka się z różnymi problemami.
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 02.02.2016 09:27

greenrs napisał(a): Desktopowa dziesiątka jest ok. Gorzej z tą mobilną. Ciągle boryka się z różnymi problemami.

Dzięki Jacku :)
Szczęśliwie nie używam w telefonie ;)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 02.02.2016 09:27

greenrs napisał(a):
Andzia* napisał(a):

Też mam ten dylemat

Raczej nie ma innego wyjścia. Siódemka i ósemka za jakiś czas stracą wsparcie a co za tym idzie przestaną być bezpieczne. Desktopowa dziesiątka jest ok. .

również jestem jeszcze przed zmianą, ale odwlekam ją, gdyż obawiam się spowolnienia procka (ostatnio zwykły - choć najnowszy - Skype, widocznie wpłynął negatywnie na pracę lapka, a co dopiero nowy sys)

Dzień Dobry
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.02.2016 09:38

greenrs napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):Córka to jeden z najpiękniejszych prezentów, jakie może dać Ci życie...

Znaczy... Można gratulować :?: :D

Gratulować można zawsze :P tyle że mój prezent ma już 16 wiosen :P
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 4748
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone