Kiepura napisał(a):Całkiem poważnie to bardzo wiele krajów wychodziło z różnych kryzysów albo gwałtownie się rozwijało w oparciu o produkcje zbrojeniową. To działa pod warunkiem, że się ma własny przemysł zbrojeniowy. W przeciwnym przypadku pomaga się wyjść z kryzysu innym.
Ten okręt buduje stocznia w upadłości likwidacyjnej.
Zanim zaczniesz rzucać jadem na władzę przypomnę, że ten okręt budujemy 14 lat !!!!
Wszystkie rządy po kolei.
Kiepura napisał(a):Jeżeli nie rozumiesz związku pomiędzy poziomem cen (którego reprezentantem jest piwo) a możliwością przyjazdu do danego kraju to nic na to nie poradzę.
Radzę się zastanowić dlaczego Polacy jeżdżą do Chorwacji a nie na Lazurowe Wybrzeże. A teraz będą coraz chętniej jeździć do Grecji.
A dlaczego nie jeździmy masowo na wybrzeże Ukrainy, tam jest bardzo tanio !
Kiepura napisał(a): te 110 tysięcy w porównaniu z niecałymi 300 tysiącami w Gdańsku zasługuje na ogromny szacunek.
Toruń ma mniej, niż połowę mieszkańców Gdańska, więc wzrost przy zachowaniu skali powinien wynieść jakieś 140 tys, ale w rok a nie w 10 lat. Czego nie kumasz ?
Wyszukiwanie dziwnych danych dla udowodnienia swojej tezy jest nawet zabawne.
Kiepura napisał(a):Nie specjalnie mam ochotę z Tobą dyskutować, bo poza tym co mogę przeczytać w rządowej prasie nic poznawczego w takiej dyskusji nie ma.
Że co, że jestem rzecznikiem rządu
Przecież nie chodzi o dyskusję o Euro ( niedawno wyłeś z zachwytu nad Waszą nową halą, więc jak u kogoś to gnój i szambo a jak u mnie to Sefora i jaśmin ), ale o Twoje podejście do miast zarządzanych inaczej, niż Twoje.
Twoje niedawne teksty o tym, że byłoby Wam lepiej w autonomii mówią tylko, że każdy fanatyzm jest chory.
Dlatego z obawą czekam najbliższych wyborów, nie dlatego, że to co jest jest doskonałe, ale dlatego, że to co idzie jest niebezpieczne.
Jakoś nie mam ochoty na obowiązkową zdrowaśkę przy czerwonym świetle.
Jeśli dostanę bana, to życzę miłych wakacji.
Dzień dobry tropikalnie.