Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 03.07.2014 10:41

Coroczna prawda o nas :)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 03.07.2014 10:56

Najlepszy tekst z całego artykułu...... :lool: :lool:

Kod: Zaznacz cały
„Gwarantowaliście nam pogodę i co? Deszcz leje. Za co ja zapłaciłem?”

No .........zawsze można złożyć reklamacje.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.07.2014 10:59

W domku w jednym z pokoi dziś rano odpadł... po prostu kawał sufitu 8O fachofcy pier..... :?
Obrazek
Obrazek

W pracy klient przyniósł projekt na pendrive do zrobienia... z załącznikiem :roll: i co :?: szlag mi komputer trafił :cry:
Obrazek

mam nadzieję do kokońca dnia nic złego już się nie wydarzy :|

Dzień Dobry :|
Ostatnio edytowano 03.07.2014 11:10 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 03.07.2014 11:03

Trza było ubezpieczyć laptopa , od zjeb.. się sufitu. :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.07.2014 11:07

maniust napisał(a):Trza było ubezpieczyć laptopa , od zjeb.. się sufitu. :oczko_usmiech:

:mrgreen: i sufit od przepięcia w pracy :mrgreen:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 03.07.2014 11:09

Ja na wakacjach chodziłem w sandałach bez skarpetek, a często nawet bez sandałów.

Piwa nie żłopalismy, bo woleliśmy wino.

Do rezydentów ani do animatorów pretensji nie zgłaszałem, bo trudno na urlopie mieć pretensje do samego siebie.

Rosjan nie było, Niemcy byli OK, a jedyna Angielka b. sympatyczna.

pzdr :)
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 03.07.2014 11:43

Na zorganizowane wycieczki nie jeżdżę ....za szybko biegają :lol:
..ostatnio jak nasza CRO-manianka pisała że była na zwiedzaniu z wycieczką Plitwickich jezior 3 godziny ,bo przewożnik przeznaczył tylko tyle czasu na zwiedzanie ,to aż ciarki mnie przeszły 8O ,wystarczyło żeby podwoił ten czas i było by OK . :wink:
..to są uroki wycieczek :wink:

...a to że ktoś lubi chodzić w sandałach i mieć skarpetki ,to uważam że to jego prywatna sprawa .
...nie raz widziałem jak niektórzy się dziwnie ubierają 8O i to nie byli Polacy :wink:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 03.07.2014 18:48

Wieczna dyskusja jaka to zima u nas latem.
8O

Maniek nie wiem co z Twoim smartfonem, ale u mnie w samochodzie 22 st pokazywało cały dzień.

20 stopniami mnie Pag przywitał, ale nie uznałem tego za jakąś anomalię, tak jak nie dziwi mnie ciepło u nas.

Ekipa z Warszawy pracuje od wielu dni na Openerze.
Pytam dzisiaj jak tam robota, a kolo do mnie, że nie lubi pracować w deszczu, pytam kiedy padało, a on, że w w nocy z soboty na niedzielę 8O

Dobry wieczór.
:hut:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 03.07.2014 18:55

Rano było 17 C jak jechałem do roboty tak pokazywało auto , no popołudniu już pokazywało 24 C , nawet klimkę odpaliłem. 8O
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 03.07.2014 19:00

Ale przekaz został taki, że dupa i szron i koniec świata :mrgreen:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 03.07.2014 19:27

Piękny tekst o odwracaniu kota ogonem.

Dzień dobry

Źli Polacy i wspaniali pracownicy biur podróży. Biedni i uciemiężeni, zarabiający marne pieniądze i oczywiście nie pijący wieczorami z miejscową obsługą.

A potem triumfalnie obwieścił, że w katalogu było napisane 300 metrów, a jemu wyszło prawie 500. Później obmierzył jeszcze pokój i też znalazł rozbieżności między ofertą a rzeczywistością. I oczywiście napisał reklamację – wzdycha Iwona, rezydentka dużego biura podróży w jednym z tureckich kurortów.

Biedna pani Iwona. Jak on śmiał złapać jej biuro na oszustwie.

Skarpety i sandały to jej zdaniem tylko symbol, choć rodacy rzeczywiście noszą je z upodobaniem. – Chodzi głównie o sposób myślenia. Polski turysta jest skrajnie roszczeniowy, wszystko chce mieć od ręki. Zapłacił, więc wymaga.

8O
:lol:

Jasne, najlepiej jakby nie przyjechał i nie zawracał dupy Jaśnie Pani Rezydentce.

Normalnie szok i żenada te wypowiedzi tych zadufanych w sobie pseudo fachowców, jak i cały ten artykuł.
Całej reszty nie chce mi się komentować.

W czasach gdy, zawód przewodnika i pilota grup był koncesjonowany tego typu wypowiedzi były, ale raczej rzadkie i nie wychodzące poza środowisko.
Teraz każdy może i takie są efekty. Nawrót mentalności komunistycznej.

PS. Nie jeżdżę i nigdy nie jeździłem na wyjazdy zorganizowane. Ale temat trochę poznałem, właśnie z drugiej strony.
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 04.07.2014 01:55

Dzień Dobry i Dobranoc :D
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 04.07.2014 06:26

DZIEŃ DOBRY !

Aby do fajrantu i urlop :)
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 04.07.2014 06:41

Dzień dobry

Arek napisał(a):DZIEŃ DOBRY !

Aby do fajrantu i urlop :)

Ja też :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 3968
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone