Goronc jaki będzie, czy co
Kiepura napisał(a):tam chodzi chyba o łyknięcie terenów na mieszkaniówkę i biurowce
Ciężko nazwać to łyknięciem. Monopol, czy jak kto woli, Koneser i jego tereny ulegają przekształcaniu w taki kompleks od kilku lat i odbywa się to bez jakichś dodatkowych ekscesów, a jak widać nawet z pewną dbałością o zabytkowa strukturę, co już jest samo z siebie dziwne
Tam było Muzeum Pragi, ale że pomału przenosi się do nowej siedziby, to ze względu na historię obiektów wymyślili to Muzeum Wódki.
Kiepura napisał(a):http://www.muzeumgorzelnictwa.pl
Taki duzi opczik i nie widzi różnicy pomiędzy produktem finalnym, a procesem wytwórczym?
Wódki. Muzeum Wódki, zresztą jedyne na świecie. Tak, jak masz muzeum szampana, czy muzeum whisky, tak będziemy mieli muzeum wódki.
Kiepura napisał(a):W ogóle to studenci to chyba piwo walą.
Skorzystałem z okazji żeby pochwalić się ostatnimi wynikami dotyczącego najlepszych uczelni w kraju
(Bardziej o jakość, nie ilość mi chodziło )
Ale masz rację, dziś studenci to się trują jakimiś, za przeproszeniem, pedalskimi trunkami.
Ważne, żeby miało kolor i smak, a z mocy tych napitków to się moje dziecko śmieje. Za moich czasów jak kompot sfermentował, to się go wylewało
Lotną oglądam. Scena z T-34, pod względem realizmu historycznego, jest żenująca :/