Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 22.05.2014 09:54

kaszubskiexpress napisał(a):Przed chwilą dostałem esa od szefa, że nie mogę pojechać na urlop. 8O

Zanim pozbierałem scenkę z podłogi zadzwonił, że chciał mnie tylko napompować adrenaliną na cały dzień.

Żartowniś kuźwa :evil:

No i dzień dobry słonecznie oczywiście.
:hut:

Szefowi dać dyscyplinarkę za takie robienie se jaj! :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.05.2014 09:57

Vjetar napisał(a): po ptokach. :wink:

maniust napisał(a):Szefowi dać dyscyplinarkę za takie robienie se jaj! :D

Krążymy w okolicach czułych miejsc? :D
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 22.05.2014 10:09

ASIULA HK napisał(a):
walp napisał(a):Dzień dobry :wink:

Kujawsko-pomorskich Cromaniaków (i nie tylko), chciałbym poinformować, że trwa konkurs Radia PiK,
na najatrakcyjniejszą gminę województwa kujawsko–pomorskiego.

Gdyby ktoś miał wątpliwości, która gmina jest najatrakcyjniejsza, to oczywiście służę radą. :oczko_usmiech:

Aleś się rozpedził :mrgreen:

greenrs napisał(a):Widzę, że nie próżnujesz :D Już jesteś na pudle.

Ja tam nie wiem, która najpiękniejsza bo z autopsji znam tylko kilka, ale spróbuję Ci pomóc... tak po znajomości :mrgreen: Masz mój głos.

Ktoś powiedział, że "mała ojczyzna to jest sprawa wielka, bo w końcu ta duża składa się z małych." :wink:

@Jacek, dzięki :wink:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 22.05.2014 10:22

kukris napisał(a):Lato trwa :D

Dzień dobry. :wink:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 22.05.2014 11:26

Kretynów w tym kraju nie brakuje........ :evil:
http://wiadomosci.onet.pl/trojmiasto/ch ... zuty/7qqbz
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.05.2014 11:51

maniust napisał(a):Kretynów

Upośledzenie umysłowe byłoby okolicznością łagodzącą, a lepiej izolować takich jak najszybciej i na jak najdłuższy okres czasu :/

Z innej mańki: jak ucieszyć NFZ?
Obrazek ;)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 22.05.2014 11:55

weldon napisał(a):Upośledzenie umysłowe byłoby okolicznością łagodzącą, a lepiej izolować takich jak najszybciej i na jak najdłuższy okres czasu :/

Też jestem tego samego zdania , jeszcze dzieciaki to bym może zrozumiał , ale dorośli faceci po 19 lat 8O ....
Widać niektórzy za szybko dorośli , albo urodzili się z wrodzoną wadą ukrytą - debilizm.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 22.05.2014 13:36

weldon napisał(a):
Z innej mańki: jak ucieszyć NFZ?

Z innej mańki ale o NFZ.

Chciałem kartę EKUZ na dziecko i ...syn zniknął z systemu, wyparował.
Dwa lata temu kartę dostałem od ręki a dziś ...kamfora, nie ma.
Więc zabawa trwa: pracodawca, ZUS i znowu na kolanach do NFZ z druczkiem... :evil:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 22.05.2014 15:33

Vjetar napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):Przed chwilą dostałem esa od szefa, że nie mogę pojechać na urlop. 8O

Zanim pozbierałem scenkę z podłogi zadzwonił, że chciał mnie tylko napompować adrenaliną na cały dzień.

Następnym razem jak będziesz miła gdzieś z VIPami jechać to zadzwoń do niego, że nie idziesz do roboty i bierzesz 1 dzień urlopu "na żądanie".
:wink:

W pracy Jacku nie miałam czasu...pytałeś gdzie :wink: :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 22.05.2014 15:35

ASIULA HK napisał(a):
Vjetar napisał(a):

Następnym razem jak będziesz miła gdzieś z VIPami jechać to zadzwoń do niego, że nie idziesz do roboty i bierzesz 1 dzień urlopu "na żądanie".
:wink:

W pracy Jacku nie miałam czasu...pytałeś gdzie :wink: :D

:lol:

Palce szybsze niż oko. :wink:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 22.05.2014 15:40

Trzy razy tekst czytałam :wink: :D
Przypomniały mi się moje wpadki z tabletem :wink: :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.05.2014 15:50

kaszubskiexpress napisał(a):Jestem też na forum swojej wspólnoty i tam dostaję powiadomienie o każdym nowo założonym wątku, pomyślałem, że dobrze byłoby coś takiego wprowadzić, chociaż w sezonie trochę dużo tych pytających o oczywiste rzeczy 8)

Wejdź na jakiś dział np. samochodem-trasy-noclegi-przepisy-uwagi-f4.html

Na dole strony zaznacz "obserwuj" - powinny przychodzić Ci powiadomienia o nowo założonych wątkach w tym dziale.

Jak zadziała - możesz zrobić to samo z wszystkimi działami na forum lub tylko wybranymi, które Cię interesują.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 22.05.2014 16:59

weldon napisał(a):
Kiepura napisał(a):Przemyślana lokalizacja czy może inicjatywa oddolna ? :mrgreen:

W końcu jesteśmy największym w kraju ośrodkiem akademickim, a nasz uniwerek jest najlepszą uczelnią w kraju, więc gdzie, jak nie wśród studenciaków takie coś umieszczać? ;)

Dzień dobry 8)

Nie, no poważne pytanie było.
Poważne, bo tam chodzi chyba o łyknięcie terenów na mieszkaniówkę i biurowce, a łyknięcie w muzeum to przy okazji. Pachnie przekrętem.

W ogóle to studenci to chyba piwo walą.
A powiązanie jakości nauczanie z tematem muzeum wódki :roll: :lol:

Liczysz stacjonarnych czy słoikowych ? Bo w kwestii picia to chyba stacjonarni tylko wchodzą w grę. A jeśli chodzi o stacjonarnych to kwestia największego ośrodka jest już mocno dyskusyjna.

weldon napisał(a):W Warszawie powstanie jedyne w Polsce Muzeum wódki ... z degustacją na miejscu :D

http://www.muzeumgorzelnictwa.pl :mrgreen:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 22.05.2014 22:00

Vjetar napisał(a):Z innej mańki ale o NFZ.

Chciałem kartę EKUZ na dziecko i ...syn zniknął z systemu, wyparował.
Dwa lata temu kartę dostałem od ręki a dziś ...kamfora, nie ma.
Więc zabawa trwa: pracodawca, ZUS i znowu na kolanach do NFZ z druczkiem... :evil:

Przerabiałem to samo w zeszłym roku.
Też mi pani po złożeniu wniosków powiedziała, że synowi nie należy się. Właściwie od kilku lat mu się już nie należy chociaż wcześniej EKUZa dostawał. Co dziwne - córce się należy choć młodsza, a obu ja ubezpieczam.
Dokładniejsze systemy weryfikacji wprowadzili związane z eWUŚ.
W mojej sytuacji błąd leżał po stronie pracodawcy który (po mojej zmianie miejsca zatrudnienia), nie wprowadził danych do systemu. Ale sprawa została szybko "odkręcona". Dobrze, że nie zająłem się tym wtedy dzień przed wyjazdami - bo na "odkręcanie" brakło by mi czasu.
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 23.05.2014 05:18

Nareszcie ...

Dzien dobry w piątek :D , ze słonecznie, to wiadomo :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 3903
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone