Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.05.2010 14:30

Właśnie przeszła potężna nawałnica. Ludzie mieli 15cm gradu ma podwórkach.Rzeki płynęły drogami bo woda nie ma gdzie wsiąkać i z pól wszystko wypłynęło na ulicę. Później pojechałem obejżeć czy woda z powodzi już zeszła i natrafiłem na taką zalaną drogę,że nie dało się zawrócić. Spytałem tylko strażaka czy nie jest gdzieś uszkodzona i dzida do przodu. Cholera trochę miałem pietra, jak ta woda sięgała do połowy drzwi w terenówce czyli jakieś 70cm.
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 22.05.2010 14:36

no u mnie właśnie zaczęło padać....... :? to się długo się po pracy nacieszylam sloneczkiem :?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.05.2010 14:37

Podobno trzeba wtedy drzwi na przestrzał otworzyć, żeby woda miała swobodny przepływ ... :wink:

Jak nie urok, to ... przemarsz wojsk.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.05.2010 14:42

weldon napisał(a):Podobno trzeba wtedy drzwi na przestrzał otworzyć, żeby woda miała swobodny przepływ ... :wink:
Próbowałem ale nie dało się :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.05.2010 14:49

Dlatego kotwicę wożę ze sobą ...

A jak mi przerwie? :wink:

Jadę sobie na balony popatrzeć :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.05.2010 15:01

weldon napisał(a):Dlatego kotwicę wożę ze sobą ...

A jak mi przerwie? :wink:

Jadę sobie na balony popatrzeć :D

Tylko, żeby Cię który nie porwał
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.05.2010 17:06

Serce w pasy napisał(a):Tylko, żeby Cię który nie porwał

O mało. Ledwo z domu wyjechałem, wpadliśmy w urwanie chmury z gradem takim,
że musiałem się zatrzymać i pod drzewem schować.
Balony i pokazy lotnicze, zdaje się, że odwołali, zresztą - zaczynało kropić.
Skoczyliśmy sobie jeszcze na spacer do modlińskiej Twierdzy, trochę połaziliśmy,
ale się rozpadało.
Pięknie tam jest, ale mokro i zimno się zrobiło :(

Podobno mnie i Bronek ominął i Hania podobno desant Wisłą chciała robić ...
Popularni się jakoś zrobiliśmy ostatnio. :?
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 22.05.2010 17:18

weldon napisał(a):
twister07 napisał(a):... co tu dużo pisać ;)

A kto mówił o pisaniu? 8O

Daj fotorelację i możesz się nie odzywać :wink:

dzięki... już się zamykam

w sobie... :roll: :twisted:

a fotorelacji nie będzie, bo sprzętu brak było... a teraz to czarne chmury nadciągają :? pewnie to te z Warszawy :( w końcu to tylko 70 km :evil:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.05.2010 17:34

twister07 napisał(a):... bo sprzętu brak było...

Znaczy się - nic straconego.
Teraz mam pochmurno, ale ta największa nawałnica to na północ poszła.
Za mną zresztą. Jak pies zmokłem :(
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 22.05.2010 19:34

cześć
i co by tu napisać...:)

zacznę od herbatki bo właśnie wróciłam z pracy :evil:
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 22.05.2010 19:45

Muliness napisał(a):cześć

zacznę od herbatki bo właśnie wróciłam z pracy :evil:
Cześc, dobrze że zdązyłam dzisiaj na tę herbatkę :D ( chyba) .. :wink: z konfiturą różaną poproszę :wink: bo mokro ,mokro i chłodnawo :roll: :evil: Bidulka teraz wróciłaś :roll: ,ja też teraz ale nie z pracy :wink:
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 22.05.2010 20:02

Jolanda napisał(a):...dobrze że zdązyłam dzisiaj na tę herbatkę :D ( chyba) .. :wink: z konfiturą różaną poproszę :wink: bo mokro ,mokro i chłodnawo :roll: :evil: Bidulka teraz wróciłaś :roll: ,ja też teraz ale nie z pracy :wink:

Herbatkę mam to pijemy;)
OJjj Pfff no i tak jakoś poszło . Marta wykąpana wsuwa kolacje i leci spać a ja jeszcze mam kilka rzeczy do zobienia
ale musze odreagować i popisać z Wami:)

a o pogodzie ja nie gadam heheheh u nas było dziś pięknie z jedną malenką burzą 10 minutową a jutro pewnie bedzie lać ;(
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 22.05.2010 20:06

Muliness - to jutro ten wielki dzień? Wszystko już dopięte na ostatni guzik? :)
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 22.05.2010 20:07

Olka ,nie kracz z tą pogodą ... :? na jutro specjalnie dla Twojej Martusi słonko zamówione :wink: .....a konfiturki do herbatki są ??? :wink:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 22.05.2010 20:16

Jolanda napisał(a):.....a konfiturki do herbatki są ??? :wink:

Przy takiej pogodzie ( mam na myśli nie tylko aurę - pogodę ducha też :wink: ) lepiej dodać kilka kropli koniaku :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 389
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies