Dzień dobryASIULA HK napisał(a): słoneczne niebo,
franko napisał(a):Tak się składa, że 2 maja pracuję.
walp napisał(a):Samo tri dana i ... oczekiwany długi weekend.
Janusz Bajcer napisał(a):walp napisał(a):Samo tri dana i ... oczekiwany długi weekend.
Jak patrzę na prognozę pogody - to załamka
Janusz Bajcer napisał(a):walp napisał(a):Samo tri dana i ... oczekiwany długi weekend.
Jak patrzę na prognozę pogody - to załamka
franko napisał(a):franko napisał(a):Tak się składa, że 2 maja pracuję.
Weldon
Cytadela otwarta 2 maja z okazji Biegu Flagi. 10 km ( trzy okrążenia Cytadeli).
Meta praktycznie przed oknem mojej roboty.
Mają być pokazy musztry, różne stoiska, grochówka, prezentacje grup historycznych,
ogólnie piknikowo. Pokaz musztry i występy Zespołu Reprezentacyjnego Wojska Polskiego.
Zawody strzeleckie.
Początek ( otwarcie bramy) o 12.00.
weldon napisał(a):Bieg sam reklamuje na Fb, więc wiem, a nawet mam zamiar ... go ominąć
Jakoś nie widzę siebie w krótkich majtkach
Będę z identyfikatorem i zaczynam zwoływać znajomych, więc pewnie będzie nas grupka - jak nas nie wpuszcza po dobroci, to wejdziemy siłą
Z pewnością się odezwę
Vjetar napisał(a):Pierwszy dzień długiego majowego weekendu niestety zapowiada się pod znakiem stopniowego pogorszenia pogody. W tym dniu znad Szwecji w głąb Polski zacznie napływać coraz chłodniejsze powietrze. Proces ten poprzedzi front atmosferyczny wraz z towarzyszącymi mu burzami.
weldon napisał(a):
Tylko jest jedno, ale ...
"... skróci się, o ile na ten sam pomysł – majowego wyraju nad Zatoką Gdańską – nie wpadną tysiące innych automobilistów. Bo wtedy zaoszczędzoną na jeździe godzinę spędzimy w korku do bramek, gdzie uiszcza się opłatę za autostradę".
Ciekawe kiedy dogadaj się i zamiast bramek zrobią coś a la Via Tool, bo idea bramek na autostradach to jakieś wczesne średniowiecze, a nie XXI wiek
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko