Gdynia i gmina Kosakowo zaskarżyły decyzję KE w sprawie lotniska Gdynia-Kosakowo - ciekawe co z tego wyjdzie.
Piotrek - a co tam ciekawego w Modlinie?
Dawno niczego nie wstawiałeś.
weldon napisał(a):W końcu dotarłem na lotnisko.
Ładne, ale nic specjalnego. Taki typowy przystanek dla wsiadających/wysiadających.
Mam ze dwa zdjęcia - mogę wstawić w wolnej chwili.
Chyba, że masz na myśli Twierdzę?
Po twierdzy trochę więcej połaziłem. Koszary sprzedali, trochę remontują, trochę je ogrodzili.
26 będę prowadził tam wycieczkę, to więcej połażę
Podobno Ryanair ma zamiar zwiększyć ilość lotów z Modlina - do Gdańska też - więc ruch jest
Bocian napisał(a):weldon napisał(a):No właśnie zwiększają ilość połączeń z Gdańskiem.
Spisek Powinni z Krakowem
kaszubskiexpress napisał(a):auto_gt napisał(a):Leon na "wasze" maczugi mamy odpowiedź :
Na maczugi to żaden region Polski nie może się z nami równać !!!
Jeśli u Was nie rządzi wiadome lobby, to jestem przeciw
Nie ulega wątpliwości, że stan finansów województwa nie powinien być wiązany tylko z problemem tzw. janosikowego i spadkiem dochodów. Przeciwnie, w wyniku decyzji i działań organów województwa następował systematyczny wzrost zadłużenia"
Kiepura napisał(a):Pomyśl, po co nam połączenie na bagna za Warszawą. Albo nawet i na Okęcie ? Kogo by to pasjonowało.
Bocian napisał(a):Spisek Powinni z Krakowem
auto_gt napisał(a):A propos w wiadomościach podali że na Mazowieckie konta komornik siadł i mają 2 mld. długu i są nie wypłacalni .
To nie jest rząd tylko "nierząd"
weldon napisał(a):Jak Jacek wspomniał, w Gdańsku będzie druga, obok Modlina baza i stąd większa ilość połączeń z Gdańskiem.
Ale Kraków też jest wśród portów docelowych
[/color]
weldon napisał(a):W dodatku w majestacie prawa, które właśnie orzekło, że ... janosikowe to złodziejstwo i
weldon napisał(a):którzy coś jeszcze w tym kraju robią
Kiepura napisał(a):Bazy Ryja od dawna są we Wrocławiu i od jakiegoś czasu w Krakowie.
Kiepura napisał(a):Czyli co z decentralizacją ? Jesteś za ?
weldon napisał(a):Kiepura napisał(a):Czyli co z decentralizacją ? Jesteś za ?
Wiesz przemyślałem sprawę i w zasadzie jestem przeciwny.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko