Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kukris napisał(a):Dzień dobry. Pierwszy dzień po urlopie i już człeka w pracy wk.......
Kukris w dupie z przełożonymi. Dziabnij sobie szklankę Rakiji, zagryż oliwką z serem pleśniowym położoną na chlebku gryczanym tudzież ciemnym razowym. Gwarantuję, że odzyskasz humor.
to niesamowite że Polak o geniuszu takim jak Kopernik został zaszczuty we własnym kraju! Gdyby durny Rząd dał mu wtedy szansę, nie mówiło by się z angielskiego "windows" ale dziś na całym świecie zamiast tego mówiło by się "okno" a my bylibyśmy 10 lat przed Japończykami! Szkoda, że te fakty wyszły dopiero po jego śmierci.
A mnie dzisiaj szklanka pękła jak zalewałem kawę , normalnie widziałem jak się rozpoławia i podskakuje, a potem na bok i woda z kawą się rozlewa , trzeba było ścierać .
Pękła na 2 połowy bez odłamków , beż brzdęku taka gruba z uchem ... bardzo dziwne .