Dzień dobry
...choć nie za bardzo, dziś dentystka czai się na mojego zęba
weldon napisał(a):Arek napisał(a):Nowolazurowa.
Nie bałeś się tam jechać?
Podobno bardzo ... klaustrofobiczne wrażenia
Arek napisał(a): ... może przez mz zbyt wysokie, a miejscami dziwnie postawione ekrany.
weldon napisał(a):To się powinno do towarzystwa opieki nad zwierzętami zgłosić, że człowiek nie koń i nie potrzebuje w czasie jazdy klapek na oczach, tylko chciałby się po okolicy rozejrzeć czasami, niekoniecznie zjeżdżając w boczne drogi.
Nie wiem jak określić ten debilny zwyczaj zasłaniania wszystkiego, do czego istnieje tylko cień podejrzenia, że zasłonić trzeba.
Arek napisał(a):Ktoś zrobił świetny interes ...
Jacek S napisał(a):Racja...tylko gdzie one...a buty do wody mogą być?
(bo wiem gdzie są)
weldon napisał(a):Nie wiem jak określić ten debilny zwyczaj zasłaniania wszystkiego, do czego istnieje tylko cień podejrzenia, że zasłonić trzeba.
razpol napisał(a):Ten zwyczaj to wymagania jakie muszą być spełnione zgodnie z ustawą Prawo ochrony środowiska i kilkoma innymi.
weldon napisał(a):Miecia napisał(a):Podobno ciśnienie wzroslo
Wiecie może gdzie
Wiem, ale ... nie powiem
skoro mam na przejściu dla pieszych pierwszeństwo, na takim z brakiem sygnalizacji, a tym bardziej na takim z sygnalizacją, to mogę wejść na przejście.
zbliżając się do przejścia bez sygnalizacji nie powinienem nawet zwalniać kroku, bo mam tam pierwszeństwo i wszyscy prowadzący samochód powinni się zatrzymać.
takie gadanie że pieszy powinien się rozejrzeć (...) jest przenoszeniem odpowiedzialności z prowadzącego pojazd na pieszego.
zupełnie jak z pomysłem, że rowerzysta na drodze dla rowerów powinien zatrzymać się przed skrzyżowaniem z drogą dla samochodów.
To cytat z dyskusji na temat tego, ze zrobili akcję i łapali pieszych przechodzących na czerwonym świetle przez jezdnię.
Albo:
Ano, nam na czerwonym nie wolno, bo mamy w (nieodpowiedzialnych, z definicji) rękach niebezpieczne narzędzie. Pieszemu też (formalnie) nie wolno, ale on ma moralne prawo tak idiotycznego i dyskryminującego* prawa pisanego nie przestrzegać. - to jakiś kierowca
A ludzie się jakimiś głupimi radarami ekscytują
Kocham ten kraj
Dzień dobry
kleeberg napisał(a):Dzień dobry.
Gratulacje dla wszystkich tych którzy potrafili rzucić palenie.
U mnie właśnie "stuknęła" osiemnastka jak nie palę.
weldon napisał(a):Najgorsze jest to, że ten, kto wydał decyzję o ich stawianiu kompletnie nie odniósł z tego żadnych korzyści
weldon napisał(a):ale też ni cholery nie można mu, oprócz zarzucenia niekompetencji i narażenia nas na straty, nic zarzucić.
Arek napisał(a):razpol napisał(a):Ten zwyczaj to wymagania jakie muszą być spełnione zgodnie z ustawą Prawo ochrony środowiska i kilkoma innymi.
Dość było głosów, że ktoś w tej materii wyjątkowo nadgorliwie interpretował przepisy. Ale poczekajmy, zobaczymy co na ten temat powie Najwyższa Izba Kontroli
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko