Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 27.02.2013 08:01

Dzień dobry
...choć nie za bardzo, dziś dentystka czai się na mojego zęba :evil:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 27.02.2013 08:09

Dzień dobry

Papierosy ? - 1997 rzuciłem i jak palę czasami to tylko we śnie :papa:
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 27.02.2013 08:17

Dzięki, dzięki... udało się od pierwszej próby, choć chwilami było ciężko :)

weldon napisał(a):
Arek napisał(a):Nowolazurowa.

Nie bałeś się tam jechać?

Podobno bardzo ... klaustrofobiczne wrażenia :D

Coś w tym jest. Może przez zbyt wysokie barierki, a może przez mz zbyt wysokie, a miejscami dziwnie postawione ekrany. W każdym razie dawno podobnego koszmarku drogowego nie widziałem ;)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 27.02.2013 08:25

Cześć.

1 stycznia będzie 20 lat bez fajek. :D
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 27.02.2013 08:30

Dzień dobry.
Gratulacje :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 27.02.2013 08:43

Arek napisał(a): ... może przez mz zbyt wysokie, a miejscami dziwnie postawione ekrany.

To się powinno do towarzystwa opieki nad zwierzętami zgłosić, że człowiek nie koń i nie potrzebuje w czasie jazdy klapek na oczach, tylko chciałby się po okolicy rozejrzeć czasami, niekoniecznie zjeżdżając w boczne drogi. :evil:
Nie wiem jak określić ten debilny zwyczaj zasłaniania wszystkiego, do czego istnieje tylko cień podejrzenia, że zasłonić trzeba.
-Katka-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Katka- » 27.02.2013 08:54

Dzień dobry.
Gratulacje dla wszystkich " bez papierosa"
Mnie też się udało, już tyle lat nie palę, że chyba płucka mam czyste :D
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 27.02.2013 09:04

weldon napisał(a):To się powinno do towarzystwa opieki nad zwierzętami zgłosić, że człowiek nie koń i nie potrzebuje w czasie jazdy klapek na oczach, tylko chciałby się po okolicy rozejrzeć czasami, niekoniecznie zjeżdżając w boczne drogi. :evil:
Nie wiem jak określić ten debilny zwyczaj zasłaniania wszystkiego, do czego istnieje tylko cień podejrzenia, że zasłonić trzeba.

Ktoś zrobił świetny interes - pod pozorem ochrony środowiska przed hałasem komunikacyjnym zarobił niezłą kasę. Koszt 1 m2 ekranu akustycznego to ok. 500 zł netto...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 27.02.2013 09:15

Arek napisał(a):Ktoś zrobił świetny interes ...

To pomijam. Zresztą wiem kto zrobił interes na poliwęglanowych ekranach, bo też od nich biorę materiał :D

Najgorsze jest to, że ten, kto wydał decyzję o ich stawianiu kompletnie nie odniósł z tego żadnych korzyści (co bym jeszcze rozumiał), ale też ni cholery nie można mu, oprócz zarzucenia niekompetencji i narażenia nas na straty, nic zarzucić.

Jednym słowem wystarczy powiedzieć: nie wiem, nie znam się i nikt ci nic kompletnie nie zrobi :/
Co najwyżej można kilka panienek posłać i tyle :(

Jacek S napisał(a):Racja...tylko gdzie one...a buty do wody mogą być?
(bo wiem gdzie są)

Obrazek
Buty do wody ;)
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 27.02.2013 10:18

weldon napisał(a):Nie wiem jak określić ten debilny zwyczaj zasłaniania wszystkiego, do czego istnieje tylko cień podejrzenia, że zasłonić trzeba.

Ten zwyczaj to wymagania jakie muszą być spełnione zgodnie z ustawą Prawo ochrony środowiska i kilkoma innymi. ;)

Dzień dobry. :)
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 27.02.2013 10:23

Dzień dobry.

Gratulacje dla wszystkich tych którzy potrafili rzucić palenie. :idea:
U mnie właśnie "stuknęła" osiemnastka jak nie palę. :D

:lol:
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 27.02.2013 10:27

razpol napisał(a):Ten zwyczaj to wymagania jakie muszą być spełnione zgodnie z ustawą Prawo ochrony środowiska i kilkoma innymi. ;)

Dość było głosów, że ktoś w tej materii wyjątkowo nadgorliwie interpretował przepisy. Ale poczekajmy, zobaczymy co na ten temat powie Najwyższa Izba Kontroli
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.02.2013 10:32

weldon napisał(a):
Miecia napisał(a):Podobno ciśnienie wzroslo :?

Wiecie może gdzie :!: :wink:

Wiem, ale ... nie powiem ;)

skoro mam na przejściu dla pieszych pierwszeństwo, na takim z brakiem sygnalizacji, a tym bardziej na takim z sygnalizacją, to mogę wejść na przejście.
zbliżając się do przejścia bez sygnalizacji nie powinienem nawet zwalniać kroku, bo mam tam pierwszeństwo i wszyscy prowadzący samochód powinni się zatrzymać.
takie gadanie że pieszy powinien się rozejrzeć (...) jest przenoszeniem odpowiedzialności z prowadzącego pojazd na pieszego.
zupełnie jak z pomysłem, że rowerzysta na drodze dla rowerów powinien zatrzymać się przed skrzyżowaniem z drogą dla samochodów.

To cytat z dyskusji na temat tego, ze zrobili akcję i łapali pieszych przechodzących na czerwonym świetle przez jezdnię.

Albo:
Ano, nam na czerwonym nie wolno, bo mamy w (nieodpowiedzialnych, z definicji) rękach niebezpieczne narzędzie. Pieszemu też (formalnie) nie wolno, ale on ma moralne prawo tak idiotycznego i dyskryminującego* prawa pisanego nie przestrzegać. - to jakiś kierowca :D

A ludzie się jakimiś głupimi radarami ekscytują :roll:

Kocham ten kraj :mrgreen:

Dzień dobry :)

Ogólnie zaje.iście a później będą gadać jeden z drugim, że prędkość zabija.
http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... 895486,324
Dzień Dobry Bardzo
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 27.02.2013 10:44

kleeberg napisał(a):Dzień dobry.

Gratulacje dla wszystkich tych którzy potrafili rzucić palenie. :idea:
U mnie właśnie "stuknęła" osiemnastka jak nie palę. :D

:lol:

Mi brakuje jeszcze 3lat do pełnoletności :wink: rzucenia palenia :lol:
co i wszystkim życzę,podjęcia takiej decyzji o rzuceniu palenia :hut:
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 27.02.2013 10:45

weldon napisał(a):Najgorsze jest to, że ten, kto wydał decyzję o ich stawianiu kompletnie nie odniósł z tego żadnych korzyści

Skąd wiedza, że nie odniósł?

weldon napisał(a):ale też ni cholery nie można mu, oprócz zarzucenia niekompetencji i narażenia nas na straty, nic zarzucić.

Czy działanie zgodne w polskim prawem to niekompetencja?

Arek napisał(a):
razpol napisał(a):Ten zwyczaj to wymagania jakie muszą być spełnione zgodnie z ustawą Prawo ochrony środowiska i kilkoma innymi. ;)

Dość było głosów, że ktoś w tej materii wyjątkowo nadgorliwie interpretował przepisy. Ale poczekajmy, zobaczymy co na ten temat powie Najwyższa Izba Kontroli

Podejrzewam, że nic nie powie, choć wszystko możliwe. Przepisy pod tym kątem są u nas bardzo restrykcyjne, jak zresztą ktoś zauważył w przytoczonym artykule. I to one są jednym z największych obecnie 'problemów' przy większych procesach inwestycyjnych. Chyba nie ma wielu inwestorów, którzy dla zabawy wydadzą pieniądze na co, co nie byłoby konieczne..?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 2971
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone