Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 12.02.2013 18:37

weldon napisał(a):Tak się pytam, bo kupiłem żonie Śliwowicę, którą degustujemy i ona niezbyt do tego śledzika pasuje :D

No masz :roll: .....nie pomyślałam o takiej kombinacji :roll: :wink:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 12.02.2013 18:41

weldon napisał(a):Tak się pytam, bo kupiłem żonie Śliwowicę, którą degustujemy i ona niezbyt do tego śledzika pasuje :D

........ do Śliwowicy pasuje śledzik po Kaszubsku :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 12.02.2013 18:51

Dziecko zrobiło pieczoną białą kiełbasę i sałatkę z pomidorów i brokułów :)
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 12.02.2013 18:53

weldon napisał(a):Dziecko zrobiło pieczoną białą kiełbasę i sałatkę z pomidorów i brokułów :)

eeeee.......takie wspaniałości......a my tu o śledzikach :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 12.02.2013 19:10

Dziś prawdziwych śledzików już nie ma ...

Kiedyś, gówniarzem będąc, omijałem wszelkie wspaniałości ostre, typu pomidory z cebulką albo śledzik w occie.

Tym bardziej, że dziadek śledzie marynował w soli, w beczce i takie o cholewę otrząśnięte, konsumował,
po czym stawiał sobie na noc wiaderko wody koło łóżka i i to się nie podobało za bardzo :D

Potem zaskoczyłem, tyle, że dziś te śledzie w jakimś estragonie marynują, co kiepsko trawię.
Próbowałem sam sobie zrobić taki smak, jak pamiętam z dzieciństwa, ale mi w kuchni kiepsko idzie :/
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 12.02.2013 19:19

weldon napisał(a):Dziś prawdziwych śledzików już nie ma ...

Kiedyś, gówniarzem będąc, omijałem wszelkie wspaniałości ostre, typu pomidory z cebulką albo śledzik w occie.

Tym bardziej, że dziadek śledzie marynował w soli, w beczce i takie o cholewę otrząśnięte, konsumował,
po czym stawiał sobie na noc wiaderko wody koło łóżka i i to się nie podobało za bardzo :D

Potem zaskoczyłem, tyle, że dziś te śledzie w jakimś estragonie marynują, co kiepsko trawię.
Próbowałem sam sobie zrobić taki smak, jak pamiętam z dzieciństwa, ale mi w kuchni kiepsko idzie :/

Jak kiedyś omijałes, to może i lepiej......masz zdrowszą wątrobę :wink:

A czytając o Twojego dziadka śledzikach.....od razu mi się pić zachciało :lol: (pewnie tona soli w nich była :wink: )

Oj, jeszcze coś.....nie każdy stworzony jest do pichcenia :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 12.02.2013 19:28

Ja czasami coś próbuję, staram się, ale najlepiej to mi wychodzą takie miszmaszowe sałatki.

Teraz częściej robię z makrelki wędzonej, ale na wiosnę znów zacznę takie warzywne, z fetą, robić.
Powiedzmy że fantazję i odwagę do mieszania różnych produktów i przypraw to mam :D
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 12.02.2013 19:31

weldon napisał(a):
Powiedzmy że fantazję i odwagę do mieszania różnych produktów i przypraw to mam :D

I to jest najważniejsze :wink: ......nie bać się :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 12.02.2013 19:44

Miecia napisał(a):I to jest najważniejsze :wink: ......nie bać się :wink:

To chyba nie widziałaś wzroku mojej ślubnej wchodzącej do kuchni po moim gotowaniu :D
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 12.02.2013 19:45

weldon napisał(a):
Miecia napisał(a):I to jest najważniejsze :wink: ......nie bać się :wink:

To chyba nie widziałaś wzroku mojej ślubnej wchodzącej do kuchni po moim gotowaniu :D

No jakoś.....nie miałam okazji :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 12.02.2013 20:00

A ja miałem ... 8O

:D

Nie wiem jak, ale ona potrafi wszystko zrobić w jednym, góra dwóch garnkach, a mi, zazwyczaj, brakuje :D
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 12.02.2013 20:07

weldon napisał(a):A ja miałem ... 8O

:D

Nie wiem jak, ale ona potrafi wszystko zrobić w jednym, góra dwóch garnkach, a mi, zazwyczaj, brakuje :D

Nie przejmuj się.....mój mąz też zawsze gotuje dla sąsiadów :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.02.2013 22:11

A propos śledzików to kiedyś uwielbiałem wszystko na ostro, ale z wiekiem dostaję nadkwaśności po takich rzeczach, a kiedyś(za gnoja) ojca się pytałem ze zdziwieniem co to jest ta zgaga. No. To teraz już wiem po kim to mam.
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 13.02.2013 06:13

No i dosypalo sniegu :D

Dzień dobry :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 13.02.2013 07:35

Dzień dobry.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 2945
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone