weldon napisał(a):Tak się pytam, bo kupiłem żonie Śliwowicę, którą degustujemy i ona niezbyt do tego śledzika pasuje
No masz .....nie pomyślałam o takiej kombinacji
weldon napisał(a):Dziś prawdziwych śledzików już nie ma ...
Kiedyś, gówniarzem będąc, omijałem wszelkie wspaniałości ostre, typu pomidory z cebulką albo śledzik w occie.
Tym bardziej, że dziadek śledzie marynował w soli, w beczce i takie o cholewę otrząśnięte, konsumował,
po czym stawiał sobie na noc wiaderko wody koło łóżka i i to się nie podobało za bardzo
Potem zaskoczyłem, tyle, że dziś te śledzie w jakimś estragonie marynują, co kiepsko trawię.
Próbowałem sam sobie zrobić taki smak, jak pamiętam z dzieciństwa, ale mi w kuchni kiepsko idzie :/
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko