Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.12.2012 13:33

Kominek i wiszące na nim skarpety to wymysł Amerykanów taki sam jak i walentynki.
Jak nie było filmów amerykańskich to też dawaliście do skarpet, czy jak?

U nas od zawsze prezenty znajdowało się pod poduszką i ja robię tak samo mojemu dziecku.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 06.12.2012 13:41

Serce w pasy napisał(a):Kominek i wiszące na nim skarpety to wymysł Amerykanów taki sam jak i walentynki.

U nas od zawsze prezenty znajdowało się pod poduszką i ja robię tak samo mojemu dziecku.

Nic dodać , nic ująć .

a nie jakieś tam buty ...

Dzień dobry ,
Ostatnio edytowano 06.12.2012 14:06 przez auto_gt, łącznie edytowano 1 raz
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 06.12.2012 13:43

Serce w pasy napisał(a):Kominek i wiszące na nim skarpety to wymysł Amerykanów taki sam jak i walentynki.

Pod poduszką trzymam rewolwer. Dziecko też :mrgreen:

Jacek S napisał(a):
weldon napisał(a):A co on zrobił?

Klik

:wink:

Tak to nie, ale kiedyś, tak, jak chce Damian, głowę konia jednemu pod poduszkę wsadziłem :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.12.2012 14:00

weldon napisał(a):Tak to nie, ale kiedyś, tak, jak chce Damian, głowę konia jednemu pod poduszkę wsadziłem :lol:

Uuuu, grubo... 8O
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 06.12.2012 14:05

Jacek S napisał(a):
weldon napisał(a):Tak to nie, ale kiedyś, tak, jak chce Damian, głowę konia jednemu pod poduszkę wsadziłem :lol:

Uuuu, grubo... 8O

No co ... ? Na Mikołajki ;)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 06.12.2012 14:12

auto_gt napisał(a):Nic dodać , nic ująć .

a nie jakieś tam buty ...

Jedna z legend z nim związanych głosi, że kiedyś uratował trzy córki biedaka przed pracą w domu publicznym, wrzucając przez komin ich domu sakiewki z pieniędzmi, które wpadły do pończoch i butów suszących się przy ogniu. Nośność tej opowieści sprawiła, że do dziś 6 grudnia w Polsce wkłada się prezenty do butów dzieci, a w Anglii i USA żywy jest zwyczaj wkładania podarków do wiszących przy kominku pończoch.

:hut:
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 06.12.2012 14:33

kaszubskiexpress napisał(a):Nośność tej opowieści sprawiła, że do dziś 6 grudnia w Polsce wkłada się prezenty do butów dzieci

Kurcze, to chyba nie była wystarczająco nośna, bo do Wrocławia nie dotarła :wink: .
Piszę na podstawie własnych doświadczeń i obserwacji oraz szybkiego wywiadu w pracy.

A u nas prezenty były zawsze wyłącznie pod poduszką. Ewentualnie koło łóżka, jeśli gabaryty prezentu nie pozwalały włożyć go pod poduszkę.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.12.2012 14:35

Maja stwierdziła, że skoro dziś dostała już coś z mikołajowej listy to...on naprawdę istnieje i już nie może doczekać się choinki.
:)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 06.12.2012 14:40

Jacek S napisał(a):Maja stwierdziła, że skoro dziś dostała już coś z mikołajowej listy to...on naprawdę istnieje i już nie może doczekać się choinki.
:)

No bo istnieje :)

Nawet koło mnie parafię ma :D

Swoją drogą słyszałem o jakiejś szkole, gdzie ustalili, żeby dzieciom kitu nie wciskać i rodzice mają zakaz wspominania o świętym Mikołaju :/

[color=#800000]Ostatnio zauważyłem buga u siebie na skrzyzowaniu, na rondzie konkretnie i to, jak widzę,
wszyscy mają z tym problem i razem ze mną prawo łamią :D

Mianowicie mam pas dla skręcających w lewo. Po prawej mam drugi pas, dla skręcających w lewo i jadących prosto.
Skręcam i wjeżdżam ... na pas dla skręcających w lewo, a ja chce przecież prosto, bo tylko raz chcę skręcić. :D
Na pas z prawej nie mogę wjechać, bo tam jadą te samochody z prawego, więc olewam te strzałkę i,
ryzykując, ze mi kto w bok wjedzie, bo oni mają podwójną strzałkę, dla jadących prosto (czyli tak, jak ja chce) i dla skręcających w lewo - czyli tak, jak ja powinienem pojechać :)

Nic, tylko postawić tacę i wrzucać podatek drogowy :D
[/color]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.12.2012 15:12

Jesuuu Piotrek bardziej tego nie mogłeś zagmatwać.

Dawajcie prezenty gdzie chcecie byle byście dawali:)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 06.12.2012 15:21

Serce w pasy napisał(a):Dawajcie prezenty gdzie chcecie byle byście dawali:)

A ja, właśnie, zapomniałem ... :/

Ale tylko o żonie. Dziecko dostało :D

To znaczy, żona pamiętała :oops:

;)

Serce w pasy napisał(a):Jesuuu Piotrek bardziej tego nie mogłeś zagmatwać.

Ba, zobacz, jak to widzi google:

Obrazek

Mz, to google jeszcze bardziej komplikuje sprawę :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.12.2012 15:44

No to faktycznie nie wiem :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 06.12.2012 15:51

Prezenty u nas w domu rodzice (tfu, Mikołaj ;)) wkładali pod poduszkę.

Też myślę, że te buty i skarpety to pomysł, który czerpiemy (może nawet nieświadomie) z hamerykańskich filmów.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 06.12.2012 15:53

Ta... a moje dziewyny w św. Mikołaja nie wierzą 8O .... ale w prezenty od niego i owszem :)
:hut:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.12.2012 15:53

maslinka napisał(a):Prezenty u nas w domu rodzice (tfu, Mikołaj ;)) wkładali pod poduszkę.

Też myślę, że te buty i skarpety to pomysł, który czerpiemy (może nawet nieświadomie) z hamerykańskich filmów.

Cześć Maslina chciałem Ci tylko powiedzieć, że za tydzień o tej porze będę po pierwszym dniu szusowania w Alpach :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 2791
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone