Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 01.12.2012 12:13

weldon napisał(a):..., bo się muszę kurować :/

Tragedia :(

Dwie butelki żubrówki kupiłeś, to lekarstwo masz :!:

Wczoraj byłem na łyżwach, od razu się lepiej poczułem. :D

u nas słoneczko.

dzień dobry :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.12.2012 12:15

longtom napisał(a):Wczoraj byłem na łyżwach, od razu się lepiej poczułem. :D

...czyli wszystko mnie boli - wiem, że żyję?

:oczko_usmiech:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 01.12.2012 12:26

Jacek S napisał(a):
longtom napisał(a):Wczoraj byłem na łyżwach, od razu się lepiej poczułem. :D

...czyli wszystko mnie boli - wiem, że żyję?

:oczko_usmiech:

Właśnie, że nie. :D
Bo już od miesiąca chodzimy. 8O
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 01.12.2012 12:32

Jacek S napisał(a):Dzień dobry...pierwszy śnieg ...przynajmniej but nie przecieka.
;)

A kiedy ,złapie mróz ,dziury na drogach zamarzną i jazda jak po stolnicy będzie :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.12.2012 12:40

Jacek S napisał(a):Może Kasia coś pstryknie na Karowej?

Prędzej Dorota, pod warunkiem, ze aparat weźmie :)

Żubrówką to ja się mogę po fakcie pokurować, bo jakoś dojechać i wrócić muszę.

Chyba się szarpniemy i jednak polecimy wieczorem na rynek i na Starówkę, tylko teraz łyknę jakiegoś procha :/
Dobrze, że się zachmurzyło, bo niedawno tak piękne słońce było, że aż skręcało, żeby gdzieś się przejść.

Na szczęście kominiarze przyszli :)
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 01.12.2012 13:00

Dzień dobry :D

Ani śniegu, ani deszczu....... :D

Wreszcie mi się udało zdjęcia z chrzcin na film przerobić :wink: :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.12.2012 13:08

Miecia napisał(a):Wreszcie mi się udało zdjęcia z chrzcin na film przerobić :wink: :lol:

O robieniu screenów z filmu, to słyszałem, ale że odwrotnie można ... :roll:

;)
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 01.12.2012 13:21

weldon napisał(a):
Miecia napisał(a):Wreszcie mi się udało zdjęcia z chrzcin na film przerobić :wink: :lol:

O robieniu screenów z filmu, to słyszałem, ale że odwrotnie można ... :roll:

;)

bo to taki mały pokaz slajdów z podkładem muzycznym i napisami :wink: :lol:

teraz tylko na płytkę.....i...... :wink: .....gotowe :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.12.2012 13:24

Zdolna bestyjka :)

W życiu czegoś takiego nie zrobiłem.
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 01.12.2012 13:28

weldon napisał(a):Zdolna bestyjka :)

W życiu czegoś takiego nie zrobiłem.

eeee.....toć to proste :wink:

ja w rodzince sie tym zajmuję od jakiegoś czasu......tylko czasu trochę poświęcić trzeba :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.12.2012 18:50

Ech, nie wytrzymałem :)

Najwyżej zapaleniem płuc to przypłacę, ale musiałem zobaczyć, co tam dziś słychać w Warszawie
i, muszę przyznać, było zajedwabiście :D

Jak kto nie mógł zobaczyć, to niech żałuje :)

Bajka :D

Obrazek

Obrazek

Prawda? :)
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 01.12.2012 20:05

weldon napisał(a):

Prawda? :)

Pokazywali migawki w "Faktach". Fajnie to wygląda... :) I choinkę macie za...istą :oczko_usmiech:

Ciekawe jak tam w innych miastach?
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 01.12.2012 20:27

Prawda , ładnie , podawała pani z ratusza w radiu ,że kosztować to będzie miasto stołeczne przez 2 miesiące zaledwie 40 tyś zł ,bo na ledowe wszytko wymienili ... taniuuuutko , w dobie kryzysu ?

No , kryzys nie jest dla wszystkich jak widać . jednocześnie nasuwa się pytanie czy chcielibyśmy ciemne miasta ? jak na wschodniej Słowacji ? - nie nikt nie chce ... :D

Jednak to Co my widzimy w PRLu te światełka , czy te petardy strzelane na różne okazje są niczym w porównaniu do maleńkiego miasteczka Giovinazzo we wrześniu są tam święta Matki Boskiej , ryneczek tam nazywany "plac" jest na co dzień ładnie oświetlony jest bajecznie przyozdobiony, tony świateł powodują że aparat dostaje "rozmaza" na matrycy jakby go nie ustawiał, pochód różnych parafii ,ubrana młodzież w średniowieczne szaty , pieszo , rycerze na koniach , kanonada bębniarzy (doboszy po naszemu) , trębaczy , rzucane wysoko w górę sztandary i pochodnie ,to wszystko sprawia ,że to co widzę tutaj nie robi na mnie większego wrażenia .

Petardy ? - już końcem sierpnia, zjeżdżają Włosi ze USA , bogaci jak cholera i ofiarowują na cześć Matki Boskiej i inne okoliczności np weselne , wystrzały petard taki szpas kosztuje od 10 tyś ojro do 30 tyś się trafiają wiem z tego co mi przekazali włosi - rodzina .Nad morzem jedna z ulic jest wyłączana z ruchu i ustawiane są na 50 metrach serie petard , zawsze je obserwuję z dachu 2 piętrowego domu z płaskim dachem, w odległości około 500 metrów od morza , każda petarda jest pięciokrotnie większa ,mocniejsza niż to co widać u nas , czy Rzeszowie , tego nie da się opisać ,to trzeba zobaczyć , a na koniec jest strzelana hukowa , jest takie uderzenie ,że czuć fale na klacie , a wszystkie alarmy w samochodach i sklepach się włączają :)

Ale ładnie jest, u na na wsi Leżajsk parę kwiatków powieszą na latarniach i tyle :) nie ma nawet tego Co ma Veldon :)

jutro za to będę w Rzeszowie to sobie odbiję .

Dobry wieczór .
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.12.2012 20:38

U mnie też, jak co roku, wieszają coraz bardziej popsute bombki ułożone ze światełek,
natomiast w Warszawie, w tym roku, zmienili firmę robiącą iluminacje i to się da zauważyć.
Stare lampki pojechały na Ząbkowską i Francuską, a więc w tym roku dużo więcej osób na tym skorzysta.

Ekologiczność i oszczędność tego oświetlenia to standard, więc nie ma się czemu dziwić.

W ogóle, całe oświetlenie wszystkich ulic w Warszawie to koszt 8 tysięcy za godzinę,
więc ta iluminacja to kompletnie nic nie kosztuje :)

Mnie to tam lotto, jak jest gdzie indziej - ciesze się, że u mnie jest naprawdę pięknie i że coraz więcej osób to dostrzega :D

Proszę, choinka :)

Obrazek

Nowe Miasto:

Obrazek

Mój Cukiereczek :D

Obrazek

Pozdrawiam

ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 01.12.2012 21:20

eee....ładnie w tej Stolicy :wink: :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 2774
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone