Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 27.11.2012 22:50

weldon napisał(a):
Miecia napisał(a): ........a ja szukam tego co mi mleko za oknem rozlał :twisted: :wink: :mrgreen:
:papa:

Jeśli mieszkasz w Brukseli, to ... francuscy rolnicy od mleka ostatnio rozlewali je sikawkami :D

Przeca Piernikowo to nie Brukselka :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.11.2012 22:51

Miecia napisał(a):Serce w pasy.....wcale mnie nie pocieszyłeś :?

Odnośnie krokodyli, sprawdźcie w wątku Ja obywatel....., coś tam w tym temacie chyba bylo :roll:

Ale mało precyzyjnie, wręcz wcale bo tam niebiescy mówią, a nie zieloni.
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 27.11.2012 22:54

weldon napisał(a):
Miecia napisał(a): ........a ja szukam tego co mi mleko za oknem rozlał :twisted: :wink: :mrgreen:

Jeśli mieszkasz w Brukseli, to ... francuscy rolnicy od mleka ostatnio rozlewali je sikawkami :D

Ty już całkowicie ozdrowiałeś :wink: :lol:

Ps. Owszem, brukselkę lubię :oczko_usmiech:

Serce w pasy, mam wrażenie, że niebiescy o zielonych coś pisali.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.11.2012 23:16

Miecia napisał(a):Serce w pasy, mam wrażenie, że niebiescy o zielonych coś pisali.

Idę sprawdzić.

Edit:
No i sprawdziłem i nic. :wink:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 28.11.2012 05:49

Serce w pasy napisał(a):
Miecia napisał(a):Serce w pasy, mam wrażenie, że niebiescy o zielonych coś pisali.

Idę sprawdzić.

Edit:
No i sprawdziłem i nic. :wink:

Na str. 12 jara wpisał, że jego szef miał watpliwa przyjemność, coś chyba tam między plewami jest :wink:

Dzień dobry :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 28.11.2012 06:54

Dzień dobry :)

Dzieciak twierdzi, że i krokodylki i żandarmeria wojskowa, a nawet straż leśna, pożarna, żołnierze i kto tam jeszcze się załapał, na podstawie jakiejś tam strasznie starej ustawy, chyba sprzed 10 lat, ma prawo do zgłaszania wykroczeń drogowych nawet, jeżeli jest to tylko podejrzenie, typu "za dużo kurzu w lesie".

Tak szczerze mówiąc, to mi to lotto :D

Bardziej wkurzające jest to, że faktycznie, żeby jakoś uporządkować ten cały ruch na drodze to trzeba taką niesamowitą ilość kasy wydać, bo jak nie ma betonowych zapór, to nic kierowców nie jest w stanie powstrzymać przed robieniem jakichś głupot :)

N aprzykład - ile trzeba zrobić oznakowań, żeby kierowcy przestali wjeżdżać pod prąd w ulicę jednokierunkową? :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.11.2012 07:24

Dzień dobry.
Jakby mgła ustąpiła wreszcie.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 28.11.2012 07:36

Dzień dobry
weldon napisał(a):Dzień dobry :)

N aprzykład - ile trzeba zrobić oznakowań, żeby kierowcy przestali wjeżdżać pod prąd w ulicę jednokierunkową? :D

We Włoszech ,w miastach to noromalka , jest zakaz ,a oni sruu i jadą ,nic sobie z tego nie robią .
Kiedyś jechałem z Sergiem i jedną z córek miała 2 latka ,Sergio kazał na przednie siadać , dojeżdżamy do świateł i jedzie dwóch Karabinierów na motorach - coś jak drogówka , strach mnie obleciał ,no bo dzieciak na kolanach bez pasów , a oni metr przed maską mi jadą wolno i obaj się gapią , i co ? myślicie ,że się zatrzymali ? a gdzie tam - Sergio mówi ,że "Babini twoje problema niente carabinieri ", a co byłoby w naszym PRLu ?

Ina sprawa ,że tam w miastach jeździ każdy wolno , w zasadzie nie szybciej niż 40 km/h , bo wąsko i co kawałek skrzyżowanie ,a pchają się z każdej strony, inny świat.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 28.11.2012 07:41

Dzień dobry
Mgliście, mokrawo, 7 st.C.
:)
kemilia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kemilia » 28.11.2012 08:11

Ciepłe, siedmiostopniowe dzień dobry ☺
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 28.11.2012 08:16

Hej, dzisiaj jest Dzień Podłości :D

Będzie jazda? ;)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.11.2012 08:27

Dzisiaj też jest dzień urodzin...Fiata 125p.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 28.11.2012 08:37

Jacek S napisał(a):Dzisiaj też jest dzień urodzin...Fiata 125p.

No to jazda gwarantowana :D

W dodatku jeszcze dołożyli do tego Dzień Pocałunku, więc już wszytko może się zdarzyć ;)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 28.11.2012 08:46

Dzień dobry. :)
Pochmurno i dżdżysto.
Dla miłośników Trójki - mamy dziś same trójeczki: 333 dzień roku, do końca 33 :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.11.2012 08:50

weldon napisał(a):
Jacek S napisał(a):Dzisiaj też jest dzień urodzin...Fiata 125p.

No to jazda gwarantowana :D

W dodatku jeszcze dołożyli do tego Dzień Pocałunku, więc już wszytko może się zdarzyć ;)

Dziś też 94 rocznica odtworzenia sił morskich po odzyskaniu przez Polskę niepodległości w 1918 roku.

:oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 2762
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone