Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.11.2012 13:23

Serce w pasy napisał(a):... jedni narzekają na Gołębia inni chwalą pod niebiosa, bo odkąd powstał to mają więcej ludzi. Bo do tego hotelu przyjeżdżają na firmowe spotkania i imprezy poznają Karpacz i wracają z rodzinami do tańszych hoteli i pensjonatów.

Z tego wynika, że nic, tylko dobudować jeszcze z 7 pięter i będzie miód malina :D

U mnie, taka sama miód malina wyszła z panoramką Belwederu :D

Podnieśli sobie wieżowiec o 20 metrów, sprawdzili, czy nie psuje widoków z jednego punktu, a resztę mają głęboko gdzieś.
Grunt, że ludzie będę mieli gdzie mieszkać ;)
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 23.11.2012 13:25

Serce w pasy napisał(a):Podobno

Na pewno.

"Pomiary nadzoru budowlanego wykazały, że inwestor bez pozwolenia wybudował za wysoki hotel. Władze Karpacza próbowały zmienić miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego i dopasować go (!!!) do zbyt wysokiego budynku, ale jeleniogórski konserwator zabytków się na to nie zgodził. Minister kultury Bogdan Zdrojewski także na zmianę nie pozwolił, nakazując rozbiórkę dwóch górnych kondygnacji."
Gołębiewski myślał i wymyślił. "Wspólnie ze swoimi architektami i prawnikami znalazł inne rozwiązanie. Dwa najwyższe piętra zdecydował się przeszklić i stworzyć z nich świetlik. Bowiem w miejscowym planie jest zapis, że budynek może mieć określoną wysokość "do kalenicy", czyli najwyższego punktu dachu. W myśl przepisów świetlik, w tym przypadku dwa piętra, nie jest traktowany jak dach."

Można sobie tylko zaśpiewać Polska, mieszkam w Polsce...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.11.2012 13:32

Dobre!
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.11.2012 14:24

Z tym hotelem to jest widzę bardziej skomplikowana sprawa:
- faktycznie nie podoba się architektom i tak dalej, natomiast podoba się przyjezdnym (pewnie dlatego, że w nim mieszkają, a nie na niego patrzą :D) i podoba miejscowym:
"Przeciwnego zdania jest burmistrz kurortu Bogdan Malinowski: - Ten budynek mi się podoba, rozmawiałem także z mieszkańcami, którym nie przeszkadza jego wysokość. Nie rozumiem zamieszania wokół hotelu i przyznam, że jestem poirytowany tą sytuacją."

I bądź tu mądry :roll:

:D

Dowiedziałem się właśnie, że w samochodach istnieje coś takiego, jak"hamulec postojowy"iże w dodatku ja go posiadam :D

Podobno nie muszę żadnych klocków pod koła w Cro na podjazdach podkładać :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.11.2012 14:27

weldon napisał(a):Dowiedziałem się właśnie, że w samochodach istnieje coś takiego, jak"hamulec postojowy"iże w dodatku ja go posiadam :D

Podobno nie muszę żadnych klocków pod koła w Cro na podjazdach podkładać :)

No Gratulejszyn, a ile to lat kolega posiada prawo jazdy? 30? :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.11.2012 15:14

No jakoś tak :D

Ale, ręczny to ja wiem, że zawsze miałem, ale teraz, jak mi wymieniali klocki, (znaczy to,
co zostało mi z klocków ;)), z tyłu, to mi powiedzieli, że mam całkiem osobno ten postojowy :)
Czyli mimo braku klocków nadal miałem ręczny :)

W życiu tego nie widziałem u nikogo :roll:

To już wiem, dlaczego mi się samochód do garażu nie stoczył :D

Coś mi się spacja kiepści :?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.11.2012 15:42

A to nie jest to samo?
Mnie na kursie tak uczyli.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.11.2012 15:47

Widzę, że obaj kończyliśmy kurs na dużym fiacie :lol:

Ten mój postojowy jest w bębnie tylnego koła, niezależnie od klocków, które też mam z tyłu :)

Pierwszy raz się z tym spotkałem.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.11.2012 16:05

weldon napisał(a):Widzę, że obaj kończyliśmy kurs na dużym fiacie :lol:

Ten mój postojowy jest w bębnie tylnego koła, niezależnie od klocków, które też mam z tyłu :)

Pierwszy raz się z tym spotkałem.

Ja na malaczu bo polonez był za drogi a mnie było ganz e gal czym zdaję,
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.11.2012 16:09

Maluchy wtedy to był rarytas. Zrobili nas na szaro, bona egzamin nam dali maluchy
i połowa nie zdała:D

Mieliśmy duże fiaty, a w takim stanie, że na pierwszej jeździe kumplowi się kierownica urwała :D
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 23.11.2012 16:41

Dzień dobry.

marze_na napisał(a):Dzień dobry!
Po pracy do Karpacza. Życzcie słonecznego weekendu :oczko_usmiech:

Życzę i zazdroszczę. Spędziłem w Karpaczu połowę dzieciństwa... i nie byłem tam ponad 30 lat. Bardzo jestem ciekaw jak się zmienił przez te lata. Podobno Bierutowice przemianowali na Karpacz Górny :D
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 23.11.2012 17:44

No to........nareszcie.......zaczęłam weekend :mrgreen:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 23.11.2012 17:45

Jacek S napisał(a):Miał być 2 grudnia ale pogoda się popsuła i lata dziś.
(a ja bez aparatu)

U Ciebie lata 787 , a u mnie (w Jesionce)Rusłan śiedzi na płycie i też nie wiedziałem .

Pisałem kiedyś ,że płyta w Rzeszowie (Jesonce) została przebudowana na najcięższe samoloty .
Obrazek
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 23.11.2012 17:48

greenrs napisał(a):Życzę i zazdroszczę. Spędziłem w Karpaczu połowę dzieciństwa... i nie byłem tam ponad 30 lat. Bardzo jestem ciekaw jak się zmienił przez te lata.

Postaramy sie o jakas mala fotorelacje.
Pozdrowienia z trasy. :)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 23.11.2012 19:09

Jacek S napisał(a):Miał być 2 grudnia ale pogoda się popsuła i lata dziś.
(a ja bez aparatu)

Filmik z lądowania.
Tak sobie patrzę na ten filmik i współczuję tym działkowcom, przecież gruszki im strącają te skrzydła. 8O

Szef do mnie zadzwonił, że dostaliśmy od jakiejś stacji radiowej zaproszenie na.......
Obrazek

Z wyżerką, za free, to ja chętnie.

Podróż do czasów wczasów pod gruszą, butów RELAX, czy.........
Obrazek
:oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 2751
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone