Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 22.11.2012 18:35

Janusz Bajcer napisał(a):
auto_gt napisał(a): .... wszystko mnie boli .

Wszystko :?: :oczko_usmiech:

:) No Prawie , ale zakwasy są ...
Serce w pasy napisał(a):Gdybyś tyle nie siedział na cro.pl to już dawno byś skończył :twisted:

co 2-gi dzień , bo muszę obsługiwać sklep i wysyłać zamówienia :) wiec co drugi dzień poddasze , a teraz wychodzi jutro i po jutrze ,ale to już dosłownie jest kosmetyka i kładę panele .
W zasadzie wszystko zrobiłem sam , od rozbiórki ściany z cegieł , zamontowania ściany z płyt gipsowych, elektrykę i centralne , ocieplenie ... jest tego dłubania trochę , nic łatwo nie przychodzi .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.11.2012 19:32

auto_gt napisał(a):.................nic łatwo nie przychodzi .

Nikt nie obiecywał, że będzie łatwo :)

Opony zimówki kupiłem do "nowego" jeszcze tylko oleje, filtry, rozrząd i można przekazać małżonce furmankę
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 22.11.2012 21:53

Serce w pasy napisał(a):
auto_gt napisał(a):.................nic łatwo nie przychodzi .

Nikt nie obiecywał, że będzie łatwo :)

Opony zimówki kupiłem do "nowego" jeszcze tylko oleje, filtry, rozrząd i można przekazać małżonce furmankę

Olej to od 5 lat Castrol Magnatec leje 5w40 a teraz EDGE , nie biorą mi diesle oleju i tyle w temacie , poprzednio Multipla 1,9 jtd ,a teraz Renata :)

Tylko olej kupuję od gostka z allegro co z Niemiec ciągnie ORYGINAŁ , a nie ten w PRL :)- rozlewny bo to nie jest to samo ... ! a i cena niższa nawet z wysyłką .

Kiedyś Weiss z Zetki to wałkował i nic mu nie zrobili ...

Zimóweczki to Nokianki mam ciche i miękkie jak Michelinki letnie ...:)

Rolki do rozrządu to tylko LUK - germany kupuj , a pasek Gates i zapomnij na 100 tyś km.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.11.2012 22:34

auto_gt napisał(a):Olej to od 5 lat Castrol Magnatec leje 5w40 a teraz EDGE , nie biorą mi diesle oleju i tyle w temacie , poprzednio Multipla 1,9 jtd ,a teraz Renata :)

Tylko olej kupuję od gostka z allegro co z Niemiec ciągnie ORYGINAŁ , a nie ten w PRL :)- rozlewny bo to nie jest to samo ... ! a i cena niższa nawet z wysyłką .

Rolki do rozrządu to tylko LUK - germany kupuj , a pasek Gates i zapomnij na 100 tyś km.

Coś w tym jest bo mam to samo:)

Nokiany dziś nabyłem drogą zakupu(w Suzuce też je miałem), Castrola też z alledrogo biorę, a co do rozrządu to już ufam kumplowi z podwórka, który prowadzi serwis aut które posiadam :)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 22.11.2012 22:41

Serce w pasy napisał(a):
auto_gt napisał(a):Olej to od 5 lat Castrol Magnatec leje 5w40 a teraz EDGE , nie biorą mi diesle oleju i tyle w temacie , poprzednio Multipla 1,9 jtd ,a teraz Renata :)

Coś w tym jest bo mam to samo

Nokiany dziś nabyłem drogą zakupu(w Suzuce też je miałem), Castrola też z alledrogo biorę, a co do rozrządu to już ufam kumplowi z podwórka, który prowadzi serwis aut które posiadam :)

Rolki SKF się popsuły , a pompa wody mi padła po roku w Multipli , założyłem pompę Bugatti , świetny sprzęt .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.11.2012 22:46

Pierwszy raz "spotykam" kogoś kto miał Multiplę.
Powiedz co Cię skłoniło do kupna. Zawsze chciałem zadać to pytanie jej użytkownikowi :)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 22.11.2012 23:11

Serce w pasy napisał(a):Pierwszy raz "spotykam" kogoś kto miał Multiplę.
Powiedz co Cię skłoniło do kupna. Zawsze chciałem zadać to pytanie jej użytkownikowi :)

Bardzo proszę , przed nią miałem Lancię Dedrę 2,0 16 v Lx SW wypasiony wózek ,ale na 4,5 osoby , paliła 10 L w trasie , rodzina się powiększyła i było nas 5 , więc wtedy miałem do wyboru Zafira 2,0 D i korby w drzwiach ZERO wyposażenia bez turbo , albo Multipla , 1,9 jtd klima elektryka no i 6 pełnych foteli + bagażnik a nie jakieś tam deski w bagażniku nazywanie fotelami ???

Generalnie poza wyglądem / dzisiaj są brzydsze auta np nissana , kia / ten samochód jest niezwykle wygodny i łatwy w prowadzeniu , mało awaryjny no i miał to JTD - 5 -6 L w trasie :) na autostradzie waliłem nia 170 :)
Miło wspominam , a będąc nią w Itali naliczyłem w samym Giovinazzo - pod blokami idąc nad morze około 50 egzemplarzy . Na autostradzie też był częsty widok .

Auto praktyczne , przestrzeń wewnątrz - 6 osób dorosłych jedzie tak że żaden nie przeszkadza drugiemu , do tego zostaje obszerny bagażnik , fotele nawet tylne można poprzesuwać i łokciami się nie bije ,każdy z osobna może pochylić oparcie i spać ,lub jechać na pół leżąco , pokaż mi bryki merca ,czy bmw ,czy maja takie opcje - z tyłu w suwach tylko kanapa i to z podłokietnikiem , proszę się przejechać na takiej kanapie 2 tyś km to ja wolę Multiplą .

Teraz zmieniłem na większą wielofotelową Espace 4 - jest jeszcze wygodniejsze :)

ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek

kupiłbym jeszcze raz tą nowszą wersję ale z bynzyną i na gaz .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.11.2012 23:29

Boże, ja to rozumiem ale ona taka brzydka :x
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 22.11.2012 23:35

Serce w pasy napisał(a):Boże, ja to rozumiem ale ona taka brzydka :x

Jak siedzisz w środku to nie widzisz ...:) byłem nią w CRO w Slatine jakoś się przecisnąłem w uliczkach .
Ta po face liftingu już ładniejsza z zewnątrz i silnik jtd lepszy , ma turbinę ze zmienną geometrią , większy moment .
Poza drążkami stabilizatora auto nie do zdarcia .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.11.2012 23:40

No dobra rozumiem Partnera, Doblo, Berlingo nawet Kangura ale Multiplę? Tego nie zrozumiem. Sorry

To auto jest brzydsze od wielbłąda!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.11.2012 23:45

Serce w pasy napisał(a):No dobra rozumiem Partnera, Doblo, Berlingo nawet Kangura ale Multiplę? Tego nie zrozumiem. Sorry

Proszę mnie nie obrażać :idea:

Obrazek

:wink: :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.11.2012 23:47

Janusz Bajcer napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):No dobra rozumiem Partnera, Doblo, Berlingo nawet Kangura ale Multiplę? Tego nie zrozumiem. Sorry

Proszę mnie nie obrażać :idea:

Obrazek

:wink: :wink:

No wypisz wymaluj Mulipla :)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 22.11.2012 23:49

Takie , żebyś żonce kupił to by cię po rękach całowała : )
Obrazek
Obrazek

jakbym miał kaskę , już bym ją przygarną :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.11.2012 23:52

Moja żonka mi ufa i wie, że jej czegoś takiego nie kupię :)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 22.11.2012 23:55

Serce w pasy napisał(a):Moja żonka mi ufa i wie, że jej czegoś takiego nie kupię :)

Może gdyby spróbowała jeździć , zmieniłaby zdanie .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 2748
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone