Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 12.11.2012 13:42

Jacek S napisał(a):
greenrs napisał(a):A ja się zastanawiam czy w ogóle zmieniać opony. Podobno zimy ma nie być :oczko_usmiech:

Nie życzę Ci źle ale...ubezpieczalnia się ucieszy jak nie wymienisz.
(czekają na takie "kruczki")

Jacku, to z mojej strony taki żart-prowokacja :wink:

Zmienię opony bo nie wierzę, że nie będzie zimy. Tym bardziej, że niedawno zaczął jeździć syn (świeży kierowca), więc nie będę go narażał.
Jednak w drugim autku od kilku lat jeżdżę na oponach wielosezonowych i nie narzekam (co się zapewne nie spodoba oponiarzom). Byłem już na nich dwa razy w Chorwacji, gdzie spisały się bez zarzutu, a i zimą też spisują się dobrze (nie gorzej niż zimówki). Mimo śniegu nie straciłem jeszcze kontaktu z podłożem i kontroli nad samochodem. :)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 12.11.2012 13:48

realista2 napisał(a):To dlatego słynny obiekt pożądaia w PRL opona W 124 (czy ktoś ją jeszcze pamięta) dawała radę w zimie.

ja pamiętam , sam ją sprzedawałem w moim sklepiku jeszcze w latach 95-99 zanim się rozwinęła sieć gumolepów :)

potoczna nazwa to kartoflaki
malina1959
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) malina1959 » 12.11.2012 14:11

Sylwetka&Gienuś napisał(a):
Jacek S napisał(a):
weldon napisał(a):Ja mam na zbyciu jedną oponkę :/

Uniwersalną ;)

Hehehehe, ja też.

No to mamy już 3 jeszcze jedna i będzie komplet :oczko_usmiech:

Dzień dobry :D

Dzień dobry :)
Ja z ulgą oddaje swoją i jest już komplet :D
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 12.11.2012 14:16

też bym oddał, ale moja to raczej do monster trucka.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.11.2012 14:18

realista2 napisał(a):też bym oddał, ale moja to raczej do monster trucka.

Jako zapas może być - i jest komplet.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 12.11.2012 14:53

Dzień dobry , mam używaną zimówkę COntinental TS-210 , oddam za darmo .195/65 r 15
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 12.11.2012 16:47

realista2 napisał(a):nadziwić się nie mogę

Realnie myśląc szkoda słów, gdzie ty widzisz podobieństwo. W takim stanie chorobowym ulżyć mogą tylko wkładki ortopedyczne, po-spaceruj na trzy (….) w bok. OK!

http://img.interia.pl/komiks/g/m/z/7048063751m_1.jpg
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.11.2012 16:52

auto_gt napisał(a):Dzień dobry , mam używaną zimówkę COntinental TS-210 , oddam za darmo .195/65 r 15

Ja mam trzy opony :lol: ale ich nie oddam za żadne skarby :oczko_usmiech: :idea:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 12.11.2012 17:02

Dzień Dobry.

Siedziałem sobie w pracy i patrzyłem za okno a tam niemiło.

Ale czy zawsze musi być miło.

Czy miło to jakaś istotna wartość w życiu człowieka.

Napewno dla dzieci tak.
Było miło, mówi Jaś do mamusi. Fajnie bawiliśmy się Józiem (zapomniał tylko dodac, że zabawa polegała na nadmuchiwaniu
żabki rurką od koktajli).
Bo dla dzieci miło jest wartością najwyższą. Od reszty mają rodziców, co zapewnią im byt i odpowiedni zestaw wartości.

Z dorosłymi jest jednak inaczej. Lubią miło, ale wiedzą, że nie stanowi ono wartości najwyższej.
Co więcej nie zawsze miło jest równoznaczne z dobrze.
Nikt sie nie chwali zdjęciami z pochodu pierwszomajowego a przecież było miło.
Panna młoda nie opowiada narzeczonemu co się działo na wieczorze panieńskim (i vice versa) a przecież było miło.

Miło jest fajną wartością, ale w życiu dorosłego człowieka stanowi wartość drugorzędną.
Co by było jakby miło było wartością pierwszorzędną.
Czy wciąż rzucalibyśmy lwom na pożarcie naiwniaków, a przecież to musiało byc miłe dla oglądających.
Czy kobiety wciąż nie miałyby prawa głosu, a przeciez było to miłe dla mężczyzn.
Czy rządziłby nami Car Mikołaj XXXI ? A przecież to byłoby miłe dla Cara.

Ale w każdym z nas drzemie pierwiastek dziecięcy. W jednych mniej, w drugich więcej.
Dlatego ludzie, firmy, koncerny etc. zatrudniają całą masę speców, aby w mówić nam, że z nimi czy ich produktami będzie nam miło.

Nie dobrze a miło.

I, że miło jest wartością najwyższą w naszym życiu.
Telewizja, radio, gazety, internet wszystko to jest wprzęgnięte w ten przemysł kłamstwa.
Niektórzy robią to świadomie, czerpiąc z tego korzyści, inni ot, tak czasami z głupoty, czasami dlatego, że pierwiastek dziecięcy jest u nich dominujący.

Ot takie mnie naszły myśli po spotkaniu z dzisiejszą pogodą.

I dlatego jestem przygotowany na niemiłą pogodę, która będzie przez najbliższe miesiące.
I nie tylko.

A za oknem niemiło.
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 12.11.2012 17:19

Kiepura napisał(a):...

Mądre spostrzeżenia warto przeczytać :idea:
Dzień dobry-wierzę, że wkrótce będzie znowu miło :)
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 12.11.2012 18:26

realista2 napisał(a):Jeśli ktoś podpisuje się małą literą to my też go z małej?

Kolego, jeżeli chcesz okazać komuś szacunek to nawet w środku zdania możesz napisać "z dużej litery" pomimo, że nick został zarejestrowany " z małej litery". Ale nie musisz i możesz pisać "z małej litery". Natomiast rozpoczynając nowe zdanie nick piszemy "z dużej litery"- zgodnie z zasadami polskiej pisowni.
PS. Jeżeli natomiast chcesz komuś dokuczyć to pisz "ty", "ciebie", itd
Pozdrawiam Ciebie :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.11.2012 18:28

Kurcze Kiepura aleś pojechał :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 12.11.2012 18:40

Serce w pasy napisał(a):Kurcze Kiepura aleś pojechał :)

Wierzę ci na słowo, bo tl;dr ;)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 12.11.2012 19:26

Janusz Bajcer napisał(a):
auto_gt napisał(a):Dzień dobry , mam używaną zimówkę COntinental TS-210 , oddam za darmo .195/65 r 15

Ja mam trzy opony :lol: ale ich nie oddam za żadne skarby :oczko_usmiech: :idea:

Jeśli to ten sam bieżnik to mogę Panu wysłać za free została mi z Multiplii a teraz mam 17 ki :)
Dobrze mi się na Continentalu jeździło .
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 12.11.2012 19:47

Proponuję ograniczyć wpisy do "Dzień dobry", bo niektórzy -być może- mają problemy z dłuższymi tekstami :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 2716
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone