Dzień Dobry Bardzo
Nie ma co, zima się zbliża.
kaszubskiexpress napisał(a):Cześć.
W domu, ależ mim czapka leci.
Ruszyłem o 3,45 i na miejscu byłem o 7.30
Byłem jedynym, który miał zapięte pasy.
Miecia napisał(a):kaszubski, przyznaj, że się bałeś z fotela spaść gdyby przypadkiem Ci się przysnęło w tych luksusach
W końcu wiele w nocy nie pospałeś
kaszubskiexpress napisał(a):Miecia napisał(a):kaszubski, przyznaj, że się bałeś z fotela spaść gdyby przypadkiem Ci się przysnęło w tych luksusach
W końcu wiele w nocy nie pospałeś
A nie.
Zawsze zapinam pasy, kiedyś różnie bywało, poza miastem w pasach, w mieście bez, ale kiedy bodajże Arek wkleił link do hcfor-a i zobaczyłem filmy i zdjęcia z wypadków ( naprawdę szokujące ), to przestałem stawać 5 cm od krawężnika przed przejściem dla pieszych a gdy na skrzyżowaniu przede mną stoi TIR, to zjeżdżam na pas obok, albo zachowuję 10 metrów odstępu i obserwuję czy jakiś inny zaspany kierowca TIRa nie grzeje prosto we mnie.
Szok. To kawał drogi.
Koleś wiózł mnie na Metro Młociny jakieś 15 minut, kolejny szok. Zamiast wsiąść do autobusu na kurs o 9.30 wsiadłem na ten o 8.45.
Swoją drogą Polski Bus to naprawdę bajka. 26 zł, to mniej, niż za taxi z Przymorza do Polibudy.
W czasie podróży pani dwukrotnie częstowała kawą, lub herbatą, do wyboru. Dostaliśmy na dzień dobry bułkę maślaną z jakąś kruszonką. Koło Ostródy 100 g lodów w kubeczku i jeszcze małą paczkę herbatników. Przecież ja im te 26 zł zjadłem.
Dopieszczają klientów. Autokar sterylnie czysty, komfortowy, cichy.
Szok. To kawał drogi.
Koleś wiózł mnie na Metro Młociny jakieś 15 minut, kolejny szok. Zamiast wsiąść do autobusu na kurs o 9.30 wsiadłem na ten o 8.45.
Swoją drogą Polski Bus to naprawdę bajka. 26 zł, to mniej, niż za taxi z Przymorza do Polibudy.
W czasie podróży pani dwukrotnie częstowała kawą, lub herbatą, do wyboru. Dostaliśmy na dzień dobry bułkę maślaną z jakąś kruszonką. Koło Ostródy 100 g lodów w kubeczku i jeszcze małą paczkę herbatników. Przecież ja im te 26 zł zjadłem.
Dopieszczają klientów. Autokar sterylnie czysty, komfortowy, cichy.
weldon napisał(a):
Ja tak mam z samolotami, że chciałem sobie jaki weekend zrobić z dala od Polski, ale okazało się, że, że te tanie to są za kilka-kilkanaście tygodni .
A skąd ja mam wiedzieć, co ja będę robił za kilka tygodni?
Szok. To kawał drogi.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko