Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.10.2012 10:16

Dzień Dobry Bardzo

Nie ma co, zima się zbliża.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 23.10.2012 14:52

Cześć.
W domu, ależ mim czapka leci.
Ruszyłem o 3,45 i na miejscu byłem o 7.30 8O
Szok. To kawał drogi.

Koleś wiózł mnie na Metro Młociny jakieś 15 minut, kolejny szok. Zamiast wsiąść do autobusu na kurs o 9.30 wsiadłem na ten o 8.45.

Swoją drogą Polski Bus to naprawdę bajka. 26 zł, to mniej, niż za taxi z Przymorza do Polibudy. 8O
W czasie podróży pani dwukrotnie częstowała kawą, lub herbatą, do wyboru. Dostaliśmy na dzień dobry bułkę maślaną z jakąś kruszonką. Koło Ostródy 100 g lodów w kubeczku 8O i jeszcze małą paczkę herbatników. Przecież ja im te 26 zł zjadłem.

Dopieszczają klientów. Autokar sterylnie czysty, komfortowy, cichy.

Byłem jedynym, który miał zapięte pasy. :P
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.10.2012 15:03

kaszubskiexpress napisał(a): Metro Młociny

Cześć :lol:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 23.10.2012 15:11

kaszubskiexpress napisał(a):Cześć.

kaszubski, przyznaj, że się bałeś z fotela spaść gdyby przypadkiem Ci się przysnęło w tych luksusach :wink:
W końcu wiele w nocy nie pospałeś :D
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 23.10.2012 15:16

weldon napisał(a):To, Miecia, może, w ramach rewanżu za to, że nie musisz tu przyjeżdżać, .....

Nie tyle, że nie muszę ino co mi nie pasi :roll:
Inaczej to ja bym Wam ten najazd na Stolicę zrobiła :wink: :lol:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 23.10.2012 15:17

Miecia napisał(a):kaszubski, przyznaj, że się bałeś z fotela spaść gdyby przypadkiem Ci się przysnęło w tych luksusach :wink:

A nie. :P

Zawsze zapinam pasy, kiedyś różnie bywało, poza miastem w pasach, w mieście bez, ale kiedy bodajże Arek wkleił link do hcfor-a i zobaczyłem filmy i zdjęcia z wypadków ( naprawdę szokujące ), to przestałem stawać 5 cm od krawężnika przed przejściem dla pieszych a gdy na skrzyżowaniu przede mną stoi TIR, to zjeżdżam na pas obok, albo zachowuję 10 metrów odstępu i obserwuję czy jakiś inny zaspany kierowca TIRa nie grzeje prosto we mnie.

:hut:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 23.10.2012 15:19

kaszubskiexpress napisał(a):
Miecia napisał(a):kaszubski, przyznaj, że się bałeś z fotela spaść gdyby przypadkiem Ci się przysnęło w tych luksusach :wink:

A nie. :P

Zawsze zapinam pasy, kiedyś różnie bywało, poza miastem w pasach, w mieście bez, ale kiedy bodajże Arek wkleił link do hcfor-a i zobaczyłem filmy i zdjęcia z wypadków ( naprawdę szokujące ), to przestałem stawać 5 cm od krawężnika przed przejściem dla pieszych a gdy na skrzyżowaniu przede mną stoi TIR, to zjeżdżam na pas obok, albo zachowuję 10 metrów odstępu i obserwuję czy jakiś inny zaspany kierowca TIRa nie grzeje prosto we mnie.

:hut:

Z tym stawaniem na pasie obok TIRa też uważaj.....niektórzy lubią sobie postrzelać :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.10.2012 15:24

Szok. To kawał drogi.

Koleś wiózł mnie na Metro Młociny jakieś 15 minut, kolejny szok. Zamiast wsiąść do autobusu na kurs o 9.30 wsiadłem na ten o 8.45.

Swoją drogą Polski Bus to naprawdę bajka. 26 zł, to mniej, niż za taxi z Przymorza do Polibudy. 8O
W czasie podróży pani dwukrotnie częstowała kawą, lub herbatą, do wyboru. Dostaliśmy na dzień dobry bułkę maślaną z jakąś kruszonką. Koło Ostródy 100 g lodów w kubeczku 8O i jeszcze małą paczkę herbatników. Przecież ja im te 26 zł zjadłem.

Moja szwagierka jeździ tym Polskim czymś z Wrocka do Krakowa za chyba 28zł. Na dodatek Autostradą płatną!!
Oby nie skończyli jak inny Expres ten od samolotów. :)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 23.10.2012 16:09

Szok. To kawał drogi.

Hmmmm.........
Słyszałem o tym Polskim Busie , ale sąsiad mam pytanie ..........
W tym roku chyba znów Sylwester w Waw-ie , bo zeszłym roku bardzo nam się tam podobało i tak z ciekawości zrobiłem se symulację GD-WAW w tym Polskim Busie http://www.polskibus.com/search-results i szok .....zakładając - Odjazd 06:30 sobota 29 grudzień – Gdańsk, Dworzec PKS, stanowisko 8 - to zapłacę 5 zeta od łba w jedna mańkę ..... 8O ?
Nie ma tu jakiegoś szwindla?
Hmmmmmm.....to po jaką cholerę mam się tłuc swoim......
Jeszcze jak by był jakis transport z tych Młocin pod Etap http://goo.gl/maps/SurxV to bajka...... :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.10.2012 16:58

Cena jest uzależniona od tego, jak wcześnie kupisz bilet - im wcześniej, tym taniej, a potem rośnie codziennie o złotówkę.

Ja tak mam z samolotami, że chciałem sobie jaki weekend zrobić z dala od Polski, ale okazało się, że, że te tanie to są za kilka-kilkanaście tygodni .

A skąd ja mam wiedzieć, co ja będę robił za kilka tygodni? :roll:
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 23.10.2012 18:30

weldon napisał(a):
Ja tak mam z samolotami, że chciałem sobie jaki weekend zrobić z dala od Polski, ale okazało się, że, że te tanie to są za kilka-kilkanaście tygodni .
A skąd ja mam wiedzieć, co ja będę robił za kilka tygodni? :roll:

Albo skąd wiesz, czy będziesz miał czym lecieć :roll:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.10.2012 18:39

Szok. To kawał drogi.

Niezły czas...tydzień temu ten kawałek jechałem równo 4 godziny.
:mrgreen:
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 24.10.2012 06:39

Dzień dobry :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 24.10.2012 06:43

Dzień dobry.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.10.2012 06:59

Dzień dobry :lol:
Za oknem szaro-buro i mżawkowato :cry:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 2666
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone