Jolanda napisał(a):
od wczoraj mamy najazd/nalot biedronek i to wszelakiej maści ,a widział ktoś kiedyś czarne z czerwonymi kropkami zmutowane czy cóś
(zdjęć nie mam)
słoneczne Dzień dobry
Serce w pasy napisał(a):Szatana jeszcze się po smaku rozpoznaje.
Jolanda napisał(a):kolejny raz (wcześniej w lagunie)jakiś SSSSkur....-czygnat( ) wybił nam przednią szybę , zresztą nie tylko nam
auto_gt napisał(a):
cechy rozpoznawcze szatana :
1. Matowy kapelusz odcienie szarości ,żółci ,oliwkowe do brązowe
2. Różowe sitko pod kapeluszem .
3. Biała nóżka ,czasem żółtawa , u góry różowa
Jeśli się mylę to proszę sprostować , tej wiedzy nigdy za wiele a życie jest jedno .
Mówią że wszystkie grzyby są jadalne ,tylko niektóre tylko raz ....)
weldon napisał(a):Znów, jak u mnie z tym podpalaczem, okaże się, ze pijany synalek jakiegoś adwokata
Dzieciak mówi, że u nas jest gielas dziesięcioplamek, ale on jest nam przyjazny.
Janusz Bajcer napisał(a):auto_gt napisał(a):
Te grzybki powyżej to borowiki ceglastopore
Jolanda napisał(a):weldon napisał(a):
Da radę zrobić sobie jeszcze kąpiel?[/color]
kąpieli nie było ale rekord jest
weldon napisał(a):Jolanda napisał(a):weldon napisał(a):
Da radę zrobić sobie jeszcze kąpiel?[/color]
kąpieli nie było ale rekord jest
Kąpiel była, a rekordów nawet kilka.
Gielas nie żre ludzi, tylko z tych łagodnych jest i jakieś inne kropki ma
Twój jest któryś z tych Andrzejowych
auto_gt napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):auto_gt napisał(a):
Te grzybki powyżej to borowiki ceglastopore
Dzięki , człowiek uczy się całe życie - gdzie indziej czytałem że to goryczak , ale są już w koszu
weldon napisał(a):Kąpiel musowa była.
Nawet kosztem obejrzenia tego skoku, aczkolwiek zeszło mu się .
Dwa dni obcowania z salonami kosmetycznymi i ich "produktami", straszliwie wykańcza :/
To coś niesamowitego, do czego są zdolne kobiety, żeby ... oszukać mężczyzn
Teraz na fali są ... aquabike'i
Janusz Bajcer napisał(a):Czasem je zbieram, ale do suszenia się nie nadają, kiedyś brat kilka nazbierał, obgotowaliśmy, pierwsza woda do zlewu i potem z nich powstała zupa grzybowa - zjadłem .... a ponieważ piszę to znaczy że jadalne
greenrs napisał(a):Ten, który pokazujesz na zdjęciach to po naszemu gniewus. Charakterystyczne cechy to silne sinienie po przekrojeniu i ciemno czerwony spód kapelusza. Można go jeść po obróbce cieplnej. Jadłem go nie raz.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko