Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 13.10.2012 10:27

greenrs napisał(a):Dzień dobry.
Trochę słońca no i cieplej niż wczoraj. :)

O własnie.

dzień dobry :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.10.2012 10:29

ebolec napisał(a):Dzień Dobryt
weldon napisał(a):
A komu teraz dali? I za co? :)

Jej tzn Unii, nazwiska nie pamiętam, powodów także :wink:

Już widzę - za jednoczenie kontynentu.
W sumie - jednoczy :D

Wcześniej byli tacy, co też jednoczyli, ale w ten sposób, że w...wili wszystkich i ich w Berlinie dopadli :mrgreen:

Diabli wiedzą - historia osądzi.
Dziś, z perspektywy bomby atomowej, to bym się zastanawiał nad przyznaniem Nobla komuś,
kto prowadzi prace nad materiałami rozszczepialnymi ;)

Ech, bardziej jestem pod wrażeniem tej naćpanej gówniary, co dzieciaki zabiła samochodem :/
Zalegalizować w diabły te Wolne konopie, połowę wsadzić w samochody,
a drugą puścić luzem i niech się sami zabawiają, a nie cudzym kosztem :evil:
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 13.10.2012 10:42

weldon napisał(a):Ech, bardziej jestem pod wrażeniem tej naćpanej gówniary, co dzieciaki zabiła samochodem :/
Zalegalizować w diabły te Wolne konopie, połowę wsadzić w samochody,
a drugą puścić luzem i niech się sami zabawiają, a nie cudzym kosztem :evil:

A'propos odpowiedzialności
Forum to forum, natomiast w realu (nie sklepie) jestem odpowiedzialnym człowiekiem i jak widzę, że kierowca TIRa przejeżdża sobie na czerwonym świetle przez przejście dla pieszych-sytuacja z tego tygodnia- podczas gdy dzieci idą do szkoły przez to przejście to mnie szlag jasny trafia. Zwracam takiej trąbie (kierowcy) uwagę przez CB i jako odpowiedź słyszę "nie dałem rady się zatrzymać". Nie jechał szybko, może się zagapił i na pasy wjechał na czerwonym, ale to w żaden sposób go nie tłumaczy. Zero samokrytyki w tym kierowcy było.Zero! Gdyby potrącił dziecko toby pewnie później płakał...
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 13.10.2012 10:54

Dzień dobry :D

Chociaż pogoda nie nastraja optymistycznie :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.10.2012 11:05

ebolec napisał(a): Gdyby potrącił dziecko toby pewnie później płakał...

Co się zdarza zresztą ... :/

Koło mnie, nagle, wpadli na pomysł wybudować prosta, płaską drogę, na której samochody tną ile wlezie.
Mi tłumaczą, że to, że wyjeżdżam z prawej strony, to mój problem (bo kilka razy miałem taka sytuację konfliktowa, że mnie nie wpuścili, mimo, że mam pierwszeństwo).

Gorzej, bo po tej ulicy sporo takich właśnie 10-latków, w tym mój siostrzeniec się kreci.

Jak budowali tę drogę i zgłaszałem do urzędu, żeby chociaż (jak w innych miejscach), na skrzyżowaniu zrobili spowalniacze, to mi powiedzieli, że ... przy głównej drodze, jakiś kilometr stad, jest ograniczenie prędkości, więc żebym każdy taki przypadek zgłaszał na policję albo do straży miejskiej :mrgreen:

Jadę sobie laski pooglądać ;)
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 13.10.2012 11:16

Miecia napisał(a):Dzień dobry :D

Jak nie jak tak :wink: słoneczko świeci jak w lecie. :D
Dzień dobry w południe.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.10.2012 11:19

weldon napisał(a):Jadę sobie laski pooglądać ;)

Jedziesz do sklepu ze sprzętem ortopedycznym?
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 13.10.2012 11:23

Jacek 206 napisał(a):
Miecia napisał(a):Dzień dobry :D

Jak nie jak tak :wink: słoneczko świeci jak w lecie. :D
Dzień dobry w południe.

Tak.....na południu ciepelko......ale u mnie jakiś przegląd pogodowy :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.10.2012 11:28

Z tego co się orientuję Jacek mieszka na północy.
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 13.10.2012 11:32

Serce w pasy napisał(a):Z tego co się orientuję Jacek mieszka na północy.

JacekS tak, ale ten Jacek chyba na południu :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.10.2012 11:34

No tak, nie popatrzyłem dokładnie.
Poza tym nie przywitałem się :oops:

Dzień Dobry Bardzo.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.10.2012 17:13

Serce w pasy napisał(a):
weldon napisał(a):Jadę sobie laski pooglądać ;)

Jedziesz do sklepu ze sprzętem ortopedycznym?

Biorąc pod uwagę wytrzeszcz oczu jakiego dostałem, to bardziej okulista by mi się przydał :D
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 13.10.2012 18:14

weldon napisał(a):Koło mnie, nagle, wpadli na pomysł wybudować prosta, płaską drogę, na której samochody tną ile wlezie.
Mi tłumaczą, że to, że wyjeżdżam z prawej strony, to mój problem (bo kilka razy miałem taka sytuację konfliktowa, że mnie nie wpuścili, mimo, że mam pierwszeństwo).

Gorzej, bo po tej ulicy sporo takich właśnie 10-latków, w tym mój siostrzeniec się kreci.

Jak budowali tę drogę i zgłaszałem do urzędu, żeby chociaż (jak w innych miejscach), na skrzyżowaniu zrobili spowalniacze, to mi powiedzieli, że ... przy głównej drodze, jakiś kilometr stad, jest ograniczenie prędkości, więc żebym każdy taki przypadek zgłaszał na policję albo do straży miejskiej :mrgreen:

Z powodu korków nie zazdroszczę mieszkania w Stolicy. Czasami bywam w Wawie i jak mam przejechać na drugą stronę Wisły około 8 rano to mnie słabi- najluźniej w mieście było jak kiedyś w Sylwestra przyjechałem...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.10.2012 18:51

Po prostu w złą stronę jechałeś.
W drugą, zazwyczaj, jest pusto ;)

Korki, korki, korki ... to rzecz względna.
Jeżeli stoisz w korku dlatego, że się przejezdność danej ulicy skończyła pół wieku temu
i nie masz żadnych perspektyw na polepszenie tego, to jest tragedia, natomiast zauważ,
u nas spowodowane to jest nowymi inwestycjami, które, powoli się kończą, a zaczynają następne.

Z mostami tez nie jest tak bo jeden z nich mamy raptem od niecałego roku i, szczerze mówiąc nie widziałem jeszcze na nim korka, natomiast w momencie otworzenia Północnego, zamknęli most w samym city i jakoś nikt nie narzekał (oprócz tych kilkunastu tysięcy, co mandaty zapłaciła za próbę przejechania zamkniętym mostem :D)

Ja myślę, że, po prostu, odczułeś nie korek, ale mocno się rzucił w oczy fakt tych miliona zarejestrowanych w Warszawie samochodów.

Po prostu są wszędzie :D
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 13.10.2012 18:57

Gadanie na dzień dobry. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 2644
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone