Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 28.09.2012 09:01

kaszubskiexpress napisał(a):Dzień dobry.
Słońce, upały,lato pełną gębą. Chciałbym móc tak napisać :wink:

Nie jest źle, 15 st. Chmury, ale bez deszczu.
Ależ mam deficyt snu.
8)

A jak koncert :wink:
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 28.09.2012 09:02

Miecia napisał(a):Jolu, to może szkielka kontaktowe by pomogly :wink:

Asiu
słyszałam że szkła są tylko dla tych co muszą na stałe nosić a ja mam tylko do czytania :D

weldon napisał(a):
Żona powiedziała, że jak będzie miała dla kogo, to też taką uszyje:)

:)
Pozdrów Bożenkę

kaszubskiexpress napisał(a):
Miecia napisał(a):Wiesz kaszubski.......trochę Ci tej pracy zazdroszczę :wink: :D

jolanda napisał(a): ja nie zazdroszczę ,przecież pisał że będzie na zapleczu tylko żony w sektorze ;)

Dzisiaj graliśmy w marynarza, kto będzie masować u niej, to co działa na męską wyobraźnię, czyli skronie i takie tam :wink:

jeśli padło na Ciebie ....to tego na
M pewnie nie jeden Ci pozazdrości(ł) :lol:

;)

Janusz Bajcer napisał(a):Dzień dobry :D walizka do Firleja spakowana :lol:

Januszku
Miłej zlotowej zabawy :D

Dzień dobry
nie pada i nawet jest słonecznie 8)
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 28.09.2012 09:32

Jolanda napisał(a): nie pada i nawet jest słonecznie 8)

Słonecznie to przesada, ale raz po raz przebłyskuje.

dzień dobry.
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 28.09.2012 09:45

Dzień dobry

Ładna jesienna pogoda na północnymzachodzie
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 28.09.2012 09:48

Jolanda napisał(a):jeśli padło na Ciebie ....

Padło na mnie, ale oddałem koledze, zmęczony byłem :wink:

Miecia napisał(a):A jak koncert :wink:

Generalnie to nie przepadam za taką plastikową muzyką i chyba większość facetów ma podobne zdanie, bo kobiety bawiły się lepiej a faceci chyba byli tylko towarzystwem. :wink:
Kilka lat temu robiliśmy Kylie Minoque na terenie stoczni gdańskiej. Przed jej występem zagrał Scorpions. Jakie organizatorzy robili 8O 8O 8O gdy zobaczyli, że jakieś 20-30 % ludzi po występie Scorpionsów opuściło teren imprezy. Rock jest w cenie.
J. Lo dała lepszy koncert, niż Kylie.

Oficjalnie koncert obejrzało 25 tys ludzi, taka mała propaganda sukcesu.
Sprzedano 21 tys biletów i rozdano 2 tys zaproszeń. Organizatorzy przy takiej ilości zarobili. Miasto też, ponieważ było współorganizatorem. Nasz stadion jest za duży dla 20-25 tys widzów, za dużo pustych miejsc się robi.
Druga sprawa, ze 40-50 tys biletów można sprzedać tylko na kilka zespołów. Między innymi na Metalicę, Coldplay, Queen, U2, ACDC, Georga Michaela czy Rammstein.

Moim zdaniem słabe nagłośnienie, tzn jakość, nie moc.

Za duży pierwszy, najdroższy sektor, nie wypełnił się do końca, robiły się "dziury" po bokach.

Generalnie ludziom się podobało. J. Lo wygląda olśniewająco.

Kilka fotek ze strony trojmiasto.pl
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Jej apartament w Hiltonie.
Obrazek

Na stronie trojmiasto.pl nie warto czytać komentarzy, bo ludzie pieprzą takie bzdury, ze głowa mała. Jakiś koleś napisał, że zmókł. Problem polega na tym, że przestało padać półtorej godziny przed koncertem i nie pada do teraz, nawet słońce wychodzi. W czasie samego koncertu niebo nad stadionem było gwiaździste.

Ja obejrzałem pierwszą piosenkę, jedną w środku i 3 ostatnie, czyli jej największe hity.
W pozostałym czasie śmigaliśmy na zapleczu segway'ami, to dawało nam więcej frajdy :P

Pozdrawiam.
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 28.09.2012 09:56

kaszubskiexpress napisał(a):Generalnie ludziom się podobało. J. Lo wygląda olśniewająco.

Obrazek

Ma dziewczyna na czym siedzieć. :D
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 28.09.2012 10:02

longtom napisał(a):Ma dziewczyna na czym siedzieć. :D

Ona ma też wpływ na zmianę trendów w chirurgii plastycznej. Nr 1 teraz to poprawianie, powiększanie pośladków.
:wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 28.09.2012 10:13

kaszubskiexpress napisał(a):J. Lo dała lepszy koncert, niż Kylie.

A to o z tego sobie robią od rana jaja w radio :lol:

Nie skojarzyłem :D

greenrs napisał(a):
weldon napisał(a):Nie przesadzaj, wody w Wiśle mało, słoneczniki i pomidory na dnie rosną, to niech leje :D

A ja myślałem, że to sprawka Krakusów a nie braku deszczu :mrgreen:

Musisz to dopisać do kilku (nastu?) teorii tłumaczących taki stan rzeczy :)

Ja znam takie, że, po pierwsze (mam nadzieję, ze administracja wybaczy konotacje polityczne, ale o hydrologii to mowa, a więc o wodolejstwie normalnym, a nie o samolotach :mrgreen: ), a więc po pierwsze, wszystko przez PO.
Rządzi za długo i trudno o wyraźniejszy znak z góry, że już wystarczy.
Polska zamienia się w pustynię, nie tylko duchową, a dumna rzeka zaczyna przypominać okresową.
Obudź się, Polsko! :D

Po drugie, to związane z po pierwsze - Polska w budowie - Wszystko rozkopane, wszędzie leją beton.
Z samego cementu nie da się wznieść solidnej III RP. Trzeba dolać wody, dosypać piachu i kruszywa, a wszystko z Wisły.
Rozmach inwestycji jest tak wielki, a front robót tak szeroki, że rzeka się kurczy, a koryto coraz niżej.
Dlatego tak bardzo Stadion Narodowy góruje nad Wisłą.
No i dużo wody zabiera też zraszanie murawy piłkarskiej, którą ciągle trzeba wymieniać, bo nie rośnie ;)

Trzecia wersja, to z metrem związana: Kiedy budowniczowie stacji metra Powiśle kopali pod tunelem Wisłostrady, do środka zaczął wlewać się pulpa. By ratować inwestycję, trzeba było wykop zalać. Pompowali wodę z Wisły i pompowali. Kto wie, czy dalej tego nie robią. Woda może wsiąkać pod zamkniętym i podmytym tunelem Wisłostrady.

Czwarta to taka, że Piaskarze przez pokolenia wybierali materiał z rzeki, w końcu dokopali się tak głęboko, że przebili dno i zrobili dziurę w warstwie szczelnej i woda zaczęła wyciekać.
Teraz należy ustalić, którędy dokładnie, by wykonać wielki korek i zatkać, ale piaskarze się zmówili i nie chcą się przyznać gdzie, a na poszukiwania jest za płytko i łodziami nie da rady szukać, więc sie kółko zamyka :)

Jest wersja, że to wszystko, przez ocieplenie klimatu.
Temperatura rośnie, pada jak na lekarstwo, śnieży z rzadka. Topniejąca pokrywa lodowa na Grenlandii i Arktyce naszej Wiśle nie pomoże, bo woda płynie zawsze z góry na dół, do morza, a nie z Bałtyku w Tatry.
W górach ostatnio bywało zresztą mniej śniegu niż na Mazowszu :D

Kolejna wersja to polepszenie się wody w kranach. Jeszcze kilka, kilkanaście lat temu przed studniami oligoceńskimi stały długie kolejki i sznury zaparkowanych samochodów.
Warszawiak, by się napić herbaty bez chloru czy ugotować smaczną zupę, taszczył ze studni lepszą wodę z odległych epok geologicznych uwięzioną bardzo głęboko.
Teraz każdy lekką ręką odkręca kran w domu, bo woda bezwonna i zdrowa, uszczuplając tym samym Wisłę.

W siódmej wersji, to nasza ekologia winna.
Wszystko było dobrze, dopóki warszawiacy z lewego brzegu miasta, spuszczając wodę w WC czy po kąpieli z wanny, od razu zasilali królową polskich rzek. A teraz jesteśmy eko i nowocześni, nieczystości płyną najpierw wielką rurą, także pod dnem Wisły i trafiają do oczyszczalni Czajka. Tam wszystko wiruje, paruje, odcedza się, osady osobno, ciecz też.

Wiadomo, że w Polsce szczelne szambo i rura to rzadkość, część ścieków może się po drodze rozchodzić na boki, rozsączać. Dzięki oczyszczalni ścieków Wisła robi się coraz czystsza, ale i coraz płytsza, bo mniej do niej wraca po spuszczaniu wody niż przedtem.

Jest jeszcze wersja hydrologów, którzy twierdzą, że mamy suszę od jesieni 2011 r. Mało opadów. Bardzo sucha jesień, prawie bezśnieżna zima. Suche lato. To i wody mało. W Wiśle też. Ale to takie naukowe chrzanienie, bo i skąd ci naukowcy mają wiedzieć lepiej od nas? :D

Przecież nawet w Biblii napisano, że po latach tłustych nadchodzą chude. Po falach powodziowych w 2010 r. musi więc być posucha. To i jest ;)

No i ostatnia, znana mi wersja: w całym kraju trwa gorączka gazu łupkowego. Nikt go na razie na oczy nie widział, ale wiadomo, że firmy polskie i zagraniczne wiercą bez opamiętania. Robią w gruncie bardzo głębokie dziury, to woda ucieka. Kiedy już znajdą gaz i Polska stanie się drugą Norwegią, zaczną tzw. szczelinowanie, a do tej operacji potrzeba ogromnej ilości wody. Będzie gaz i kasa, ale szeroką Wisłę pooglądamy sobie tylko na obrazach Canaletta :D

Wersji z krakowiakami nie znam, bo własnych mam sporo, ale jak chcesz, to możesz rozwinąć :lol:

Pozdrawiam
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 28.09.2012 10:25

Najważniejsze kaszubski, że się dobrze bawiles :wink: ........pracujac :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.09.2012 10:32

Przy Zieleniaku na czerwonym zaczepili nas turyści (dwie pary) na blachach WF z pytaniem "jak dojechać na stadion".
Poprowadziłem ich na miejsce po czym usłyszałem "Poznań pozdrawia".
;)
Marta spytała - Lechia dziś gra?
:)
Swoją drogą stwierdziliśmy, że słabo oznaczony był/jest dojazd na PGE.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 28.09.2012 10:42

weldon napisał(a):Wersji z krakowiakami nie znam, bo własnych mam sporo, ale jak chcesz, to możesz rozwinąć :lol:

Może nie tyle wina Krakusów- ile samego smoka wawelskiego :D Ponoć obudził się po wielu latach drzemki. A że długo spał to i pragnienie mu doskwiera, więc chłepce Wisłę. A co do przyczyn tego nagłego przebudzenia, to jest kilka wersji... ale ja się nie będę wypowiadał :D ). Może jakiś Krakus wie coś więcej...?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 28.09.2012 10:49

Jacek S napisał(a):... na blachach WF ... "Poznań pozdrawia".

O, poznaniacy ... z Pragi :mrgreen:

greenrs napisał(a):
weldon napisał(a):Wersji z krakowiakami nie znam, bo własnych mam sporo, ale jak chcesz, to możesz rozwinąć :lol:

Może nie tyle wina Krakusów- ile samego smoka wawelskiego :D Ponoć obudził się po wielu latach drzemki.

Smoka przerabiałem. Rozpękł się, więc, jakby nam wodę wypił, to by wyleciała z powrotem :)
franko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) franko » 28.09.2012 10:51

Witam. W miarę ciepło. Trochę chmur,trochę słońca.
Gdzie pojechać na grzyby???
PZDR.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 28.09.2012 11:16

Jacek S napisał(a):Poprowadziłem ich na miejsce

Przejeżdżałeś, czy byłeś na koncercie ?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 28.09.2012 11:18

franko napisał(a):Gdzie pojechać na grzyby???

W okolice Broka.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 2610
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone