Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 30.08.2012 19:16

weldon napisał(a):
PS a kto się przejechał? Ty, czy mąż? :)[/color]

Ani ja, ani mąż :lol: , męża bratowa i moja koleżanka :lol:

PS.Księzycowi deszcz nie przeszkadza, tylko fotografującemu :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 30.08.2012 19:30

Mnie tak kiedyś w Pieninach złapało.
Górska ścieżka w tor saneczkowy w kilka sekund się zamieniła i kilkumetrowe podejście zamieniło się w horror dla sporej grupy obozowiczów :D
Wczołgiwaliśmy się podciągając za młode drzewka i nie było wyjścia, bo alternatywą był kilkudziesięciometrowy zjazd w dół i kilkugodzinne obchodzenie góry :)
Najgorzej było zacząć, bo każdy złapał się jakiegoś drzewka i bał ruszyć, bo się nogi obmykały i człowiek tak wisiał uczepiony pieńka :D

Ech, teraz to się śmieję, a wtedy walczyliśmy o przetrwanie niemal :roll:

Za to dziś było pięknie.

Wyszliśmy na polanę obrośnięta jakimś takim czymś żółtym, w czym latały baki i pszczoły, aż brzęczało w powietrzu, koniki polne grały głośniej, niż cykady w Cro (teraz też mi za oknem zasuwają :D), a zapach nad tym się unosił taki, że aż zatykało.
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 30.08.2012 19:43

Ciekawe te Twoje przeżycia :?
Ja do końca mojego żywota nie zapomnę złażenia z Kasprowego......to, że padał wtedy deszcz - to pikuś, do Murowańca troszkę się tylko nogi ślizgały po kamieniach :D Ale postanowiliśmy pójśc do Czarnego Stawu Gąsienicowego i tam w drodze powrotnej zaliczyłam glebę :lol: To jednak też był pikuś.
Po powrocie na wysokość Murowańca jak się rozpętało piekło :twisted: - lało, grzmiało.....nadmiar "szczęścia" :twisted:

Ciężko to nazwać schodzeniem, "szliśmy" ślizgami z góry obserwując uderzające nieopodal gromy 8O Tak złazilismy do Kuźnic.....po tej wyprawie buty można było wyrzucić, bo i tak były w nich jeziora :lol:

Fakt, jest co wspominać, ale......drugi raz nie chciałabym się z czymś takim spotkać :?

A tak wracając do dnia dzisiejszego......masz dobrze.....bo masz z kim na spacer iść :? Ja musiałabym chyba kota na smyczy wyprowadzić......ale ta paskuda wyjśc nie chce :wink: :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 30.08.2012 20:01

Z kotami, fretkami itp. ludzie chodzą :D

Też niezgorsze przeżycia miałaś.

Ja najgorzej wspominam wędrówki po Tatrach, bo takiej ilości ludzi w kaloszkach, trampkach, a nawet klapkach, jakie wtedy pomagaliśmy sprowadzać z gór, na przykład z Gubałówki, to obrzydziły mi góry do końca życia :/

Najgorzej było w takiej jaskini, już nie pamiętam, to nie była Mroźna, bo mroźna była wcześniej.
Może Mylna?
Wychodziło się z niej wysoko, na zboczu i schodziło taką kamienna ścieżka, no i trochę popadało.
Nic specjalnego, tylko przy wyjściu spotkaliśmy grupę emerytów, siedzących jak żaby na tych kamieniach i kurczowo trzymających się wszystkiego.
Oni poszli w góry w sandałkach, mokasynach i pantofelkach, wystrojeni jak na bal. No wiesz, sanatorium ;)

Dopiero pobyt w Bieszczadach wyleczył mnie z tej traumy co do spotykania ludzi w górach :D

Tyle, że to był ostatni pobyt w górach :(

PS a dziś spacerek króciutki. Zazwyczaj to sam chodzę, tym bardziej, że lepiej, żeby zona nie widziała gdzie włażę ;)
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 30.08.2012 20:10

A wiesz Piotrek (jeśli mogę tak się zwracać), przypomniałeś mi też mój pobyt na Chopoku w Tatrach Niskich :lol:
To tak w kwestii tampek, baletek itp. :lol:
Już nie pomnę, który to był rok, ale wybraliśmy si,e ze znajomymi w Słowackie Tatry, był to długi weekend majowy, w górach leżał śnieg na szczytach....na dole było ciepełko. Nie łaziliśmy wtedy, bo towarzystwo było ciut starsze od nas i nie łażace, ale postanowiliśmy wjechać na Chopok :D
My jakieś znośne obuwie mieliśmy....tereny znaliśmy z wcześniejszych pobytów....wjechaliśmy wyciągiem, wyskakujemy z siedzonek zatrzymaliśmy się na chwilkę, odwracamy głowy, a tam........ 8O Panie w klapeczkach, japonkach, bluzeczki na ramiączkach 8O
Na górce zaś......śnieg po kostki :D

Fajne to były czasy :lol:

PS. co do spacerów......nie lubię włóczyć się sama po okolicy :wink: za dużo ludzi mnie zna :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 30.08.2012 20:27

Mnie mróz i śnieg złapały w środku lata, jak ze Szklarskiej, zdaje się, wyszliśmy.

W Lato, lato ... wrzuciłem kilka zdjęć tego pachnącego.

Do domu sobie tego zabrałem, tylko musiałem się od pszczół opędzać :)
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 30.08.2012 20:31

weldon napisał(a):Mnie mróz i śnieg złapały w środku lata, jak ze Szklarskiej, zdaje się, wyszliśmy.
)

Jak byliśmy w Szklarskiej, to na Kopie, latem było -2 stopnie.....czyli tam wszystko możliwe :D
A to cóś juz widziałam :wink:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 31.08.2012 05:12

Dziś przede mną koszmarny dzień, ale nadzieja również.........bo w końcu piatek :D

Dzień dobry :D
-Katka-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Katka- » 31.08.2012 05:25

Dzień dobry
Piątek, weekendu początek :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 31.08.2012 05:57

Miecia napisał(a):Dziś przede mną koszmarny dzień

Może nie będzie źle :)

Na zakupy sobie idź po południu :D

Dzień dobry
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 31.08.2012 06:11

Dzien dobry, :D
pada i pada to się przyda :wink:
Obrazek
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 31.08.2012 06:25

weldon napisał(a):
Miecia napisał(a):Dziś przede mną koszmarny dzień

Może nie będzie źle :)

Na zakupy sobie idź po południu :D

Dzień dobry

Kiedy po południu też nie mam czasu :cry:
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 31.08.2012 06:47

Dzień dobry w piąteczek.
Szkoda że pada. :(
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 31.08.2012 06:52

Dzień dobry :)
Jeszcze kilka godzin i weekend !!
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 31.08.2012 07:00

Dzień dobry.

Arek napisał(a):Jeszcze kilka godzin i weekend !!

Święte słowa :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 2560
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone