Cześć.
Przez pewien portal ogłoszeniowy dostałem maila, jego treść poniżej.
Była też wersja po angielsku.
Ktoś chce mnie naciągnąć
Oczywiście odpisałem im bardzo grzecznie.
Moja odpowiedź:
Ilu frajerow udaje wam sie na to zlapac ?
Do roboty skurwysyny.
How many suckers you manage to catch it?
To work motherfuckers.
W mailu były też załączniki
W dniu 24 lipca 2012 13:50 użytkownik Melvy Cyilima <cyilimamelvina@hotmail.com> napisał:
Witaj Drogi,
Jak życie traktując cię? Mam nadzieję, że życie było dla nas miły?.
Przede wszystkim moja droga proszę chcę Ci zrozumieć, że miałem pościł i modlił się poważnie w poszukiwaniu kierunku Boga kiedykolwiek wcześniej kontaktu z Tobą, i tak jestem rzeczywiście zgodnie z kierunkiem Boga dla mnie po moich dużo modlitwy.
Oczywiście jestem bardzo szczęśliwy w swojej odpowiedzi na mój mail, tymczasem jak mówiłem, mam na imię panna Melvina Cyilima, mam 24 lat życia z Rwandy w Afryce wschodniej, 5.7ft/173cm cery wysoki, targi , nigdy się nie ożenił wcześniej. Ale obecnie jestem przebywających w obozie dla uchodźców tutaj w Dakarze w Senegalu (w Afryce Zachodniej) w wyniku wojny domowej, która toczyła się w moim kraju Rwandzie. Jestem córką nieżyjącego już dr Felix Cyilima, mój ojciec późno dr F. Cyilima był dyrektor zarządzający i prezes ust koncern naftowy) FelyCyily & Associates (Ltd), był on również osobisty doradca byłego szefa stany w moim kraju Rwandzie przed rebeliantami zaatakowali nasz dom jeden wcześnie rano i zabił go wraz z matką i moim jedynym ukochanym młodszą siostrą wszystkich z zimną krwią, to tylko mi się, że żyje dziś za to, że byłem w szkole podczas incydent, po którym musiałem uruchomić na moim drogim życiu i przy pomocy Czerwonego Krzyża Towarzystwa Dobroczynności udało mi się zrobić mój sposób do tego kraju Senegalu, gdzie żyję teraz w obozie dla uchodźców jako uchodźcy, a ten komputer i korzystać w komunikowaniu się z ciebie jest należąca do ojca pastora, która opiekuje się małym kościele posadzono tu w terenie obozu dla uchodźców przez Narody Zjednoczone.
W tym obozie jesteśmy tylko wolno wychodzić krótko, to jest jak jeden pobyt w więzieniu, ale mam nadzieję, że dzięki łasce Bożej i będzie wychodzić stąd szybko. Nie mam żadnych krewnych, którzy teraz mogę przejść do jak wszyscy moi krewni uciekli w środku wojny. Jedyną osobą, mam teraz jest wielebny ojciec Charles Timothy który jest minister Wielebny za małego kościoła zbudowanego przez Organizację Narodów Zjednoczonych tu w terenie obozu, on był bardzo miły dla mnie odkąd tu przybyłem, ale ja nie żyję z nim, a ja mieszkam w samice kwartałach, ponieważ obóz ma tu dwóch kwartałach jeden dla mężczyzn inne dla kobiet. Czcigodnego ojca numer telefonu biura jest (00221-772-750-640), można także dotrzeć do mnie poprzez jego linii biurowych, jeśli dzwonisz proszę po prostu powiedz mu, że chcesz mówić ze mną tak, że on wyśle ​​kogoś do mnie do żeńskich kwartałów w obozie, tak jak mówiłam Ci jestem także korzystania z komputera w biurze czcigodnego tutaj, aby komunikować się ze sobą. Jako uchodźcy tu nie mam jakiegokolwiek prawa lub uprzywilejowanego do niczego się to pieniądze lub cokolwiek, ponieważ jest to niezgodne z prawem tego kraju. Chcę wrócić do moich studiów, bo tylko uczestniczył mój pierwszy rok na uniwersytecie jako student medycyny przed tragicznym wypadku, który doprowadził do śmierci moich rodziców miał miejsce.
Proszę posłuchać tego, mam mojego zmarłego ojca zaświadczenie o koncie i akt zgonu tutaj ze mną, który wyślę do ciebie później. To dlatego, kiedy mój ojciec żyje on złożony jakąś kwotę pieniędzy w jednym z wiodących banków w Europie, który używał mojego nazwiska jako krewny na konto, przedmiotowa kwota to $ 4.7m. (Cztery miliony siedemset tysięcy dolarów amerykańskich). I tak jak mówiłem, ja chce zainwestować te pieniądze w zakup kilka nieruchomościami w dół jeszcze przed moim powrotem do szkoły, aby ukończyć mój kurs I stopnia na uniwersytecie jako student medycyny, które zawsze były dobre życzenia moich późnych rodziców dla mnie.
I tak moja droga i jak będzie można pomóc mi przenieść te pieniądze z Europejskiego Banku do własnego konta bankowego, a następnie po przeniesieniu możesz wysłać mi jakieś pieniądze z niej korzystać w coraz moich podróży dokumenty i bilet lotniczy do przyjść na spotkanie z Wami w Waszym kraju. Ja obiecuję dać Ci 25% całego pieniędzy jak na odszkodowanie za pomoc po transferze, a będziesz kierować mnie w inwestowaniu resztę pieniędzy w zakupie niektórych nieruchomości, a także w innych dobrych przedsięwzięć gospodarczych. Już uzgodnione z bankiem, że dostanę partnera zagranicznego biznesu, którzy będą stać dla mnie w uzyskaniu funduszu na rachunku z powodu mojego statusu uchodźcy tu w Dakarze Senegal.
Trzymałem ten sekret ludzi w obozie dla uchodźców tutaj ze mną, tymczasem jedyną osobą, która wie o niej jest wielebny ojciec, który jest w sumie oddany sługa Boga i dlatego nie może być w stanie zabrać mnie poprzez inwestowanie pieniądze w obszarze działalności ze względu na jego już zobowiązania do pracy dla Boga jako kapłan kościoła. Jednakże, w świetle powyższych informacji będzie jak zachować to dla siebie i nie mów tego nikomu, ponieważ boję się albo tracąc swoje życie lub pieniędzy, jeśli ludzie dowiaduje się o tym, i tak zawsze uważają, że daję wam wszystkie te informacje ze względu na zaufanie i złożyło w tobie się wejść w kontakt z Tobą w ten sposób na inwestycje dobrego i lukratywne. Lubię uczciwą i zrozumienie osobą, osoba o wizji i pracowity. Oczywiście będzie jak się może również do mnie zadzwonić na telefon jak powiedziałem, przynajmniej dla nas, aby usłyszeć nawzajem głosy i jak ja wciąż mają wiele do powiedzenia.
Będę z niecierpliwością do pozytywnej reakcji na obawy, aby mi pomóc z przeniesieniem, nawet jak będę wtedy dać mojego zmarłego ojca szczegóły konta i dane kontaktowe banku tak, aby skontaktować się z bankiem bezpośrednio do transferu.
Jestem również dołączenie moich zdjęć tutaj dla Ciebie w mailu, po prostu nadzieję, że polubisz ich nawet fakt, że nie jestem jeszcze wszystko, fotogeniczny tak.
Czekam na wieści od ciebie najwcześniej, do tego czasu mają ładny dzień.
Z poważaniem,
Melvy.
Zdarzyło Wam się coś takiego