termondar napisał(a):Słońca nie widać, sam nie wiem, czy to tylko chmury, czy ten cholerny pył
I tyle by było na temat GLOBALNEGO ocieplenia.
termondar napisał(a):Słońca nie widać, sam nie wiem, czy to tylko chmury, czy ten cholerny pył
JacYamaha napisał(a):Muliness napisał(a):JacYamaha napisał(a):Muliness napisał(a):...i orzeł runie...
Ale o co chodzi
Już nie pamiętam wolę tego nie czytać nie nastraja optymistycznie ale albo Przepowiednia Fatimska albo Nostradamus ale naprawde nie wiem . Czytałam gdzieś wczoraj na onecie .
Kurcze, a ja wczoraj nowego Bridgestone'a założyłem - niepotrzebny wydatek...
Muliness napisał(a):Siedem trąb ?
sroczka66 napisał(a):fragment przepowiedni Nostradamusa:
"A znakiem pierwszym będą chmury czarne dymu gryzącego i siarki, które pokryją połowę kontynentu. I słońca widać nie będzie, i ptaki w tych chmurach wymrą wszystkie. (1)
Ziemia otworzy się od północy i ogniem pokryją się szczyty górskie.
Na naród w smutku pogrążony ogniste kule spadną w dniu, który smutek miał zakończyć. (2)I człowiek fałszywy(3), który bratem się mienił, swe zastępy rozpuści i zwierzę jak robak będzie, robak jak machina, ogień, choroba, wymiesza się"
JacYamaha napisał(a):I nastała ciemność wszechogarniająca...
sroczka66 napisał(a):"...I człowiek fałszywy, który bratem się mienił, swe zastępy rozpuści..."
sroczka66 napisał(a):Jak juz jestesmy przy przepowiedniach i takich tam...
Znalezione gdzieś w necie:
fragment przepowiedni Nostradamusa:
"A znakiem pierwszym będą chmury czarne dymu gryzącego i siarki, które pokryją połowę kontynentu. I słońca widać nie będzie, i ptaki w tych chmurach wymrą wszystkie.
Ziemia otworzy się od północy i ogniem pokryją się szczyty górskie.
Na naród w smutku pogrążony ogniste kule spadną w dniu, który smutek miał zakończyć.
I człowiek fałszywy, który bratem się mienił, swe zastępy rozpuści i zwierzę jak robak będzie, robak jak machina, ogień, choroba, wymiesza się"
Zgodnie z przepowiednią, duża grupa kobiet zajmie wojownicze stanowisko, mając na celu wywołanie podstawowych zmian w społeczeństwie.
"Kiedy Ryba ustąpi miejsca Wodnikowi i Wodnik obejmie władzę, ludzie znajdą klucz do bramy i brama zostanie otwarta".
...dworzanie nazywali Nostradamusa pijakiem, bredzącym w gorączce.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko