Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.01.2011 10:57

A jak mu się spodoba i nie zechce wracać?
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 27.01.2011 10:59

A gdzie mu będzie lepiej niz u nas? ;)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 27.01.2011 11:01

BeJur napisał(a):A gdzie mu będzie lepiej niz u nas? ;)

Gdzie? Że zacytuje - a w takim HongKongu...
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 27.01.2011 11:03

Po powrocie do Polski pobujam sie putora mieszonca a potem w maju Splite moj moja lipa mladosti,ewo wracam ty sie ja dugo mnie czekalesz :D :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 27.01.2011 11:22

Jacek S napisał(a):Gdzie? Że zacytuje - a w takim HongKongu...

Hong Kong, Bangkok ... i tak kawał Świata przejedzie ...

Pozazdrościć :lol:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 27.01.2011 11:22

Serce w pasy napisał(a):
mariusz-w napisał(a):Najgorzej, że przez tydzień w czasie naprawy będę się musiał "odpychać" innym autem ... na przykład siostry lub syna !

Daj do serwisu, który da Ci auto zastępcze i po sprawie.

Da :?: 8O

:lol: trza za to zaplatit a PZU nie jest skore do płacenia za takie fanaberie klientów :twisted:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.01.2011 11:24

Leszek Skupin napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):
mariusz-w napisał(a):Najgorzej, że przez tydzień w czasie naprawy będę się musiał "odpychać" innym autem ... na przykład siostry lub syna !

Daj do serwisu, który da Ci auto zastępcze i po sprawie.

Da :?: 8O

:lol: trza za to zaplatit a PZU nie jest skore do płacenia za takie fanaberie klientów :twisted:

No co ty Lechu? W dzisiejszych czasach przecież to jest standard!
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 27.01.2011 11:30

Serce w pasy napisał(a):No co ty Lechu? W dzisiejszych czasach przecież to jest standard!

Standardem to jest niepłacenie przez PZU odszkodowań :evil: Jak mój teść postraszył ich sądem (powodzianin) to wypłacili dużo więcej niż w pierwotnej wersji i przysłali pismo, żeby nie wszczynać postępowania odsetkowego :twisted: ale mój teść umie liczyć i wyliczył, że mu jeszcze duuuużo za MAŁO wypłacili więc i tak ich do sądu posłał :twisted:

LUDZIE NIE DAJCIE SIĘ ROBIĆ W BOLO :!: Pieniądze z odszkodowania za wystawioną f-rę z warsztatu samochodowego należą się JAK PSU BUDA :!::!::!::!::!: W CAŁOŚCI :!::!::!::!::!: :twisted:
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 27.01.2011 11:31

Wystarczy dobre assistance, mam takie, za stówkę i działa bez zarzutu ( niedawno miałem awarię i wszystko było, jak w OWU stoi napisane ).
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 27.01.2011 11:34

Tyle, że Assistance przyjedzie bo to nie PZU a "podwykonawca" PZU i to on się będzie bujał z f-rami do PZU za "zasadność udzielania pomocy" także wiesz .... oni też chcą zarobić ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.01.2011 11:36

Leszek Skupin napisał(a):LUDZIE NIE DAJCIE SIĘ ROBIĆ W BOLO :!: Pieniądze z odszkodowania za wystawioną f-rę z warsztatu samochodowego należą się JAK PSU BUDA :!::!::!::!::!: W CAŁOŚCI :!::!::!::!::!: :twisted:

Oczywiście. Chyba że odliczyłeś Vat od auta to wypłacają Ci wartość netto.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 27.01.2011 11:37

Serce w pasy napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):LUDZIE NIE DAJCIE SIĘ ROBIĆ W BOLO :!: Pieniądze z odszkodowania za wystawioną f-rę z warsztatu samochodowego należą się JAK PSU BUDA :!::!::!::!::!: W CAŁOŚCI :!::!::!::!::!: :twisted:

Oczywiście. Chyba że odliczyłeś Vat od auta to wypłacają Ci wartość netto.

Bezdura - przepraszam, że się tak wyrażam, ale to też w sądzie możesz O-BA-LIĆ ;) Ma zapłacić wartość brutto za f-rę :twisted:

Jestem obcykany, bo gadałem dłuuuugo na ten temat z prawnikiem ;)

Sytuacja dla przykładu :devil:

Odliczam od części samochodowych VAT
Daję do zrobienia serwisowi którego to g...o obchodzi a chcę to zrobić bezgotówkowo. Czyli serwis wystawia f-rę do PZU... jaką wartość wypłaci PZU :?: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.01.2011 11:43

Leszek Skupin napisał(a):Bezdura - przepraszam, że się tak wyrażam, ale to też w sądzie możesz O-BA-LIĆ ;) Ma zapłacić wartość brutto za f-rę :twisted:

Jestem obcykany, bo gadałem dłuuuugo na ten temat z prawnikiem ;)

Sytuacja dla przykładu :devil:

Odliczam od części samochodowych VAT
Daję do zrobienia serwisowi którego to g...o obchodzi a chcę to zrobić bezgotówkowo. Czyli serwis wystawia f-rę do PZU... jaką wartość wypłaci PZU :?: :lol:

Znaczy się, że co? Robią mnie w ch..ja? Muszę iść do sądu czy wystarczy złożyć reklamację w PZU?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 27.01.2011 11:44

Wy tu o jakichś samochodach, a tu naukowcy odkrywają takie ważne rzeczy 8O

:lol:
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 27.01.2011 11:45

Leszek Skupin napisał(a):Tyle, że Assistance przyjedzie bo to nie PZU a "podwykonawca" PZU i to on się będzie bujał z f-rami do PZU za "zasadność udzielania pomocy" także wiesz .... oni też chcą zarobić ;)

A co konia obchodzi, że się wóz przewrócił ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 1229
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone