Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 20.01.2011 11:56

weldon napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):Ostatnio zmieniony przez Leszek Skupin dnia 20-01-2011 11:44, w całości zmieniany 1 raz

A taki piękny kolorek miałeś przez chwilę ...
:lol:

BeJur, co się nie chwalisz?

Będziecie mieli pomnik Bolka i Lolka :lol:

:)
Reksia już mamy :)
:)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 20.01.2011 11:59

Serce w pasy napisał(a):Nie za często? Ja mam co prawda na eko groszek ale ustawienia mam 2minuty przerwy 10sek podawanie.

Wszystko zależy od prędkości obrotowej ślimaka, od wielkości odstępów między łopatkami ślimaka.... pewno każdy piec ma inaczej ;)

Ja mam mieć
10 podawania na 40 przerwy przy eko groszku
30 podawania na 10 przerwy przy pellecie
Ostatnio edytowano 20.01.2011 12:01 przez Leszek Skupin, łącznie edytowano 1 raz
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 20.01.2011 11:59

macie trochę zimy z Mrozów ;)

Obrazek
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 20.01.2011 12:04

twister07 napisał(a):a widzisz... o tym myśli się wcześniej ;) zakłąda się termę elektryczną- mała wystarczy i robi się przełacznik między ciepłą wodą z termy, a ciepłą z pieca ;p w lato idealne rozwiązanie ;)

A widzisz pomyślane jest i o tym, bo nie termę, ale łenergo łoszczędną pompę ciepła mamy zainstalowaną ale jej będziemy używać jak będzie powyżej +7*C ;) Kto mógł przewidzieć taką awaryję pieca... Awarii raczej nie da się przewidzieć bo jakby sie dało to nie byłoby awarii :lol: proste jak konstrukcja cepa :lol:
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 20.01.2011 12:42

Leszek Skupin napisał(a):
twister07 napisał(a):a widzisz... o tym myśli się wcześniej ;) zakłąda się termę elektryczną- mała wystarczy i robi się przełacznik między ciepłą wodą z termy, a ciepłą z pieca ;p w lato idealne rozwiązanie ;)

A widzisz pomyślane jest i o tym, bo nie termę, ale łenergo łoszczędną pompę ciepła mamy zainstalowaną ale jej będziemy używać jak będzie powyżej +7*C ;) Kto mógł przewidzieć taką awaryję pieca... Awarii raczej nie da się przewidzieć bo jakby sie dało to nie byłoby awarii :lol: proste jak konstrukcja cepa :lol:

Leszku mając swój dom musisz poznać zasadę nr 1 ;)

Zawsze może się zdarzyć coś nieplanowanego, należy spodziewać się wszystkiego w najmniej oczekiwanych momentach :?
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 20.01.2011 12:49

Już jeden taki moment grozy miałem jak mi pompa zaczęła pompować a przytarł się automatyczny wyłącznik ciśnieniowy.

Słyszę - woda się leje tylko skąd :?: - o matko w kotłowni 8O :!: wchodzę a tam fontanna pod ciśnieniem dobrze że woda zimna, ale przedłużacze na podłodze. Patrzę na hydrofor - wskazówka na 0 8O co jest kur.... :evil:. Ciśnienia nie ma a woda się leje. Zawory zamykam woda dalej się leje, zawory odkręcam. Zorientowałem się że wskazówka wskazuje zero ale 8O jest od drugiej strony ogranicznika na manometrze 8O o kur.... ponad 8 atmosfer a hydrofor ma atest do 6 :!: 8O. Rzucam się do wyłącznika pompy wyłączam pompę i odkręcam krany. Ciśnienie spada - żyjemy. :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 20.01.2011 12:51

twister07 napisał(a):Zawsze może się zdarzyć coś nieplanowanego, należy spodziewać się wszystkiego w najmniej oczekiwanych momentach :?

A najgorsze to te goście ...
Przyłażą, w kąty włażą, wypiją i wyjedzą wszystko i wyjechać toto nie chce :devil:
Sobie człowiek we własnej chałupie w gaciach pochodzić nie może.

Zobaczysz, niech się tylko cieplej zrobi ... :lol:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 20.01.2011 12:53

Leszek Skupin napisał(a):Już jeden taki moment grozy miałem jak mi pompa zaczęła pompować a przytarł się automatyczny wyłącznik ciśnieniowy.

Słyszę - woda się leje tylko skąd :?: - o matko w kotłowni 8O :!: wchodzę a tam fontanna pod ciśnieniem dobrze że woda zimna, ale przedłużacze na podłodze. Patrzę na hydrofor - wskazówka na 0 8O co jest kur.... :evil:. Ciśnienia nie ma a woda się leje. Zawory zamykam woda dalej się leje, zawory odkręcam. Zorientowałem się że wskazówka wskazuje zero ale 8O jest od drugiej strony ogranicznika na manometrze 8O o kur.... ponad 8 atmosfer a hydrofor ma atest do 6 :!: 8O. Rzucam się do wyłącznika pompy wyłączam pompę i odkręcam krany. Ciśnienie spada - żyjemy. :D

woow 8O toż to wychodzi na to ,że wybudowanie domu i zamieszkanie w nim to niesamowita przygoda ....wręcz EKSTREMALNA....a człowiek płaci za lot spadochronem i zero emocji ,a Ty masz za friko :lol: :wink:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 20.01.2011 13:10

hajduczek napisał(a):woow 8O toż to wychodzi na to ,że wybudowanie domu i zamieszkanie w nim to niesamowita przygoda ....wręcz EKSTREMALNA....a człowiek płaci za lot spadochronem i zero emocji ,a Ty masz za friko :lol: :wink:

ja tez chcę dom za friko, też chcę dom za friko :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 20.01.2011 13:12

hajduczek napisał(a):woow 8O toż to wychodzi na to ,że wybudowanie domu i zamieszkanie w nim to niesamowita przygoda ....wręcz EKSTREMALNA....a człowiek płaci za lot spadochronem i zero emocji ,a Ty masz za friko :lol: :wink:

Taaaaa jak ja kurde lubię takie EKSTREMALNE emocje podczas niedzielnego obiadu :lool:

P.S. Cicho cicho :D ślimak się przyczołgał :D teraz go trzeba jedynie wymienić ;) :lool: "jedynie wymienić" :lool:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 20.01.2011 13:29

weldon napisał(a):A najgorsze to te goście ...
Przyłażą, w kąty włażą, wypiją i wyjedzą wszystko i wyjechać toto nie chce :devil:
Sobie człowiek we własnej chałupie w gaciach pochodzić nie może.

Zobaczysz, niech się tylko cieplej zrobi ... :lol:

Eeee tam jak mi się goście znudzą to będę chodził bez gaci po chałupie :mrgreen: szybciej wyjadą albo....

też się porozbierają :lool:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.01.2011 13:42

Gościom się znudzi po pierwszych 6-7 latach:)

Kiedyś wymieniłem baterię w kuchni na włoską, a co będę oszczędzał, budzę się rano a tu taki dziwny syk po ścianach się rozchodzi, znam już ten syk, więc idę lokalizować wchodzę do kuchni na parter a tam basen po kostki, śrubunek pękł w nowiutkiej baterii:) Ciekawe ile się tak leje- pomyślałem? Schodzę do piwnicy a tam jeszcze większy basen:) Chyba długo się lało- odpowiedziałem sobie w duchu. Mało tego, wchodząc do piwnicy odruchowo włączyłem światło, bo ciemno, jak to w piwnicy. Jak pier.....nęło tak popaliło całą instalację elektryczną w piwnicy:) Luzik. Żyjemy
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 20.01.2011 13:50

Serce w pasy napisał(a):Gościom się znudzi po pierwszych 6-7 latach:)
....

Zależy jakie atrakcje będzie im się serwować ;)

Widzę, że powstaje tu swego rodzaju: "Z dziennika posiadacza domku" :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 20.01.2011 13:56

Serce w pasy napisał(a):Jak pier.....nęło tak popaliło całą instalację elektryczną w piwnicy:) Luzik. Żyjemy

Ten z Va Banku nie miał tyle szczęścia :(

Leszek, a ile ci ekip budowało dom i ile osób do tej budowy dołożyło?

Bo ja się zgubiłem gdzieś przy piątej - zdarzało się, że rano pracowali Polacy,
a jak wracałem, to już Rosjanie :D

A ostatni fachowiec zabrał z własnej budowy pracowników, żeby chociaż trochę forsy odzyskać :lol:

Nie wiem, ale ten właściciel firmy, który u mnie zaczynał, to chyba jeszcze siedzi :twisted:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.01.2011 14:47

A opowiadałem Wam jak mi tatuś zrobił prezent i odkręcił wodę, którą zakręciłem w październiku na zimę w garażu. Tatuś jeszcze stwierdził pod koniec października, że sobie umyje auto u mnie na podwórzu. Umył ale wody już nie zakręcił ale również nie poinformował mnie o tym. Ja zadowolony, że mam wodę zakręconą nie interesowałem się tym całą zimę.
Aż któregoś dnia wracam z nart po trzech dniach wjeżdżam na podwórze a tu tak dziwnie śnieg stopniał, ale tylko z jednej strony podwórza. Wchodzę do garażu a tu w kanale samochodowym mam basen, przelało się przez kanał i poszło na podwórze:) Jak sprawdziłem na wodomierzu to poszło do gruntu, kanalizacji i gdzie tam jeszcze zużycie wody z 9miesięcy! :) Chyba długo się lało z tej pękniętej rury.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 1212
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone