Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 20.01.2011 11:05

Serce w pasy napisał(a):... jak to możliwe że zerwało Ci ślimak, a nie zawleczkę na ślimaku?

Może to jak z granatem?

Też lepiej, żeby się zawleczka nie zerwała :lol:
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 20.01.2011 11:06

Jeszcie tylko 13 dni i wyjazd aaaa nie moge sie doczekat.Na poczontku kilka dni w Bankoku a potem Puket i biale plaże .Wyczeczka do Kamboże i odwidzanie swjontynie Ankor,jazda na slońyku po lasach deszczowich oojjj jojj bendzie fajowo.Kilka lat temu bilem w Egiptu i chczalem pojeżdicz na wielblondu ale pan wlaszczyczel wielblonda my od razu muwi o nie ja jestem za dużi na pszejaszczke penklem z szmiechu i zloszczi.Teraz slońik na pewno da rade haha :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 20.01.2011 11:07

Serce w pasy napisał(a):Lechu po pierwsze jak to możliwe że zerwało Ci ślimak, a nie zawleczkę na ślimaku?

Po drugie. W Tym piecu powinieneś mieć ruszt do palenia grawitacyjnego, ale to jest do palenia grubym węglem czyli tzw kostką.

Proponowałbym kupić jeden worek takiego węgla i będziesz sobie tam zaglądał co osiem godzin.

Ale to odpada, piwa tyle byś nie wypił:)

Po pierwsze ślimak się wypalił a następnie zawleczkę zerwało

Po drugie mam ruszt, ale nie będę worka węgla kupował jak jeden dzień miałem być bez ślimaka :lol: więc palę pelletem

Po trzecie co do piwa to ..... masz rację nie wypiłbym tyle :lool:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 20.01.2011 11:07

Ale Wy jesteście, człowiek marznie, na skrzynce siedzi, w piwoholizm może wpaść a Wy sobie żartujecie ;)
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 20.01.2011 11:10

Josko Bulic napisał(a):Jeszcie tylko 13 dni i wyjazd aaaa nie moge sie doczekat.......

Nie zapomnij zabrać aparatu :)
Już czekam na fotorelację
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 20.01.2011 11:12

Josko Bulic napisał(a):Jeszcie tylko 13 dni i wyjazd aaaa nie moge sie doczekat.Na poczontku kilka dni w Bankoku a potem Puket i biale plaże .Wyczeczka do Kamboże i odwidzanie swjontynie Ankor,jazda na slońyku po lasach deszczowich oojjj jojj bendzie fajowo.Kilka lat temu bilem w Egiptu i chczalem pojeżdicz na wielblondu ale pan wlaszczyczel wielblonda my od razu muwi o nie ja jestem za dużi na pszejaszczke penklem z szmiechu i zloszczi.Teraz slońik na pewno da rade haha :D

wyjazd super, powrót gorszy ;)
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 20.01.2011 11:13

Leszek to człowiek pracujący jest :) bo wy lenie to byście napalili w kominku i skorzystali z rozprowadzenia ciepla po domu ;) a piwo byście pili patrząc na ogień i uzupełniając płyny- bo to jest baaardzo wskazane jak jest gorąco ;)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 20.01.2011 11:14

BeJur napisał(a):Ale Wy jesteście, człowiek marznie, na skrzynce siedzi, w piwoholizm może wpaść a Wy sobie żartujecie ;)

Faktycznie, okropna ta skrzynka ... :?

Weź sobie jakiś stołek.

:lol:
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 20.01.2011 11:14

Leszek Skupin napisał(a):Po pierwsze ślimak się wypalił a następnie zawleczkę zerwało

Po drugie mam ruszt, ale nie będę worka węgla kupował jak jeden dzień miałem być bez ślimaka :lol: więc palę pelletem

Leszku, a jaka jest przyczyna, że ten ślimak tak szybko się wypalił ?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.01.2011 11:19

weldon napisał(a):Pamiętam, jak mi kumpel opowiadał, co i czym te Tajki potrafią zrobić ... 8O

- Potrafię takie rzeczy, że nie uwierzysz.
- Ja już jestem niewierzący...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 20.01.2011 11:27

Jacek S napisał(a):
weldon napisał(a):Pamiętam, jak mi kumpel opowiadał, co i czym te Tajki potrafią zrobić ... 8O

- Potrafię takie rzeczy, że nie uwierzysz.
- Ja już jestem niewierzący...

Student wraca z wakacji i mówi do kolegi:
- Szkoda, że nie widziałeś - jechałem na słoniu, a koło mnie dwa lwy...
- I co było dalej? Co było dalej?
- Musiałem zejść z karuzeli...
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 20.01.2011 11:35

twister07 napisał(a):Leszek to człowiek pracujący jest :) bo wy lenie to byście napalili w kominku i skorzystali z rozprowadzenia ciepla po domu ;) a piwo byście pili patrząc na ogień i uzupełniając płyny- bo to jest baaardzo wskazane jak jest gorąco ;)

Najgorsze jest to, że rozprowadzenie ciepła mam z kominka, ale ......... jeszcze nie podpięte :(, poza tym co z ciepłą wodą :?: :lol:
weldon napisał(a):
BeJur napisał(a):Ale Wy jesteście, człowiek marznie, na skrzynce siedzi, w piwoholizm może wpaść a Wy sobie żartujecie ;)

Faktycznie, okropna ta skrzynka ... :?

Weź sobie jakiś stołek.

Jest to jakaś myśl :D :idea: bo o skrzynkę z piwem będę mógł oprzeć nogi :lol:
Arek napisał(a):Leszku, a jaka jest przyczyna, że ten ślimak tak szybko się wypalił ?

Złe ustawienia pieca: 10s podawanie 30 przerwa zamiast 30 podawanie 10 przerwy :oops: Nic to nauka kosztuje ;)
Ostatnio edytowano 20.01.2011 11:44 przez Leszek Skupin, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.01.2011 11:42

Nie za często? Ja mam co prawda na eko groszek ale ustawienia mam 2minuty przerwy 10sek podawanie.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 20.01.2011 11:47

Leszek Skupin napisał(a):Ostatnio zmieniony przez Leszek Skupin dnia 20-01-2011 11:44, w całości zmieniany 1 raz

A taki piękny kolorek miałeś przez chwilę ...

BeJur, co się nie chwalisz?

Będziecie mieli pomnik Bolka i Lolka :lol:
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 20.01.2011 11:51

Leszek Skupin napisał(a):Najgorsze jest to, że rozprowadzenie ciepła mam z kominka, ale ......... jeszcze nie podpięte :(, poza tym co z ciepłą wodą :?: :lol:

a widzisz... o tym myśli się wcześniej ;) zakłąda się termę elektryczną- mała wystarczy i robi się przełacznik między ciepłą wodą z termy, a ciepłą z pieca ;p w lato idealne rozwiązanie ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 1211
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone