Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jarecky9
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarecky9 » 30.12.2010 13:41

Dzień dobry się -staropolskim obyczajem chciałem się przywitać jako nowy na forum Cro , ale plany urlopowe poukładane w biało-czerwoną szachownicę :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 30.12.2010 14:16

jarecky9 napisał(a):Dzień dobry się -staropolskim obyczajem chciałem się przywitać jako nowy na forum Cro , ale plany urlopowe poukładane w biało-czerwoną szachownicę :D

Witamy

:wink:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 30.12.2010 17:36

Dzien dobry :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 30.12.2010 20:23

Serbowie mi się próbują narazić :evil:

Chyba ich przestanę lubić ...
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 30.12.2010 21:03

Dzień dobry!
weldon napisał(a):A przy okazji - nic się nie chwalicie - co fajnego dostaliście pod choinkę
(zauważcie, że napisałem "pod choinkę", a nie "od Świętego Mikołaja" :lol: )

My dostaliśmy przepiękny album z naszymi zdjęciami na przestrzeni ostatnich dwudziestu lat.

Chyba domyślam się kto był siłą sprawcza tego prezentu. :wink:

Bardzo fajny pomysł na prezent i trzeba docenić, że pracochłonny! - brawa dla Mikołajki! :wink:

A ja dostałam ręcznie przepięknie malowaną bombkę na choinkę, na której już przez rodzinną Mikołajkę był zrobiony napis Wesołych Świąt dla Asi :D
Ale dostałam też książkę "Polska kuchnia regionalna" i np. Weldon jest przepis na sztufadę wołową 8O na spirytusie :wink: - znasz? ponoć to się u Was robi? :lol:
A co z tymi Serbami nie tak? 8O - w kuchni siedzę i piekę na Sylwka i nic nie wiem co się dzieje :lol:

A tak w ogóle to witamy jarecky9! :D
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 30.12.2010 21:16

a ja od córci dostałam sliczny srebrny naszyjnik i pióro wieczne takie wypasione :D .....potrafi słuchać :D bo gdzieś tam kiedyś o tych rzeczach wspominałam :D

a obecnie dzieciątko chore niesamowicie się nudzi i wzięła się za malowanie.....od dwóch dni jak wracam z pracy to czeka na mnie obraz 8) :D

Obrazek
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 30.12.2010 21:22

Sztu ... CO? Pierwsze słyszę, ale wiesz, że ja to flaki z pulpetamy, śledzika i meduze z lornetkom rozpoznam, a z innymi to musisz do Maćka, albo Grześka uderzać :lol:

A Serbom się uwidziało, że oni, psiejuchu, "przez zasiedzenie" sobie jeden warszawski pałacyk do swojego terytorium podłączą lebiegi jedne :evil:

Myślą łachmyty jedne, że im damy Kosowo z Warszawy zrobić.

Piękny ten obraz.
Z tego co pamiętam, to oprócz majsterkowania w mieszkaniu i układaniu klepek i glazury, mamusia tez smykałkę w ręncach posiada i też landszafciki takie uskuteczniała?
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 30.12.2010 21:48

Wiola - przekaż córce, że obrazek cudny! :D - wygląda jak witraż aż szkoda, że nie na szkle malowane... - i życzenia szybkiego powrotu do zdrowia dla Marty!!!

A ja chyba tą sztufadę zrobię :lol: tylko muszę jakąś ładną wołowinę dorwać...- doczytałam jeszcze, że obrócz spirytusu jeszcze szklana wytrawnego wina - niezłe :lol: :lol: :lol: - nic nie piszą czy dziecku można też tą potrawę dać :lol: Na razie walczę z kopcem kreta, ale takim własnej roboty a nie z pudełka - pierwszy raz robię i ciekawa jestem czy smakowo będzie podobne... - ale próba będzie jutro :D

A co do Serbów - to co, jak zasiedzieli to ich... :oczko_usmiech: - a co szykujesz jakąś manifestację przed pałacykiem? :wink: - w sumie tam u Was to jedna mniej czy więcej różnicy nie robi :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 30.12.2010 21:54

Joanka23 napisał(a):Na razie walczę z kopcem kreta ...

Ja walczę z Żubróweczką, ale właśnie na tym polegają te różnice między nami :lol:

Idę spać, bo jutro znów od piątej na nogach :(
Ciekawe, czy Dudka jutro też wyrwie tak bladym świtem?

Jeszcze psa kliknę i ...

Dobranoc :papa:
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 30.12.2010 22:06

A to śpij szybko :wink: dobranoc! :papa:

Ja jutro urlop, :D a w sobotę może na narty skoczymy... /jak się zbierzemy :lol: / - w Nowy Rok to powinny byc pustki na stoku... :wink:

PS
Tak coś czułam, że się do tego kopca przyczepisz :lol: - ha! jak wyjdzie to Wam tu pojutrze zdjęcie wrzucę :coool:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 31.12.2010 06:28

Dzień dobry.

Wspaniałej zabawy wszystkim dzisiaj życzę :!:

Obrazek

A jutro dużo...mocy :!: :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 31.12.2010 07:06

U nas też była propozycja jakiś czas temu, żeby kopiec sypać,
ale to z innym zwierzem niż kret było związane ... :wink:

Dzień dobry

Anakin, jak my tak od ... 6.30 8O zaczniemy, to my nie do północy,
ale nawet do południa nie wydolimy :lol:

No chyba, żeby się kimnąć ździebko i wieczorkiem abarot w tany polecieć :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.12.2010 07:28

....boście nie tym trunkiem zaczęli..tym co anakin pokazał to się chyba kończy... :wink: ...witam..również szampańskiej zabawy życzę :papa:
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 31.12.2010 07:29

Dzień dobry

-7, leci z nieba biały puszek.
Ale luz na ulicach, chciałoby się tak na co dzień :)
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 31.12.2010 07:35

Dzień dobry !

Pada deszcz ... troszkę śnieg.

Wszystko zamarza natychmiast.
Musiałem stawać w czasie jazdy i "kryształ" z szyby likwidować odmrażaczem.

Na szczęście puściutko, ale na drodze tragicznie ślisko.

Dojechałem !
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 1165
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone