Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrf
Weteran
Avatar użytkownika
Posty: 18704
Dołączył(a): 26.07.2009

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 18.12.2010 19:13

Dobry wieczór.
weldon
Legenda
Avatar użytkownika
Posty: 39917
Dołączył(a): 08.07.2009

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 18.12.2010 19:55

Cześć Piotrze :D

Jolka! jeszcze 10 minut, a to już tak wygląda

Obrazek

Zapachy takie, że dziewczyny powiedziały, że mają gdzieś to,
że to się je na zimno, i stoją obok piekarnika z widelcami.

Jeszcze nie wiedzą, że ja to na ostro, w jakiejś tajskiej przyprawie robiłem :devil:

Coś z ilością przesadziłem, ale wiesz, że ja nie jestem dobry w te klocki - wyszły mi dwie strucle.

Dokumentację robię, to może opiszę, jak mi co wyjdzie :lol:
hajduczek
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 3657
Dołączył(a): 23.08.2009

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 18.12.2010 20:06

Jolanda napisał(a):Odkryłam nowe przepisy ,
pyszota, palce lizac :D
jak się domyślacie :wink: ciasto francuskie w głównej roli :lol:


1.Kurczak w cieście francuskim.

Składniki dla 2 osób
piers z kurczaka, 2 połówki
ser wędzony, 4 plastry
ciasto francuskie, 1 rolka
pieczarki,
boczek, 2 plastry


Opis przygotowania
czas przygotowania: do 45 min
1. Pierś rozcinamy delikatnie, tworząc coś w rodzaju kieszonki, przyprawić, posypać oregano. Nałożyć do tej kieszonki podsmażone pieczarki (ok. jednej łyżki) przykryć z powrotem płatem mięsa. Na wierzch położyć boczek (grubszy plaster) i 2 plastry sera wędzonego)

2. rozwinąć ciasto, rozciąć na dwa prostokąty na środku każdego ułożyć mięso. Brzegi ciasta ponacinać w poziome paski ok 2-3 cm grubości. Rozpocząć "bandażowanie". Pasek z prawej, pasek z lewej , pasek z prawej itd

3. piec w piekarniku 200 st. C, 30 min. Wierzch ciasta posmarować jajkiem.

Podawać z sałatą z pomidorami..Obrazek








ciekawe jakby ryba (filet smakowała w takiej opcji?....Jolka masz jakies fajne pomysły na rybę?(a ten ser wędzony to biały czy żólty ,bo na zdjęciu wygląda na inny niż zółty)
weldon
Legenda
Avatar użytkownika
Posty: 39917
Dołączył(a): 08.07.2009

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 18.12.2010 20:13

A to miał być wędzony???? 8O

No nic, w każdym razie dementuje pogłoskę, że trzeba czekać, aż ostygnie.
Wciągnęliśmy na gorąco :lol: i nie wiem, skąd mi się wzięło, że to się je na zimno.
Pewnie taki złośliwy jestem i tak wymyśliłem, żeby dziewuchy zdenerwować ;)

Jolka, dzięki, dzięki , dzięki Tobie przygotowałem dziś kolację i nie zdemolowałem kuchni za bardzo :D
Jolanda
Cromaniak
Posty: 3553
Dołączył(a): 11.10.2009

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 18.12.2010 21:39

weldon napisał(a):A to miał być wędzony???? 8O

No nic, w każdym razie dementuje pogłoskę, że trzeba czekać, aż ostygnie.
Wciągnęliśmy na gorąco :lol: i nie wiem, skąd mi się wzięło, że to się je na zimno.
Pewnie taki złośliwy jestem i tak wymyśliłem, żeby dziewuchy zdenerwować ;)

Jolka, dzięki, dzięki , dzięki Tobie przygotowałem dziś kolację i nie zdemolowałem kuchni za bardzo :D


Miło mi i cieszy mnie :D ...
że mogłam się przyczynic :wink:

Piotrek ,jesteś WIELKI 8O aż dwie :lol:
Na gorąco też dobre :D

No,no,no aż do mnie zapachy dochodziły :D (tylko uwaga na kilogramy :wink: )Ciesze się że smakowało :D
szybko, czysto i smacznie
a o to chyba chodziło :wink: :lol:

Wiolu :D ,rybke też można w podobny sposób zrobic ,
a co do sera, jaki masz pod ręką ...nie musi koniecznie byc wędzony ale wzmacnia walory smakowe,
ja jakiś oscypek miałam to go zużyłam :D
jak co ,to tu jest tego mnogo
http://www.fajneprzepisy.pl/szukaj=ciasto_francuskie
Cześc Piotrf :D dawno cię tu nie było :cry:
Ostatnio edytowano 18.12.2010 21:46 przez Jolanda, łącznie edytowano 1 raz
hajduczek
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 3657
Dołączył(a): 23.08.2009

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 18.12.2010 21:42



zapisałam sobie tę stronę w ulubionych...choc teraz kombinuję z róznościami z grilla kompaktowego 8) :D
piotrf
Weteran
Avatar użytkownika
Posty: 18704
Dołączył(a): 26.07.2009

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 18.12.2010 21:43

weldon napisał(a):Jolka! jeszcze 10 minut, a to już tak wygląda

Obrazek


Dokumentację robię, to może opiszę, jak mi co wyjdzie :lol:



Wielki szacun Piotrze :)

Nigdy mi się nie udało :oops:
Jolanda
Cromaniak
Posty: 3553
Dołączył(a): 11.10.2009

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 18.12.2010 21:50

piotrf napisał(a):



Nigdy mi się nie udało :oops:

Cześc Piotrf :D

zapoznaj się z instrukcją :wink:
i też ci się uda ,bo to ...
łatwe szybkie i przyjemne
zaskoczysz swoje dziewczyny :D

Wiolka, też mam w ulubionych
testuj tego grila :D
jak co to może się skuszę :wink:
weldon
Legenda
Avatar użytkownika
Posty: 39917
Dołączył(a): 08.07.2009

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 18.12.2010 21:56

Wyglądało (przed zjedzeniem :D) tak:

Obrazek

Obrazek

Co do oponki, to we trojkę zjedliśmy jedno, reszta na jutro :lol:

A najlepsze to to, że na mnie małżonka nie krzyczała, że jej kuchnię zdemolowałem.

Coś tam się zaczynam przy was uczyć :mrgreen:
piotrf
Weteran
Avatar użytkownika
Posty: 18704
Dołączył(a): 26.07.2009

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 18.12.2010 22:01

[quote="Jolanda"]
zapoznaj się z instrukcją :wink:
[quote]

Lepiej na gorąco :D

Prawie mi się udało , a "prawie" . . .

W smaku b.fajne :) tylko walory wzrokowe :roll:
Jolanda
Cromaniak
Posty: 3553
Dołączył(a): 11.10.2009

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 18.12.2010 22:07

piotrf napisał(a):
Jolanda napisał(a):
zapoznaj się z instrukcją :wink:

Lepiej na gorąco :D

Prawie mi się udało , a "prawie" . . .

W smaku b.fajne :) tylko walory wzrokowe :roll:
Piotr :D
no to.....znaczy się :lol:
zamykasz oczy :wink:
i mniam,mniam :oczko_usmiech:

Piotrek :D(weldon) poniekąd wszyscy " czegoś "
się uczymy :oczko_usmiech:
piotrf
Weteran
Avatar użytkownika
Posty: 18704
Dołączył(a): 26.07.2009

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 18.12.2010 22:11

Jolanda napisał(a): poniekąd wszyscy " czegoś "
się uczymy :oczko_usmiech:


. . . od urodzenia - do smierci :)

a jedna z tych nauk - Agnieszka robi to lepiej :wink:
Jolanda
Cromaniak
Posty: 3553
Dołączył(a): 11.10.2009

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 18.12.2010 22:15

piotrf napisał(a):
Jolanda napisał(a): poniekąd wszyscy " czegoś "
się uczymy :oczko_usmiech:


. . . od urodzenia - do smierci :)

a jedna z tych nauk - Agnieszka robi to lepiej :wink:
ee tam ,tobie też by sie udało :D
Piotrek, więcej wiary w siebie :wink:
8O kto powiedział że tylko kobieta to lepiej robi :lol:

:wink:
wszak najlepsi kucharze to.................
PANOWIE :mrgreen:
weldon
Legenda
Avatar użytkownika
Posty: 39917
Dołączył(a): 08.07.2009

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 18.12.2010 22:20

Jolanda napisał(a): wszak najlepsi kucharze to.................
PANOWIE :mrgreen:

Myślisz, że Maciek i Grzesiek ... to FACECI?? 8O






:lool:

Piotrek, ja jestem noga w kuchni taka, że jak jestem sam,
to gotuję jajka i parówki na zmianę z żarciem z puszki.

Natomiast, od jakiegoś czasu - próbuję.

Fakt, że nie rozróżniam tych dziadowskich mies, ani ryb,
ale kurczak da się jakoś obrobić.

W każdym razie - trudno go schlastać.
Dziś, podobno, nawet mi wyszło :lol:
piotrf
Weteran
Avatar użytkownika
Posty: 18704
Dołączył(a): 26.07.2009

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 18.12.2010 22:22

Gdyby moje produkcje kulinarne wygladały tak jak Piotra (weldon) , pewnie robiłbym to czasem :wink:

Prawda jest taka - w kuchni jestem troszke :wink: jak słonik w składzie porcelany
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko



cron
Dzień dobry - strona 1142
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone