Jolanda napisał(a):Odkryłam nowe przepisy ,
pyszota, palce lizac
jak się domyślacie ciasto francuskie w głównej roli
1.Kurczak w cieście francuskim.
Składniki dla 2 osób
piers z kurczaka, 2 połówki
ser wędzony, 4 plastry
ciasto francuskie, 1 rolka
pieczarki,
boczek, 2 plastry
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 45 min
1. Pierś rozcinamy delikatnie, tworząc coś w rodzaju kieszonki, przyprawić, posypać oregano. Nałożyć do tej kieszonki podsmażone pieczarki (ok. jednej łyżki) przykryć z powrotem płatem mięsa. Na wierzch położyć boczek (grubszy plaster) i 2 plastry sera wędzonego)
2. rozwinąć ciasto, rozciąć na dwa prostokąty na środku każdego ułożyć mięso. Brzegi ciasta ponacinać w poziome paski ok 2-3 cm grubości. Rozpocząć "bandażowanie". Pasek z prawej, pasek z lewej , pasek z prawej itd
3. piec w piekarniku 200 st. C, 30 min. Wierzch ciasta posmarować jajkiem.
Podawać z sałatą z pomidorami..
weldon napisał(a):A to miał być wędzony????
No nic, w każdym razie dementuje pogłoskę, że trzeba czekać, aż ostygnie.
Wciągnęliśmy na gorąco i nie wiem, skąd mi się wzięło, że to się je na zimno.
Pewnie taki złośliwy jestem i tak wymyśliłem, żeby dziewuchy zdenerwować
Jolka, dzięki, dzięki , dzięki Tobie przygotowałem dziś kolację i nie zdemolowałem kuchni za bardzo
Jolanda napisał(a):http://www.fajneprzepisy.pl/szukaj=ciasto_francuskie
:
Piotrpiotrf napisał(a):Jolanda napisał(a):
zapoznaj się z instrukcją
Lepiej na gorąco
Prawie mi się udało , a "prawie" . . .
W smaku b.fajne tylko walory wzrokowe
ee tam ,tobie też by sie udałopiotrf napisał(a):Jolanda napisał(a): poniekąd wszyscy " czegoś "
się uczymy
. . . od urodzenia - do smierci
a jedna z tych nauk - Agnieszka robi to lepiej
Jolanda napisał(a): wszak najlepsi kucharze to.................
PANOWIE
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko