Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 25.07.2010 09:43

weldon napisał(a):Ale i tak, z tego co piszesz, to Marta nie jest zbytnio absorbująca.

Marta jest jak na swoje prawie 12 lat bardzo samodzielna....niestety życie ją do tego zmusiło i mój wybór bycia singlem :? ......już zresztą parę razy pisałam...że potrafi zając się babcią.....coś sobie ugotować (a jest tego coraz więcej ....ostatnio doszły parówki w cieście francuskim....sernik...babeczki....kluski lane....tosty francuskie) :D .....jednak to tylko nadal dziecko i niech będzie nim jak najdłużej....dlatego staram się jak mogę jej to umożliwić :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.07.2010 10:07

Pisałaś, pisałaś ...
Zawsze ją podziwiam.

Erratę mam do wczorajszej gawędy.
Specjalnie zrobiłem dwa zdjęcia pawilonów, znajdujących się po bokach pałacu,
żeby pokazać jak było

Obrazek

a jak jest już

Obrazek

a będzie ...? :)
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 25.07.2010 10:16

weldon napisał(a):a będzie ...? :)

To się okaże za czas jakiś :wink:

Dzień dobry dla wszystkich :D
Nie dajmy się złej aurze 8) :D
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 25.07.2010 10:18

no to dziecię wstało :D ...powitało mnie rundką reslingu 8O :lol: ....i decyzja zapadła......po południu kupujemy pizze (zamiast obiadu :D ...no to jedno mi odchodzi ,tylko obiad dla mamy zrobię)i jedziemy dla odmiany :lol: ..na konie..........po drodze kupimy kilka kg. marchwi i heja :wink: ....w sumie to chyba lepsze to ,niż zeszłoroczna ,wakacyjna obsesja wyjazdów na Maltę poznanską...
-bliżej...
-chłodniej ,bo wiecej cienia
- mniej ludzi
--taniej ,bo za darmo :wink:
-milej ,bo przy koniach :D
alurka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) alurka » 25.07.2010 11:00

Weldon- wow 8O

Jadę na kurki! do lasów mazurskich:))) podobno zatrzęsienie.
Rodzinne strony Zakontraktowanego:)

Miłego dnia:)
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 25.07.2010 11:25

alurka napisał(a):Weldon- wow 8O

Jadę na kurki! do lasów mazurskich:))) podobno zatrzęsienie.
Rodzinne strony Zakontraktowanego:)

Miłego dnia:)

Dzięki za pomysł na popołudnie - też sprawdzę , jak się ma sprawa z kurkami w Bieszczadach :D W lasy mazurskie trochę daleko :wink:

Również miłego życzę
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 25.07.2010 12:32

Dzień dobry,

Tak wstępnie już ten Płock oglądnęłam i widzę, że pomnik Broniewskiego jest, ale nie mogę domu namierzyć (jest na tych zdjęciach czy nie :? )

A riksze widziałeś jakieś, czy już ich nie ma? :)

Wiola - 8O pełna podziwu jestem dla Twojej córeczki... aż jak to przeczytałam to zagoniłam mojego do pomocy przy obiedzie :wink: :lol:

Alurka, Piotrf - udanego grzybobrania :D
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 25.07.2010 14:13

Joanka23 napisał(a):Dzień dobry,

Tak wstępnie już ten Płock oglądnęłam i widzę, że pomnik Broniewskiego jest, ale nie mogę domu namierzyć (jest na tych zdjęciach czy nie :? )

A riksze widziałeś jakieś, czy już ich nie ma? :)

Wiola - 8O pełna podziwu jestem dla Twojej córeczki... aż jak to przeczytałam to zagoniłam mojego do pomocy przy obiedzie :wink: :lol:

Alurka, Piotrf - udanego grzybobrania :D

Asiu :D to nie do końca tak pięknie jak wygląda :lol: ......owszem Marta jest samodzielna ...ale kiedy już musi :wink: ....ogólnie to typowy leń i wykorzystywacz :lol: ...zanim coś zrobi to najpierw 10 razu usłyszę "mama zrób...daj..idź ...itd"....dopiero kategoryczne odmowy z mojej strony zmuszają ja do działania :D .......no i kiedy jestem w pracy to wtedy sobie radzi :D ....ale jeśli chodzi o sprzątanie np. to "Boże broń"....ale ogólnie i tak ją podziwiam niejednokrotnie 8)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.07.2010 15:23

Dobry...
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 25.07.2010 18:05

Jacek S napisał(a):Dobry...

Dobry,dobry :D
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 25.07.2010 18:45

weldon :D ...lepiej powiedz gdzie nie byłeś..będzie krócej .. :wink:
twisterku :D jes,jes....wakacje :lol:
hajduczku
miałam roczek,kiedy mój tata zginął w kopalni...mama została sama.. podobnie jak ty z wyboru...a ja musiałam szybko dorosnąc bardzo szybko :roll: ale.... czego Jolka sie nauczyła .. :D to Jola potrafi :wink: ......odskocznią dla mnie .. były kolonie ,harcerstwo ,sport i kólka zainteresowań :D .. sama nie wiem jak ja to wszystko potrafiłam pogodzic... :lol:

A wczoraj :roll: miało byc tak pięknie tatralandia....a skończyło się na tym że zaraz za Tychami musieliśmy zawrócic :? poszła nam szyba ... w samochodzie :cry: efekt wandalizmu :evil:

Dobry.... :?
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 25.07.2010 18:52

Jolanda napisał(a):weldon :D ...lepiej powiedz gdzie nie byłeś..będzie krócej .. :wink:
twisterku :D jes,jes....wakacje :lol:
hajduczku
miałam roczek,kiedy mój tata zginął w kopalni...mama została sama.. podobnie jak ty z wyboru...a ja musiałam szybko dorosnąc bardzo szybko :roll: ale.... czego Jolka sie nauczyła .. :D to Jola potrafi :wink: ......odskocznią dla mnie .. były kolonie ,harcerstwo ,sport i kólka zainteresowań :D .. sama nie wiem jak ja to wszystko potrafiłam pogodzic... :lol:

A wczoraj :roll: miało byc tak pięknie tatralandia....a skończyło się na tym że zaraz za Tychami musieliśmy zawrócic :? poszła nam szyba ... w samochodzie :cry: efekt wandalizmu :evil:

Dobry.... :?

cześć Jola ....dopiero dziś zobaczyłam ,że to Ty potwierdziłaś nr.na GG....Marta musiąła odczytać Twoją wiadomość i zapomniała mi przekazać :?

a w kwestii co czego się nauczy to jej nie zginie to się całkowicie zgadzam......będzie jej łatwiej w życiu :D
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 25.07.2010 18:57

Hej :D Viola... ważne są również łokcie... :lol:
:wink:
a co do numeru to chyba mój... :wink: się odzywał... :D

Piotr, a tak na poważnie tu byłeś :?:
...Zamek Bojnice - Słowacja
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.07.2010 19:20

Życie stawia przede mne kolejne wyzwania.

Dziecko mnie zostawiło sam na sam z jakąś padliną.
Podobno to kurczak.
Jadę na instrukcjach telefonicznych ... 8O

A teraz, póki pamiętam - riksze widziałem w Łodzi i w Warszawie,
dom Broniewskiego chyba nie był ...
Jakiś inny facet siedział sobie na ławeczce przed swoim domem na Starym Rynku. Ja tam byłe 3 godziny i niespecjalnie znam miasto, więc tak Wzgórze Tumskie sobie obleciałem tylko.
Nie znalazłem Tumskiej, nie zajrzałem do Muzeum Diecezjalnego, ani Mazowieckiego.
Kościół farny był w remoncie ...
A ja, tak naprawdę, to mało co widziałem, nawet Warszawę mam zaliczoną po łebkach, a co dopiero Polskę.
Zresztą, tyle się zmieniło ...

A dziś sobie zrobiłem prezent i, jak oglądałem redutę PWPW, uratowałem życie takiej chorągiewce z kotwicą.

Ot taki mały wkład w rocznicę ...

Musze sobie tak zorganizować czas, żeby dać rade pójść na koncert Cichej 30 lipca w Parku Wolności.
W końcu wypadałoby ...

A jeżeli to pytanie o Bojnice to do mnie - to na pewno tam nie byłem.
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 25.07.2010 19:29

jak chcesz instrukcji waćpan to pisz...pomożemy...zabłyśniesz :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 743
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone