Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 22.07.2010 16:14

Muliness napisał(a):. Już mi kilka razy powiedzial że on nie jest od dźwigania paczek:)
to jakis niedzisiejszy jest :lol: 8O przecież w dzisiejszych czasach dzięki zakupom internetowym praca poczty polega głównie na dostarczaniu paczek.....listy już przecież mało kto pisze....ewentualnie jeszcze pocztówki
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 22.07.2010 16:20

Kiedys mi to tłumaczył bo byłam lekko oburzona Płacę ciężkie pieniądze za te przesyłki;)
Sprawa wygląda następująco
Paczki i listy przychodzą na jedna wielką pocztę kolejową . Przesyłki nadane jako list idą na najblizszą pocztę adresata :)a paczki zostają na tej kolejowej :)
Paczkowy ma samochód i przesyłki nadane jako paczka rozwozi samochodem a przesyłki nadane jako list dxwiga listonosz;)
Wiec się pytam listonosza skad ja mam wiedzieć jak sprzedawca nada towar jako list czy jako paczkę? Kto te listy wielkości szafy przyjmuje Ja płacę za przesyłke i moze nawet przylecieć balonem jest mi obojętne kto to nosi:)
Koleś mnie jednak nie rozumie , ze ja nie mam wpływu na to czy to list czy to paczka i generalnie przed Bożym Narodzeniem wysłuchuje :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.07.2010 16:20

Może listonosz jest na urlopie?

Wróci, to wszystko dostaniecie :devil:

Ja mam robotę zaraz koło poczty i w końcu się dogadałem z listonoszem, żeby,
zamiast: on dyma do mojego domu, zostawia kartkę "... byłem o 11.00, Nikogo nie zastałem 8O ...", wraca na pocztę,
ja jadę do domu, dymam na pocztę, "listonosz jeszcze nie wrócił z obchodu...",
znowu dymam ...
to on, po prostu, przychodził do mnie do firmy.

Jak to się zacina - to znaczy, że zmiennik za niego chodzi :evil:
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 22.07.2010 16:22

alurka napisał(a):
Mamy tego samego listonosza? Obrazek

:D :D :D też masz takiego:) No to mi lżej myslałam że ten mój ma takie widzimisie;)
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 22.07.2010 16:27

weldon napisał(a):
Jak to się zacina - to znaczy, że zmiennik za niego chodzi :evil:
:lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: u mnie zacięłoby sie przed startem;)
Generalnie aż tak nie narzekam wierze , że ma dosć ale no to chyba sama poczta musi pomyślec nad wewnętrzną organizacją przyjmowania i wydawania listów i paczek :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.07.2010 16:30

Ty nie wymagaj za dużo od Poczty Polskiej.

Oni teraz maja na głowie ważniejsze rzeczy, niż wasze paczki ... :lol:
alurka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) alurka » 22.07.2010 16:47

U mnie działa to tak-listonosz bez wąsów-paczki nie ma i opcja jak Weldon.
Listonosz z wąsami-paczka jest :lol:
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 22.07.2010 16:50

:D :D To temu bez wąsów powiedz , ze płacisz za dostarczenie przesyłki do domu ;) Zacznie Ci przynosić co trzecią hehehehhehe
Lepszy rydz niż nic :D :D :D
Ostatnio edytowano 22.07.2010 16:53 przez Muliness, łącznie edytowano 1 raz
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 22.07.2010 16:52

weldon napisał(a):Ty nie wymagaj za dużo od Poczty Polskiej.

Oni teraz maja na głowie ważniejsze rzeczy, niż wasze paczki ... :lol:

YYYYYYYYYYYYY to chyba żart :D :D :D :D :D :D :D :D :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.07.2010 16:56

To jest żart :lol:

Mam dość.

Idę do domu :evil:
alurka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) alurka » 22.07.2010 17:07

Tylko zamówienie nowych ubrań kosztuje ponad 35 mln zł. Przerobienie jednej placówki to według specjalisty z branży minimum 50 tys. zł. (8 tys. poczt to 400 mln zł). Nowe logo i barwy trzeba nanieść na 4,5 tys. samochodów i 50 tys. skrzynek pocztowych.

Poczta porywa się na zmiany, będąc w trudnej sytuacji finansowej, bo od dwóch lat tnie koszty i zwalnia ludzi. Od marca do października spółkę ma opuścić 1,1 tys. osób, a 3,5 tys. otrzyma wypowiedzenie warunków pracy.

Jeeezuuu:((((((((
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 22.07.2010 17:12

No można pogratulować głupoty :)
Dla klienta zmiana tła z granatowego na czerwone to znacząca zmiana;) :D :D :D :D :D
Poprawienie jakości usług;)
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 22.07.2010 17:24

Muliness napisał(a):Kiedys mi to tłumaczył bo byłam lekko oburzona Płacę ciężkie pieniądze za te przesyłki;)
Sprawa wygląda następująco
Paczki i listy przychodzą na jedna wielką pocztę kolejową . Przesyłki nadane jako list idą na najblizszą pocztę adresata :)a paczki zostają na tej kolejowej :)
Paczkowy ma samochód i przesyłki nadane jako paczka rozwozi samochodem a przesyłki nadane jako list dxwiga listonosz;)
Wiec się pytam listonosza skad ja mam wiedzieć jak sprzedawca nada towar jako list czy jako paczkę? Kto te listy wielkości szafy przyjmuje Ja płacę za przesyłke i moze nawet przylecieć balonem jest mi obojętne kto to nosi:)
Koleś mnie jednak nie rozumie , ze ja nie mam wpływu na to czy to list czy to paczka i generalnie przed Bożym Narodzeniem wysłuchuje :)

i się z Tobą całkowicie zgadzam 8) .....skoro przyjmują duże paczki jako listy polecone.....to powinni jakoś zorganizowac ich dostarczenie....coś bardziej nowoczesnego niż "plecy listonosza".....a zawsze jest jeszcze opcja avizo...może bardziej kłopotliwa dla odbiorcy....ale jednak
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 22.07.2010 17:31

Muliness napisał(a):No można pogratulować głupoty :)
Dla klienta zmiana tła z granatowego na czerwone to znacząca zmiana;) :D :D :D :D :D
Poprawienie jakości usług;)

za te pieniądze zatrudnili by więcej listonoszy .....i paczki juz byśmy miały :wink: :wink: alllle w sumie to listonosze na czerwono będą
-albo bardziej sexsi
-albo będą działali na klientów jak czerwona płachta na byka :twisted: (a na pewno na psy :wink: )
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 22.07.2010 17:45

hajduczek napisał(a):-albo bardziej sexsi
-albo będą działali na klientów jak czerwona płachta na byka :twisted: (a na pewno na psy :wink: )

Mojemu listonoszowi napewno będzie ładniej w czerwonym wysoki brunecik:) :D :D :D :D
Pies mój nie umie szczekać więc przynajmniej do mnie może przynosić paczki bez obaw ale Twój misio to nie wiem budzi respekt samymi gabarytami:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 731
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone