Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dziękuje forum

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
irmina1
Plażowicz
Dziękuje forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) irmina1 » 12.09.2006 00:07

Dzięki za wszelką pomoc udzieloną mi przed wyjazdem do cro. Piękne miejsce, mogę śmiało polecić wszystkim. Chorwacja zaskoczyła nas ( 5 osób) pozytywnie, szczególnie drogi mam wrazenie, że My jesteśmy sto lat " za murzynami". Nie będe wspominać pieknych plaż, kamienistych co prawda, ale na to wystarczy dobra karimata i po kłopocie:-). Nie będę mówić o klimacie jaki jest w knajpkach, a byłam w małej mieścinie mało popularnej wśród naszych tutystów ( to tylko moje wrazenie z forum i po ilości Polaków jaką spotkałam na miejscu ). Nie będe też pisać o obrazach, które pozostaną na zawsze w mojej pamięci ( i na fotkach) gdzie góry schodzą prosto do morza, fale rozbijają się o brzeg skał, wyspy na środku morza wypalone słońcem- znajomi powiedzieli " po co latać na księżyc skoro tu mamy obrazy jak z kosmosu". Znudził Nam się widok za morze odwracasz głowe i widzisz góry. Powiem jedno warto pojechać chociaż na tydzień, wspaniały kraj, mili ludzie uśmiechnięci, zadowoleni z życia i co mnie zaskoczyło dumni z niepodległości, chorwackie flagi wiszą wszędzi. Czy na chorwacji jest drogo? Trudne pytanie nie odpowiem, zależy ile możesz wydać, co chcesz zobaczyć, zjeść. Piwko w knajpie 12 kun, coca cola 16 kun, pizza 30 kun obiad ryba, frytki, surówka*2 + litr wina 120 kun, rakija 50 kun masło 6 kun, chleb 7 kun (duży, smakuje jak bułka) czy to jest dużo mi wystarczyło. Zaskoczyła mnie cena za autostrade, najdroższa ze wszystkich państw jakie przejechałam ale jest alternatywa lokalna droga, dobrej jakości tylko kręta. Warto polecam wszystkim niezdecydowanym.
Pozdrawiam Irmina
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 12.09.2006 10:06

Jak już się mówi A to należy powiedzieć B czyli gdzie konkretnie byłaś - jak nazywa się ta "mała mieścina niezbyt znana na forum"?.
Pora wyrównać rachunki czyli wnieść coś swojego a nie tylko czerpać :wink:
Może ktoś w przyszłości skorzysta z twojej informacji.

P.S.
Twoja reakcja na Chorwację jest typowa dla normalnego człowieka - musi się podobać 8)
irmina1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) irmina1 » 12.09.2006 11:46

Już odpowiadam Starigrad Paklenica :lol:
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 12.09.2006 13:46

irmina1 napisał(a):Już odpowiadam Starigrad Paklenica :lol:

No to myślę że jeszcze sporo ciekawego przed Tobą do odkrycia w HR. Znam S-P dość dobrze bo zwykle "kotwiczyłem" vis a vis na Pagu więc zaglądało się i do S-P. Kanion Paklenica to rewelka ale co do wybrzeża to myślę że znajdziesz jeszcze wiele miejsc w HR które cię olśnią - na tym właśnie polega magia tego kraju. Mnie rejon S-P zawsze bedzie się kojarzył z "lodowatą" (jak na Jadran) wodą Kanału Welebickiego. Zimniejszej nigdzie nie spotkalem i do dziś nie wiem z czego to wynika a podobno jest to reguła

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone