Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

dziecko pozostawione w samochodzie

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 14.07.2011 17:50

Ja tego nie rozumiem jak można swoje własne dziecko , zresztą jakiekolwiek jakie się ma pod opieką - zostawić same sobie .... gdziekolwiek - szooookkkkkk

Pierwsze co się robi jak się wysiada z auta - to najpierw "lokuje się" pociechę w bezpiecznym miejscu.

Ja rozumiem wszystko, podniecenie że już są w Cro,zmeczenie, negocjacje z gospodarzem .... ale nie zadbać o swoje dziecko i zostawić je na 45 min bez opieki ...............

Współczuję rodzicom - bo jest to niewątpliwie tragedia dla nich.

Trzymam kciuki za zdrowko tej dziewczynki
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.07.2011 17:52

Rysiu, za teściowa to chwała Ci i na Zlocie masz u mnie browara :):)
Ale nadal twierdzę, że każdy z nas zrobił jakąś większą czy mniejszą głupotę wynikiem której mogły być większe konsekwencje niż te opisywane. Buk z nami, że się udało... I nie chodzi mi o ruchliwość dziecka tylko o nas samych.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 14.07.2011 17:58

"O nas samych" to ja już takich głupot narobiłem że strach się bać, tyle że większość to tylko z opowiadań znam :wink:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 14.07.2011 18:18

Bocian napisał(a):Ale nadal twierdzę, że każdy z nas zrobił jakąś większą czy mniejszą głupotę wynikiem której mogły być większe konsekwencje niż te opisywane. Buk z nami, że się udało... I nie chodzi mi o ruchliwość dziecka tylko o nas samych.

Masz rację .Czasami,aż strach się przyznać ,że miało się takiego farta.
Ci z tej przygody niestety nie mieli.
PysiaPysio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PysiaPysio » 15.07.2011 07:32

twister07 napisał(a):
Interseal napisał(a):W ubiegłym roku w Promajnie podczas ribarskiej nocy, nie upilowaliśmy naszego prawie dwuletniego brzdąca i spadł z podestu zjeżdżalni z około 1,5 metra na plecy na wysypany żwirek.
Skończyło się na zatrzymaniu oddechu, lekko rozciętej głowie i kupie strachu.
Wyobrażam sobie treść i nie chciałbym tego przezywać, gdyby coś się stało poważniejszego, a potem czytałbym takie komentarze i wpisy na forum.

Bez wględu na okoliczności i przyczynę tej akurat tragedii - trochę więcej niskich tonów. Rodzice już zostali ukarani wystarczająco...

Nie zgodzę się z Tobą. Co innego jest być przy dziecku i w trakcie zabawy nie dopilnować, dziecko jest ruchliwe i nawet sekunda nieuwagi może się tak skończyć. Wystarczy, że siadając za mocno nachyli się do przodu. To nie jest nasza wina, bo trudno żebyś nawet na sekundę nie puścił malucha, ale wykazujesz chęci, starasz się... troszczysz...

Natomiast czym innym jest zostawienie dziecka na 45 minut bez opieki! Bez zainteresowania się co robi, gdzie jest.... Totalna bezmyślność i zero odpowiedzialności!

brak słów....

twister07 ja też tak uważam bo co innego jeśli dziecko ulegnie wypadkowi który był nie do przewidzenia...
jeśli ktoś miał choć jedno dziecko i chociaż raz był z nim na urlopie wie że nie da się przewidzieć pomysłowości dziecka które korzystając ze zwykłych rzeczy jak np chociażby schody, płot murek, drzewo potrafi zrobić z nich "mordercze" narzędzie...
NIE DA SIĘ JADĄC NA URLOP ZWIĄZAĆ DZIECIAKA NA CAŁY POBYT LUB WYCIĄĆ WSZYSTKIE DRZEWA W OKOLICY...
ALE TOTALNA BEZMYŚLNOŚĆ W WYKONANIU TYCH RODZICÓW PRZEKROCZYŁA WSZELKIE GRANICE... i całkowicie nie zgodzę się ze zdaniami typu "dajmy im spokój już maja za swoje" ja tak nie uważam bo skoro nie byli w stanie zrozumieć że zamknięcie żywej istoty w piekarniku na 45min jest skazaniem jej na śmierć to wątpię czy będą w stanie zrozumieć JAKICH CIERPIEŃ DOZNAŁO TO DZIECKO NIM STRACIŁO PRZYTOMNOŚĆ.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 15.07.2011 07:39

Debilizm wtórny! :evil: :evil: :evil:
Tyle.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 15.07.2011 07:59

a weźcie się tak nie nakręcajcie!

teraz to każdy mądry
hipokryzja

weźmy sobie taki case study:
1. jesteście na urlopie
2. wypijacie 2-3 piwa
3. dziecku się w tym czasie coś stało - ot, zachłysnęło się w łóżeczku łykiem wody na dobranoc
4. efekt?
- pijani rodzice podtopili dziecko!
- nagonka medialna, prokurator, wyrok

tak wam łatwo znad kompów ferować wyroki, a skąd wiecie, jak było w tym przypaku?

tak łatwo wyrokować, gdy nie was to dotyczy i gdy jesteście w dużej mierze anonimowi :evil:

I drugie:
po co w ogóle ten temat tutaj?
przecież widać, że każdy wie, jak postępować z dziećmi, na wakacjach, w życiu! :evil:

po prostu ekscytujecie się tanią sensacją i czyjąś tragedią - to niesmaczne! :?

już sobie wyobrażam ten wyścig, kto pierwszy wrzuci temat na forum, a kto znajdzie najnowsze wieści ... niesmaczne :(

I trzecie:
jeśli powyższe Ciebie nie dotyczy, to super! pokój

a jeśli dotyczy, to zastanów się i zawstydź!
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 15.07.2011 08:01

Pokój.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.07.2011 08:34

Mnie interesuje tylko zdrowie tego dziecka. Za to się módlcie w milczeniu.

Pokój.

Choć w sumie ktoś powinien pomyśleć o zdrowiu psychicznym rodziców, bo oni też są ofiarami tego zdarzenia.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.07.2011 08:39

Krystof napisał(a):I drugie:
po co w ogóle ten temat tutaj?
przecież widać, że każdy wie, jak postępować z dziećmi, na wakacjach, w życiu! :evil:

Po to jest forum, aby dyskutować i wymieniać poglądy.
Byle spokojnie :idea:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.07.2011 08:52

arturac napisał(a):Mnie interesuje tylko zdrowie tego dziecka.

Bo to ważne, ale też ważne, żeby z tego, przykrego doświadczenia, potrafić wyciągnąć odpowiednie wnioski.

Stało się, nie odstanie, ale niech to będzie przyczynek do zastanowienia się,
co zrobić, zęby się więcej nie powtórzyło.

Powtarzam się, ale, jak czytam, tam było kilka rodzin,
a więc cała grupa kompletnie nieodpowiedzialnych ludzi z własnymi dziećmi.
To jest ... nie wiem, straszne? ... że nie potrafili się zorganizować i wyznaczyć kogoś do opieki nad dziećmi.

Przecież mogło być tak, że się wszystkie, zmęczone, położyłyby w tym samochodzie :(

Ja mam pretensję do wszystkich dorosłych, którzy tam się znajdowali,
bo jeżeli przyjechali wspólnie na te wakacje, to wszyscy są, w jakimś stopniu,
odpowiedzialni za wszystkie dzieci znajdujące się w tej grupie, a więc i za to, co się stało.
PysiaPysio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PysiaPysio » 15.07.2011 08:57

Krystof napisał(a):teraz to każdy mądry

mam wrażenie że NIE OD TERAZ inaczej UGOTOWANYCH DZIECI byłoby więcej.
Krystof napisał(a):tak wam łatwo znad kompów ferować wyroki, a skąd wiecie, jak było w tym przypaku?

Tak ten przypadek to rzeczywiście wielka tajemnica bo na przykład dziecko mogło samo się zamknąć i zasunąć szyby.
Krystof napisał(a):tak łatwo wyrokować, gdy nie was to dotyczy i gdy jesteście w dużej mierze anonimowi :evil:

akurat w tej sprawie sadzę że nie tylko ja byłbym w stanie powiedzieć im to w twarz...
Krystof napisał(a):przecież widać, że każdy wie, jak postępować z dziećmi, na wakacjach, w życiu! :evil:

jak niestety widać nie każdy :cry:

Krystof napisał(a):po prostu ekscytujecie się tanią sensacją i czyjąś tragedią - to niesmaczne! :?
(

a może ktoś (chociaż jedna osoba) szukający informacji o CRO po przypadkowym przeczytaniu tego wątku zastanowi się i nie pozostawi nie tylko dziecka ale nawet i psa w upalny dzień w zamkniętym samochodzie.
Wtedy to chyba warto? no nie?
viggen_wawa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) viggen_wawa » 15.07.2011 08:57

weldon napisał(a):woka, ja nie mówię, że nie zostali ukarani, straszliwie ukarani,
ja tylko przestrzegam tych wszystkich, którzy radzą, jak tanio, szybko, na jeden raz, czyli byle jak, nie bacząc na koszty, na zmęczenie, dojechać nad Jadran, żeby się zastanowili, czy wezmą na siebie odpowiedzialność, za to, że komuś, tak jak w tym przypadku, się nie uda?

To jest długa podróż, kończąca się w dużym upale.
Nikt nie jest supermenem i każdego może dorwać zmęczenie, może dorwać chwilowe omamienie, może ogłupić go upał i długa podróż.

Lepiej sobie zostawić jakiś margines bezpieczeństwa, zwolnic, zatrzymać się, włączyć klimę, mimo, że spalanie i koszty rosną, a dojechać i przeżyć i wrócić z tych wakacji szczęśliwie.

Po prostu jeżeli komuś się uda taka ekstremalna jazda raz, czy drugi, to niech go ręka boska broni przed namawianiem do tego innych.

Sami przecież tam nie przyjechali - można było jednego dorosłego postawić do opieki nad dziećmi?

A piszą, ze wszystkie dzieci się same bawiły - mogły wpaść pod samochód, mogły się zgubić, mogły się potopić ...
To tylko dzieci.

A gdzie, w tym czasie, byli dorośli? :(

Weldon wielki szacunek za Twoje słowa. Jest stare przysłowie: "jak się człowiek spieszy, to się diabeł cieszy". A tak w ogóle to należy włączyć wyobraźnię i trochę wyluzować - to przecież wakacje, czas naszego odpoczynku.
Udanych wyjazdów i powrotów z super wspomnieniami
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 15.07.2011 08:57

Nic dodać.
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 15.07.2011 09:19

arturac napisał(a):Mnie interesuje tylko zdrowie tego dziecka. Za to się módlcie w milczeniu.

Aktualności
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

dziecko pozostawione w samochodzie - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone