dziecko 150cm wzrostu, bez fotelika w drodze do Cro?
Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
moje dziecko osiągnęło już 150cm wzrostu czyli w Polsce nie musi już siedzieć na podkładce. A jakie przepisy obowiązują w Chorwacji i krajach tranzytowych?
Witam, w Polsce od paru dni dziecko o wzroście min 150 cm może jeździć bez fotelika (zniesiono warunek 12 lat). Czy ktoś się orientował jak to wygląda na Słowacji, w Austrii, Słowenii i w Chorwacji?
Witam,wydaje mi się,że temat nie jest opisany w sposób wyczerpujący, mam wątpliwości czy wiadomości dostępne na forum są aktualne na rok 2015? Jeżeli coś przeoczyłam proszę o wskazanie właściwego wątku
Skoro zmiany są podyktowane koniecznością dostosowania prawa do dyrektyw Unii Europejskiej,czy nie zmieniły się także przepisy w innych krajach np. Chorwacji?