Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

dziecko 150cm wzrostu, bez fotelika w drodze do Cro?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
PavveL
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PavveL » 01.07.2014 21:53

Witam Was,

moje dziecko osiągnęło już 150cm wzrostu czyli w Polsce nie musi już siedzieć na podkładce. A jakie przepisy obowiązują w Chorwacji i krajach tranzytowych?
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 02.07.2014 05:07

iap11
Globtroter
Dziecko bez fotelika w drodze do Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) iap11 » 17.05.2015 21:30

Witam, w Polsce od paru dni dziecko o wzroście min 150 cm może jeździć bez fotelika (zniesiono warunek 12 lat). Czy ktoś się orientował jak to wygląda na Słowacji, w Austrii, Słowenii i w Chorwacji?
Mikromir
Koneser
Re: Dziecko bez fotelika w drodze do Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 17.05.2015 21:58

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.05.2015 08:33

Witam,wydaje mi się,że temat nie jest opisany w sposób wyczerpujący, mam wątpliwości czy wiadomości dostępne na forum są aktualne na rok 2015?
Jeżeli coś przeoczyłam proszę o wskazanie właściwego wątku

W związku ze zmianami,które obowiązują w Polsce od maja 2015:
http://moto.onet.pl/aktualnosci/zmiany- ... ach/td20pw

Skoro zmiany są podyktowane koniecznością dostosowania prawa do dyrektyw Unii Europejskiej,czy nie zmieniły się także przepisy w innych krajach np. Chorwacji?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.05.2015 08:34

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone