Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dylematy początkującego

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mała Czarna
Globtroter
Dylematy początkującego

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mała Czarna » 08.01.2006 09:14

Dzieki bardzo za wszystkie rady. Najwazniejsze jest to, że mój kochany mąż usiadł na forum i zaczął czytać! Mam nadzieję, że owocnie. Pa!
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 08.01.2006 12:29

Na Twoim miejscu jeszcze bym się zastanowił, czy oczekujesz gwaru, ciasnoty na plaży ale bycia w modnej, a zarazem droższej, okolicy, czy też więcej kameralności i spokoju w mniejszej mieścinie. Ja z rodziną preferuję tą drugą opcję. Trzeba wyszukać dogodną bazę wypadową i zwiedzać, zwiedzać, plażować, zwiedzać, zwiedzać.......

Witaj na Forum.

Pozdrawiam

FUX

P.S. NO I OCZYWIŚCIE SAMOCHÓD!!!!!!!
pietro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietro » 08.01.2006 13:42

A może któraś z wysp ?
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 08.01.2006 14:25

Ale przekonajcie mojego męża - w ciemno to można jechać

[img][img]http://img467.imageshack.us/img467/6609/p10004274mo.th.jpg[/img][/img]
Domy na drugim planie zdjęcia to Okrug Gornj na Ciowo.To tylko część domów,w których są apartamenty do wynajęcia.Mężu Małej Czarnej- w czerwcu ok.70% z nich będzie wolna,będziecie mogli przebierać w ofertach.Byłem w Chorwacji 5 razy ,zawsze w ciemno,nigdy nie miałem kłopotów ze znalezieniem miejsca do spania,jeżdżę zawsze w pierwszej połowie lipca.
Pozdrawiam.
Mała Czarna
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mała Czarna » 09.01.2006 07:24

FUX napisał(a):Na Twoim miejscu jeszcze bym się zastanowił, czy oczekujesz gwaru, ciasnoty na plaży ale bycia w modnej, a zarazem droższej, okolicy, czy też więcej kameralności i spokoju w mniejszej mieścinie. Ja z rodziną preferuję tą drugą opcję. Trzeba wyszukać dogodną bazę wypadową i zwiedzać, zwiedzać, plażować, zwiedzać, zwiedzać.......

Witaj na Forum.

Pozdrawiam

FUX

P.S. NO I OCZYWIŚCIE SAMOCHÓD!!!!!!!

No hej ! Jakbyś czytał w moich myślach. :?: :) Cały weekend spędziłam na zastanawianiu się nad tym czy na pewno Ciovo, bo ludzie, o może nawet ścisk , myślałam - myślałam i może okolice Primosten !? No tak, ale mnie tam jeszcze nie było więc nie mam skonkretyzowanych planów . Może coś zaproponujesz!? Albo ktoś inny ma propozycje - Bilbo!? albo coś w tym stylu ?????
Pozdrowionka ! :D
No i oczywiście samochodem :)
Zelki
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zelki » 10.01.2006 23:44

[quote="FUX"]Na Twoim miejscu jeszcze bym się zastanowił, czy oczekujesz gwaru, ciasnoty na plaży ale bycia w modnej, a zarazem droższej, okolicy, czy też więcej kameralności i spokoju w mniejszej mieścinie. Ja z rodziną preferuję tą drugą opcję. Trzeba wyszukać dogodną bazę wypadową i zwiedzać, zwiedzać, plażować, zwiedzać, zwiedzać.......

...Witaj, więc jakie miejsce proponujesz??... własnie tego szukamy kameralnej ciekawej okolicy ale z dobra baza wypadowa do innych miejsc...wybieramy sie w lipcu....pozdrawiamy Ela i Piotr
Miniu
Odkrywca
Kwatery.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miniu » 11.01.2006 15:07

Uwaga na kwatery gdzie na zdjęciach nie ma widoku na plaże lub plaży z okien. Może byc dalego dojście.
Mała Czarna
Globtroter
Dylematy początkującego

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mała Czarna » 11.01.2006 18:30

No co tam cromaniacy - gdzie jesteście?! Chyba są jakieś kameralne miejsca w tej pięknej krainie !!! :wink: A wiem :!: chcecie je zachować dla siebie, ale przecież ten etap jest za wami. Doradżcie coś ! Przeważnie jeździłam w ciemno na maxa ale teraz jest Wka i mogę zaszaleć , ale chociaż chcę znać port docelowy.
Pozdrawiam
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 11.01.2006 22:12

Do Eli i Piotra oraz innych bywalców zainteresowanych. :lol:

Nie wiem, w którą część Cro się wybieracie?

Jeżeli np. ma to być PULA, to mój promień sięgnął Postojnej w Słowenii (z 8-mio miesięcznym i 5-letnim potomstwem; zniosły tą wycieczkę bardzo dzielnie).

Pakostane (2 razy). Tak samo. Można określić maksymalną odległość, na jaką chcecie się wybrać i do dzieła. Paklenica, wodospady Krka, Trogir, Split, Zadar, Murter. Kornaty oczywiście. Więcej grzechów nie pamiętam, ale jeszcze sporo ich było :wink: .

Orebic. Dubrovnik rzecz jasna, Korcula, wyspa i półwysep do końca i inne w pobliżu.

Zasada jedna! Mapa, Forum, przewodniki i w drogę. Resztę życie podpowie.

Do zobaczenia w CRO.
Jak wszystko w tym roku pójdzie gładko, to zwiedzam Chorwację po raz pierwszy z wody na swojej motorówce.

Pozdrawiam

FUX
Zelki
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zelki » 11.01.2006 23:13

Witam, na Puli bylismy kilka lat temu (i od tego czasu uwazamy ze "Cro" to jedno z najpiękniejszych miejsc, nigdzie nie ma tak urozmaiconych plaz...tak bliskich a tak roznych miejsc.....) ale do tematu.....raczej chcemy sie wybrac dalej (odległosc bez znaczenia...o ile warto) Tylko gdzie?...mamy oferte na ciovo oraz Seget Vranjic ale i blisko Omisu czy jak to tam :oops: ......hmmm.... tylko gdzie, gdzie zadaje odwieczne pytanie...wakacje w Cro raz w roku... kraj piekny ...a jesli zle trafimy?...nie przezyjemy do nastepnych wakacji.... :wink: ...
Pozdrawiamy wszytskich brnących przez niezliczone plaze , kwatery i inne oferty i jak my zadających to pytaie NO TO GDZIE ?? :D :D
endriu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) endriu » 12.01.2006 08:24

W zeszłym roku byliśmy w miejscowości Pirovac. Pojechaliśmy po raz pierwszy do Chorwacji i zupełnie "w ciemno" Trochę mnie to niepokoiło bo zawsze starałem się rezerwować kwaterę gdy jechaliśmy nad nasze polskie morze. Ale powiem że nie mieliśmy najmniejszych problemów ze znalezieniem kwatery. Na miejscu byliśmy grubo po godzinie 20.00 a więc trochę pźno na szukanie kwatery tym bardziej że byliśmy z małym dzieckiem. Dodam tylko że była to druga połowa sierpnia - bo chyba to jest ważna informacja.

pozdrawiam - endriu :)
Hiroshi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hiroshi » 13.01.2006 10:02

ja również przyłączma się do tego co mówia inni nie ma zadnego roblemu zeby znaleść kwaterę co do standardu i ceny no coż duzo zależy od tego jak się bedziesz dogadywać z ludzmi bo nie ma co ukrywać trzeba się troszkę potargować ;), najfajniejsze jest to we wlasnym środku lokomocji że jestes w pełni niezależna masz ochote na wycieczkę pakujesz sie i heja wszystko masz w nosie, w tranzycie tez nie musisz spac na fotelu autobusu ale bierzesz sobie pokoj i spokojnie odpoczniesz (na wegrzech placiłem 10 EUR od osoby za pokoj ze sniadaniem, po pewnym czasie jako staly klient dostalem znizke na 8 EUR :), jak masz autko na gaz to tanluj jak tylko zobaczysz stacje bo nie ma ich tak duzo jak u nas ale spokojnie ja duzo jezdzilem i wiekszosc trasy pokonalem na gazie, (na benzynie moze max 300 km)
morfeusz_kr
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) morfeusz_kr » 17.01.2006 11:06

Jak masz mozliwosc to tylko wlasnym pojazdem.Fakt podroz nie jest lekka, ja jechalem okolo 14 godzin .Z tego 1,5 godziny spalem na parkingu w Austrii.Tylko ze na miejscu jest sie niezaleznym , jade gdzie chce , kiedy chce, jak mi sie spodoba moge zostac dluzej lub zmienic miejsce pobytu.Koszty po rozbiciu na liczbe osob w aucie nie sa az tak wielkie , szczegolnie jak sie jadzie na gazie :wink:
MURTER
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) MURTER » 17.01.2006 18:18

Mała Czarna napisał(a):No co tam cromaniacy - gdzie jesteście?! Chyba są jakieś kameralne miejsca w tej pięknej krainie !!! :wink: A wiem :!: chcecie je zachować dla siebie, ale przecież ten etap jest za wami. Doradżcie coś ! Przeważnie jeździłam w ciemno na maxa ale teraz jest Wka i mogę zaszaleć , ale chociaż chcę znać port docelowy.
Pozdrawiam

Jest bardzo dużo ciekawych, spokojnych bądź głośnych miejsc.
Od 2002 roku wybieram zawsze ja ciekawe według mnie miejsce z przewodnika lub forum. Żona pyta się przed wyjazdem to gdzie w tym roku?
Jeszcze nigdy na tym biurze turystycznym się nie zawiodła. Wiadomo dlaczego. Dlatego że w CRO zawsze wypali i będzie OK.
Nasze miejscowości noclegowo-wypadowe (bo nie lubię tak całkiem tylko kości grzać) to:RABAC, MURTER, MIMICE i znowu MURTER.
Wszystkie polecam. Nam przypadła do gustu bardzo północna Dalmacja i Murter na Wyspie Murter. Super baza wypadowa i super miejsce.
Pozdrawiam 8)
Zelki
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zelki » 30.01.2006 00:02

Zelki napisał(a):Witam, na Puli bylismy kilka lat temu (i od tego czasu uwazamy ze "Cro" to jedno z najpiękniejszych miejsc, nigdzie nie ma tak urozmaiconych plaz...tak bliskich a tak roznych miejsc.....) ale do tematu.....raczej chcemy sie wybrac dalej (odległosc bez znaczenia...o ile warto) Tylko gdzie?...mamy oferte na ciovo oraz Seget Vranjic ale i blisko Omisu czy jak to tam :oops: ......hmmm.... tylko gdzie, gdzie zadaje odwieczne pytanie...wakacje w Cro raz w roku... kraj piekny ...a jesli zle trafimy?...nie przezyjemy do nastepnych wakacji.... :wink: ...
Pozdrawiamy wszytskich brnących przez niezliczone plaze , kwatery i inne oferty i jak my zadających to pytaie NO TO GDZIE ?? :D :D

HA !Odpowiedz na pytanie : NO to gdzie ?.... dla nas jest taka :
Cro - Hvar - Zavala !... brzmi cudownie... hihi 8) 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Dylematy początkującego - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone