CROnikiCROpka napisał(a):travel napisał(a):CROnikiCROpka napisał(a):O jachcie to mi mój chłop ciągle mówi, ale na razie nie jestem przekonana do takiej formy wypoczynku
Na samodzielne wynajęcie jachtu mnie nie stać, ja na wczasach + inni ludzie na małej przestrzeni to nie jest dobry pomysł i ja w małym jachcie, na który teoretycznie było by nas stać, w mini-kajutach to też nie jest dobry pomysł
No tanie to to nie jest . Na pewno kilka tysięcy na tydzień
Za te pieniądze wolę mieć super wakacje, w super apartamentach i w kilku miejscach
beatabm napisał(a):Tu się zbuntuję wakacje na jachcie nie kosztują kilka tysięcy i jest się codziennie w innym miejscu, koszt niewiele wyższy lub taki sam jak apartament a wrażenia...ehh....
piekara114 napisał(a):beatabm napisał(a):Tu się zbuntuję wakacje na jachcie nie kosztują kilka tysięcy i jest się codziennie w innym miejscu, koszt niewiele wyższy lub taki sam jak apartament a wrażenia...ehh....
Z ciekawości może podasz w swojej relacji zestawienie kosztów związanych z czarterem jachtu (wynajem, oplaty w marinach, woda, mycie itp co wiąże się z wynajmem). Mnie kusi taki rejs, ale samo wynajęcie (ceny ze stron) robią już sporą cenę, a nie wiem z jakimi dodatkowymi kosztami trzeba się liczyć...
travel napisał(a):agniecha0103 napisał(a):Mój -Murter !
Dzięki za sentymentalną wyprawę.
Mam nadzieję,że kiedyś tam wrócę.
Widoki ze wzgórza z cerkiewką - niezapomniane.
Byłam tam 2 razy i na pewno jeszcze wrócę - Murter polecam szczególnie po sezonie
piekara114 napisał(a):Myślę, że to nie wina sierpnia, ani Murter tylko TEGO roku. Zawsze jeździliśmy 2 i 3 tydzień lipca, ale to co widziałam w tym roku na RM i w okolicach Splitu i Trogiru to nigdy chyba tylu ludzi na raz nie widziałam w jednym miejscu (i tle tablic PL), a do Cro jeździmy od 2009 r (2 lipcowe przerwy, ale był wtedy wrzesień). SZOK. To najlepsze słowo....