Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

DWIE WYSPY A.D. 2019

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 03.10.2019 22:53

Spóźniłam się na Wasz prom ale na szczęście często kursują więc już jestem :)

Problemów z zaokrętowaniem się na prom do Supetaru nie mieliśmy żadnych. Jak po sznurku dojechaliśmy zgodnie z oznaczeniem, dodatkowo pamiętam, że były jakieś tablice świetlne kierujące na właściwy pirs. No ale wtedy nic było remontu :)
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 03.10.2019 22:57

mchrob
Kilka razy już promowałem się ze Splitu i zawsze jest przy tym wielkie zamieszanie. Nie wiem czy nie da się tam tego zorganizować bardziej przyjaźnie dla pasażerów?

Nie da się :mrgreen: Taki folklor musi być :oczko_usmiech:
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 04.10.2019 11:17

mchrob napisał(a):Nie załapałem się do pierwszego rzędu ale tutaj też dobrze widać.

Kilka razy już promowałem się ze Splitu i zawsze jest przy tym wielkie zamieszanie. Nie wiem czy nie da się tam tego zorganizować bardziej przyjaźnie dla pasażerów?

Cześć Michale,

Zamieszanie splitskim porcie to dla Chorwatów normalność i oczywista oczywistość.

Pierwszy raz jak stąd płynęłam to trochę się tego bałam. A teraz w ogóle się nie przejmuję , po prostu otwieram szybę w aucie i.... koniec języka za przewodnika :mrgreen:

Ale za rok na pewno spytam o to samego szefa . Tylko nie sądzę żeby zrozumiał o co mi chodzi.
Oni mają inną definicję porządku :lol:
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 04.10.2019 11:24

gusia-s napisał(a):Spóźniłam się na Wasz prom ale na szczęście często kursują więc już jestem :)

Witaj Małgosiu i siadaj koło Michała :D

gusia-s napisał(a):Problemów z zaokrętowaniem się na prom do Supetaru nie mieliśmy żadnych. Jak po sznurku dojechaliśmy zgodnie z oznaczeniem, dodatkowo pamiętam, że były jakieś tablice świetlne kierujące na właściwy pirs. No ale wtedy nic było remontu :)

Tablice świetlne u mnie też były ale jak się okazało pokazywały nie to co trzeba :lol:
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 04.10.2019 11:26

Katerina napisał(a):mchrob

Nie da się :mrgreen: Taki folklor musi być :oczko_usmiech:

O to , to , to :D
Cały rok czekam na ten folklor :lol:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 04.10.2019 12:06

travel napisał(a):Małż jest zadowolony z takiej szyby, ale to to do zdjęć się nie nadaje. Większość jest do wyrzucenia, bo aparat zamiast wyostrzać się na widok za szybą , wyostrza się na te druciki :evil:
Mój też z szybki w ziemie był zadowolony, ja w wakacje mniej :D Tak samo jak u ciebie :mrgreen:

Dobijajmy już już di brzegu Bracia....
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 04.10.2019 13:31

travel napisał(a):
piekara114 napisał(a):Jestem i ja :D

Miło mi ,że tu zaglądasz :D

piekara114 napisał(a): Aaaa nie każdy ma szybę przednią z takim podgrzewaniem.... w focusie też mnie to w fotkach wkurzało...

Małż jest zadowolony z takiej szyby, ale to to do zdjęć się nie nadaje. Większość jest do wyrzucenia, bo aparat zamiast wyostrzać się na widok za szybą , wyostrza się na te druciki :evil:

Widzę, że robisz sliki zarówno Nikonem jak i smartfonem LG. Tu jest najlepszy przykład, że jak coś jest do wszystkiego, tak jak w przypadku smartfona, to zarazem jest do niczego. Manualne ostrzenie w aparacie byłoby receptą na problem. również filtr polaryzacyjny pomógłby przy odbiciach
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 04.10.2019 14:05

Czy ja zawsze muszę siedzieć gdzieś na końcu? Oj bardzo mi sie spodobało.
Pozdrawiam.
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 04.10.2019 14:53

Nieraz z tyłu więcej i lepiej widać. :oczko_usmiech:
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 04.10.2019 16:11

Bravik napisał(a):Widzę, że robisz sliki zarówno Nikonem jak i smartfonem LG. Tu jest najlepszy przykład, że jak coś jest do wszystkiego, tak jak w przypadku smartfona, to zarazem jest do niczego. Manualne ostrzenie w aparacie byłoby receptą na problem. również filtr polaryzacyjny pomógłby przy odbiciach

:lool: :lool: :lool:
Sorry, ale jak sobie wyobrażasz manualne ostrzenie i zabawę z filtrem przy prędkości "delikatnie" powyżej 130 km/h :?:
Nie powiem przecież Małżowi na autostradzie "Misiu czy mógłbyś zwolnić do 50 ?" bo mnie opluje :wink:

A filtr w tym roku wylądował na dnie torby , po tym jak po raz kolejny nie chciał się odkręcić od obiektywu .

Zarówno komórka jak i aparat w 80% wyostrzały się na druciki :roll:
W aparacie wypróbowałam już wszystkie tryby a i i tak najlepiej działał delikatny zoom i wyostrzanie. Zresztą to tylko ciut lepsza idioten camera.
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 04.10.2019 16:14

piekara114 napisał(a):Dobijajmy już już di brzegu Bracia....

Jeszcze chwila, prom właśnie zaczął zwalniać...........

karin74 napisał(a):Czy ja zawsze muszę siedzieć gdzieś na końcu? Oj bardzo mi sie spodobało.
Pozdrawiam.

A gdzie tam z tyłu, jeszcze pełno wolnych miejsc jest :papa:
Abakus68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abakus68 » 04.10.2019 17:24

Jestem. Czytam. "patrzam"... Chociaż, głowa pod włoskim słońcem jeszcze do jutra... Pisz, pisz... W tym roku tylko czytam:)
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 04.10.2019 17:30

Abakus68 napisał(a):Jestem. Czytam. "patrzam"... Chociaż, głowa pod włoskim słońcem jeszcze do jutra... Pisz, pisz... W tym roku tylko czytam:)

Bardzo się cieszę ,że tu zaglądnąłeś :D

Mam dla Ciebie coś specjalnego . Coś takiego co być może skłoni Cię do powrotu do Chorwacji :oczko_usmiech:

Co do czytania tylko , a nie pisania:

Twoje relacje to niepowtarzalne przewodniki - nie pozbawiaj nas tego , pleaseeeeeeeeee

:papa: :papa:
pomorzanka zachodnia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pomorzanka zachodnia » 04.10.2019 20:13

travel napisał(a):Zamieszanie splitskim porcie to dla Chorwatów normalność i oczywista oczywistość.

Pierwszy raz jak stąd płynęłam to trochę się tego bałam. A teraz w ogóle się nie przejmuję , po prostu otwieram szybę w aucie i.... koniec języka za przewodnika :mrgreen:

Dla mnie to też byłoby straszne. A jeszcze bardziej boję się gdzieś nie zdążyć. 8)
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 04.10.2019 21:52

pomorzanka zachodnia napisał(a):
travel napisał(a):Zamieszanie splitskim porcie to dla Chorwatów normalność i oczywista oczywistość.

Dla mnie to też byłoby straszne. A jeszcze bardziej boję się gdzieś nie zdążyć. 8)

Nie taki diabeł straszny :mrgreen:
Jeżeli np. płyniesz na Brač to trzeba każdemu napotkanemu facetowi ubranemu na biało zadawać proste pytanie "Brač ?"
I każdy bez wyjątku wytłumaczy Ci to ręcznie :D

A przed spóźnieniem też mam obawy. Pół biedy jak płyniesz na Brač , bo tam płynie prom co godzinę lub półtorej , ale z Visem to może być problem , bo w sezonie płyną tam tylko 3 promy co 6 godzin , a po sezonie 2.
Odczuła to na własnej skórze Katerina , o czym dowiemy się mniej więcej za 2 lata :mrgreen: :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

DWIE WYSPY A.D. 2019 - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies